תעודות הסל גייסו 2.4 מיליארד שקל

בניגוד לפדיונות בקרנות הנאמנות, ענף תעודות הסל נהנה מפריחה; המגמה המרכזית: הגדלת החשיפה למניות בחו"ל

איתן טפירו ומורן רייכמן | 3/11/2011 9:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ענף תעודות הסל מתחזק: על-פי נתוני איגוד תעודות הסל שפורסמו שלשום, גייס הענף באוקטובר יותר ממיליארד שקל, ומתחילת השנה מציג גיוס נטו של 2.4 מיליארד שקל. נכון לסוף אוקטובר הענף מנהל 55.15 מיליארד שקל - נתון מפתיע לנוכח המצב בשוקי המניות והאג"ח.

עם זאת, יש לציין כי בנטרול הגיוסים של תעודות הפיקדון הסולידיות, שמבוססות על ריבית בנק ישראל ב-0% דמי ניהול, ענף תעודות הסל נותר עם גיוס קל של 150 מיליון שקל - עדיין נתון מרשים ביחס לפדיונות האדירים בתעשיית קרנות הנאמנות, שעומדים מתחילת השנה על כ-10 מיליארד שקל. קרנות הנאמנות מנהלות כיום כ-150 מיליארד שקל.

"המגמה המובהקת השנה בתעודות הסל היתה הסטה לאפיקי מניות חו"ל", אמר ל עסקים אייל סגל, מנכ"ל משותף של תכלית תעודות סל מקבוצת דש אייפקס. לדבריו, בתוך אפיק זה מרב הכסף הלך לשווקים המפותחים, שבראשם ארה"ב.

מתחילת השנה גייסו תעודות הסל הצמודות למדדי מניות בחו"ל 1.8 מיליארד שקל. היקף הנכסים המנוהל בתעודות סל אלו הגיע בסוף אוקטובר ל-10.4 מיליארד שקל ביחס ל-9 מיליארד שקל בתחילת השנה, כך שנפח הקטגוריה מתוך ענף תעודות הסל עלה מ-15% בתחילת השנה ל-19% בסוף אוקטובר. בממוצע, דמי הניהול בענף סובבים סביב 0.5%, ותעודות סל על מניות חו?ל הן בדרך כלל יקרות יותר וגובות עד 1%.

אביבית מנה קליל, מנכ"ל משותף באופנהיימר ישראל, מסבירה שהגדלת החשיפה לחו?ל נראית כבלתי נמנעת: "אמנם הכלכלה שלנו יציבה, אך יש בה סיכונים ייחודיים שאין במשקים אחרים. נוסף לכך, המוסדיים שמשקיעים
בישראל לעתים אינם מרוצים מהיקף המסחר בבורסה, שכן קנייה ומכירה של איגרות חוב או מניות עשויות ממש להשפיע על ערכן".

המוסדיים , אם כן, מתחילים לחפש שווקים משוכללים, כך שיוכלו לקנות ולמכור מבלי לשנות את מחיר הבסיס של המניות ושל איגרות החוב, ולכן מתרחשת הסטה של השקעות לחו"ל. גם סגל תולה את הגידול בענף במידה רבה בגופים המוסדיים. "הגופים המוסדיים נכנסו בצורה משמעותית לענף תעודות הסל, בהיקף כולל שמגיע למאות מיליוני שקלים, ובכך איזנו את הפדיונות של משקיעים פרטיים שיצאו מהשוק", הוסיף מנכ"ל תכלית.

קטגוריה נוספת שמבטאת את הגדלת החשיפה של המשקיעים הישראלים לחו"ל היא תעודות הסל שנצמדות לאיגרות חוב בחו"ל, אם כי היקף הנכסים המנוהל בתעודות סל אלו קטן. מתחילת השנה גויסו לתעודות סל אלו 31 מיליון שקל והיקף הנכסים בקטגוריה זו עלה ב-62% מ-60 מיליון שקל ל-98 מיליון שקל.

מגמה שלישית היא גיוס של 2.25 מיליארד שקל לתעודות הפיקדון המספקות למשקיעים אלטרנטיבה סולידית. היקף הנכסים המנוהל בתעודות פיקדון גדל מ-2.9 מיליארד שקל ל-5.1 מיליארד שקל והיקף הגיוסים נטו הסתכם ב-2.2 מיליארד שקל.

טל ורדי, מנכ"ל תעודות הסל בבית ההשקעות פסגות, מצביע על הפדיונות הגבוהים בקטגוריה של סל מדדים. תעודות סל אלו מספקות למשקיעים מעין תיק השקעות מנוהל באמצעות חשיפה לכמה מדדים. היקף הנכסים המנוהל בתעודות סל אלו ירד מ-3.8 מיליארד שקל ל-1.9 מיליארד שקל. ורדי מסביר זאת בהקטנת סיכונים מצד יועצי ההשקעות בבנקים ללקוחותיהם.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים