פרשת בורסת היהלומים מסתעפת: "כל סוחר יהלומים ידע על ה'בנק'"

הפרשה שהתפוצצה אתמול בה נעצרו 16 חשודים בחשד להלבנת סכומי עתק בבורסת היהלומים ממשיכה להתרחב. על פי גורם בחקירה, הבנק פעל במשך שנים בלא מפריע והיה סוד ידוע לכל; הוארך מעצרם של 14 מהחשודים בפרשה

אלפי שאולי | 9/1/2012 17:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פרשת הלבנת ההון בבורסת היהלומים מסתעפת: גורם המעורב בחקירה שהביאה למעצרם של 16 חשודים, טוען כי הבנק המחתרתי פעל מבניין "מכבי" במתחם הבורסה ברמת גן וגלגל מילארדי שקלים בלא מפריע, וכי "כל סוחר יהלומים בבורסה ידע עליו ורבים השתמשו בשירותיו".

בפרשה שהתפוצצה אתמול (א'), נחשף כי במתחם הבורסה ברמת גן פועל "בנק מחתרתי" המגלגל מאות מיליוני שקלים בשנה בארץ ובחו"ל ללא דיווח. פעילות הבנק עסקה בהמרת מט"ח, ניכיון צ'קים תמורת עמלה ומתן הלוואות.

לפני מספר חודשים סימנו  ברשות המסים וביאח"ה-להב 433 את המקום כ"בעייתי", והחלו לחקור את הדברים באופן יזום. אתמול כאמור פשטו היחידות על המשרדים ועצרו 16 חשודים.

על פי החשדות התנהל ה"בנק" במשך שנים באין מפריע. לארגון יש היררכיה של ניהול ובעלי תפקידים, משרדו הראשי של הבנק היה בבניין מכבי במתחם, ולו היו שלוחות בבניינים נוספים במתחם. פעילות הבנק הוסוותה כפעילות חוקית ולגיטימית של סחר ביהלומים, והמעורבים שנעצרו בהם ברובם סוחרי יהלומים או בעלי תפקידים בתחום עצמאים ושכירים, פרט לבעלים של נקודת המרה (צ'יינג') במתחם, שחשוד כי סיפק כסף מזומן לבנק ללא דיוווח.
ענף של 7 מיליארד שקל

היקף העסקאות החוקי שמגולגל במתחם הבורסה ברמת גן עומד, לפי הערכות, על כ-7 מיליארד שקל בשנה. תחום היהלומים נהנה מכמעט חוסר התערבות של רשויות המס ומהווה מעין עולם בפני עצמו.  העוסקים בתחום היהלומים נהנים מהטבות מס רבות, הכוללים הטבות בדרך הביקורת, בדרישת ניהול הספרים ובשעורי המס הייחודיים לענף, וזאת מסיבות היסטוריות שמטרתן לעודד את הפעילות ונובעות גם מהבנה של אופיו המיוחד של העסק, שכולל עסקאות חו"ל רבות וסחר עם מעורבים לא פורמליים.

אותו הגורם המערוב בחקירה מסר כי למרות פעילותו רבת השנים של הבנק, לא היה מקור שהזמין את החקירה, וסוד פעילותו של הבנק נשמר לאורך שנים למרות שכמעט כל יהלומן מתחיל ידע על קיומו.

אחת משיטות הפעולה של ה"בנק" עבדה כך: סוחרי יהלומים עם המחאות וכספים זרים הגיעו למשרדי הבנק, שילמו עמלה וקיבלו כסף מזומן בתמורה, וכך עקפו את רשויות המס.

חברת ג.י.יוסיפוב המצוייה בבית שמשון במתחם היא על פי החשד בעלת חלק מרכזי ב"בנק המחתרתי". לחברה שלוחה בהונג קונג, גם שם התרחשה ההונאה כשחברה הונקונגית השתמשה בשירותי הבנק

מרמת גן, באמצעות עובדת השלוחה שם, אסתר מלכה רייצר בת ה-27, שהובאה לישראל ונעצרה אתמול.

בתוך כך שופט בית המשפט השלום בראשון לציון, ארז יקואל, האריך את  מעצרם של 14 מתוך 16 העצורים שנעצרו אתמול. העצורים שהובאו בפני בית המשפט בזה אחר זה הינם חלק מ"בעלי התפקידים בבנק": דוד בצלאל (יליד 55) מחולון, ישי אילן בורוכוב (יליד 57) מבני ברק, אליהו יונתנוב (יליד 81), בנימין אדיב (יליד 56) מכפר סבר, יוסף בכר (יליד 50) מחולון, מנחם מגן (יליד 55) מתל אביב, אסתר מלכה רייצר (ילידת 84) מירושלים, מרים יוסיבוף (יליד 77) מבני ברק, גבריאל יוסיבוף (יליד 74) מבני ברק, מאיר אוחנה (יליד 54) מראשל"צ, זזה ממינטלוב (יליד 77) מחולון, דורון אלעד (יליד 54) מהרצליה, אורון מוטי גבריאלי (יליד 76) מרמלה ורפאל זדוריף (יליד 65) מהרצליה).
חשודה נוספת, אורית פרץ לפלר (ילידת 71), שוחררה למעצר בביתה ברמת השרון.

בפני בית המשפט הוצגו מסמכים חסויים המצביעים על אופן פעולה שיטתי ומסודר, כך שלמעשה כל הפעילות המסוות אותה הציגו למעשה הייתה מינורית, אם בכלל.

בואו להמשיך לדבר על זה ב-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים