250 עובדי חברת טלדור באשקלון בסכנת פיטורים

במרץ הקרוב תסתיים תמיכת מרכז ההשקעות הממשלתי במפעל, ו-250 עובדיו ככל הנראה יפוטרו; ראש העיר וקנין: "זו מכה קשה. בעקבות הסגירה תאבד העיר מאות מקומות עבודה"

רותם סלע | 15/1/2012 7:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מפעל טלדור באשקלון עשוי לסגור את שעריו בחודש מרץ, וכ-250 עובדי הסניף המקומי של החברה נמצאים בסכנת פיטורים. המפעל של טלדור בעיר, שהוקם ב-2006, עוסק בארכיבאות אלקטרונית המסייעת לניהול מאגרי מידע ממוחשבים במשרדים ממשלתיים וחברות גדולות. כעת מתברר שהמפעל אינו רווחי, אף שעובדיו משתכרים בממוצע כ-10% בלבד מעל שכר המינימום.

מאז הקמתו נסמך המפעל על שולחנו של מרכז ההשקעות הממשלתי, אשר מסייע לו לשלם את שכר העובדים בעזרת סבסוד של כ-1,000 שקל בחודש לכל מועסק בו למשך 5 שנים. במרץ צפויות 5 השנים הראשונות להעסקת העובדים להסתיים, ואז יאבד המפעל חלק גדול מהתמיכה שזכה לה, וככל הנראה את יכולתו להמשיך לתפקד כעסק כלכלי.

"המרכז הוא עוגן תעסוקתי חשוב ביותר לאשקלון", כתב בני וקנין, ראש עיריית אשקלון, בפנייה למרכז ההשקעות, הצפוי לדון בבקשת טלדור לקבלת תמיכה למשך 5 שנים נוספות. וקנין ציין כי מלבד 250 המשרות, צפויה העיר לאבד מאות משרות נוספות בתחומים דוגמת הסעה, הסעדה וניקיון, וכי למעשה הסגירה צפויה להוות מכה קשה לעיר שגם כך אינה נהנית מנתונים כלכליים מעודדים.

"חשיבותו של המרכז גדולה בהתחשב בעובדה שעל פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אשקלון
היא בין הערים בעלות אחוזי אבטלה ניכרים, ובין ה"מובילות" בשיעור מקבלי הבטחת הכנסה (2.3% לעומת ממוצע ארצי של 1.4%)", כתב וקנין. עוד הוסיף כי סגירת המפעל תוביל לעליית שיעור הבלתי מועסקים בעיר מ-7.5% ל-8.5%.

גורמים המקורבים לחברה ציינו כי התחום שטלדור בעיר פעילה בו מתאפיין ברווחיות נמוכה, והתמיכה של למעלה מ-3 מיליון שקלים בשנה, שהיא מקבלת ממרכז ההשקעות, מבדילה למעשה בין רווח צנוע לבין הפסד. אם ייסגר המרכז האשקלוני עשויה החברה להעביר את מקומות העבודה למגזר החרדי, שם היא צפויה לזכות בהקלות נוספות שיאפשרו לה לשוב ולהרוויח מפעילות זו.

בחברה לא הכחישו את הפנייה למרכז ההשקעות, כמו גם את הכוונה לסגור את הפעילות בעיר, אך בחרו שלא להגיב.

ממשרד התעשייה והמסחר נמסר: "המרכז לא יקבל תמיכות חדשות כל זמן שלא יעסיק עובדים נוספים. החברה זכתה במסלול סיוע במסגרת החלטת ממשלה שקבעה כי משך הסיוע יהיה עד 5 שנים. החברה קיבלה את הסיוע לאורך כל התקופה, אשר מסתיימת במרץ 2012, ולא ניתן להאריך את תקופת הסיוע שנקבעה בהחלטת ממשלה. אם החברה תעסיק עובדים חדשים, היא תוכל להגיש בקשה במסגרת מסלולי הסיוע הקיימים כיום במסלולי התעסוקה השונים".
צילום: אדי ישראל
בני וקנין. שיעור האבטלה יגדל צילום: אדי ישראל
בואו להמשיך לדבר על זה ב-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים