מגדלי הירקות דורשים להפסיק לייבא שום ובצל
בטענה כי הייבוא פוגע במכירות התוצרת המקומית, ידרשו המגדלים משרת החקלאות לתת עדיפות לחקלאים הישראלים
לדברי מזכיר ארגון מגדלי הירקות מאיר יפרח, ייבוא הבצל והשום לא משיג את מטרתו להוזיל את מחיריהם לצרכן. רשתות השיווק מוכרות שום מיובא שעולה להן 12 שקל לק"ג ב-40 שקל לק"ג, ואילו שום מתוצרת הארץ אפשר לקנות ב-12-10 שקלים.
"זו הפקרות מצד המדינה, שעוזרת לחקלאות בסין ומאשרת לייבא 5,000 טונות שום בשנה- 50% מצריכת השום
בארץ - במכס של 7 שקלים בלבד", אומר יפרח, "השום הישראלי נשאר אצל המגדלים ואינו נמכר, כי רשתות השיווק לא שמות אותו על המדפים משום שהן מעדיפות את השום הסיני".
"כחקלאים נדרוש הפסקת ייבוא כל עוד יש תוצרת מקומית, במיוחד אם היא מיוצרת בפריפריה. זו חזירות של רשתות השיווק, שלאט-לאט דוחקות החוצה את השוק הישראלי".
היקף ייבוא הבצל קטן יותר מזה של השום ומסתכם ב-3,000 טונות מתוך צריכה שנתית כוללת של 80 אלף טונות. בצל לבן מיובא מהולנד ונמכר ברשתות השיווק ב-7 שקלים לק"ג, ועלות הייבוא היא 2.5 שקלים לק"ג. לדברי יפרח, גם כמות קטנה של בצל מיובא מיותרת, שכן היא מורידה את המחירים למגדלים.