עלות שכרו ותנאיו של חבר כנסת ב-2011 - 830 אלף שקל
חברי הכנסת ניצלו בשנה שעברה רק 78% מתקציב 2011 שלהם - 580 מיליון שקל. עלות השכר של עובדי הכנסת גבוה מזה של הח"כים

ח"כים בעבודה. עלות החלפת הריהוט בלשכות 750 אלף שקל צילום: פלאש 90
סעיף הוצאה גדול וחד-פעמי של כ-74 מיליון שקל שהופנו בשנה שעברה היה לצורך רכישה והכשרה של בית פרומין ברחוב קינג ג' ורג' בירושלים, ששימש עד שנת 1966 כמשכנה הזמני של הכנסת, ואשר צפוי לשמש מוזאון לפעילות בית המחוקקים. רכישת הבית מהיזם עוררה בזמנו ביקורת בשל המחיר שננקב. 51.6 מיליון שקלים שולמו עד כה, ושאר הסכום יועבר רק לאחר דיון משפטי. 10 מיליון שקל נוספים מיועדים לשיפוץ שנדחה בינתיים, ותקציב האחזקה השוטפת של המוזאון יהיה חצי מיליון שקל בשנה, וייעשה בו שימוש רק לאחר פתיחת המוזאון לציבור.
הוצאות השכר מהוות, כמו במשרדים ויחידות סמך אחרות, את הסעיף הגדול ביותר בתקציב. דווקא
עובדי הכנסת הנסתרים מהעין גוזרים את הנתח המשמעותי ביותר מהעוגה, עם הוצאות שכר של 112 מיליון שקל. שכר חברי הכנסת מגיע ל-50 מיליון שקל, סכום נמוך יותר מההוצאות על גמלאות חברי הכנסת, המגיעות ל-54 מיליון שקל. עם זאת, חברי הכנסת לא צריכים לחוש מקופחים שכן סכום זהה לשכרם הוציאה הכנסת על תנאים נלווים הכוללים רכב, הוצאות קשר עם הבוחר וסעיפים אחרים שמוסיפים כ-49 מיליון שקלים לעלות שכרם, ניצול של 78% בלבד מהסכום שהוקצה להם.
מלבד ההוצאות השוטפות, יש פרויקטים שחלקם לא נוגעים לעבודתה השוטפת של הכנסת. כך למשל בין הפרויקטים שבתהליכי עבודה מצויה הקמת מערכת סולארית במיליון שקל בשלבי מכרז; שיפוץ והחלפת ריהוט בלשכות חברי הכנסת ב-750 אלף שקל; וגם שדרוג ספריית הכנסת במיליון שקל. משלם המסים הישראלי יממן גם את החלפת כלי הנשק של כוחות הביטחון של הכנסת, בעלות של 350 אלף שקל. כלי הנשק יהיו מתוצרת ישראל.