ניצחון למשפחת רובינשטיין: תקים בית דיור מוגן בחולון בניגוד לעמדת העירייה
עיריית חולון התנגדה להגדיל את מספר יחידות הדיור המוגן בבניין מ-250 ל-480, אך הוועדה המחוזית לתכנון ובניה צידדה בתוכנית המוגדלת של היזמים

ראש עיריית חולון מוטי ששון. העירייה התנגדה למיזם צילום: אלי דסה
מדובר בקרקע של 10 דונם, שרכשה חברת אחוזות צהלה שבבעלות משפחת רובינשטיין בשנת 2009 ממינהל מקרקעי ישראל תמורת 50 מיליון שקלים המיועדת להקמת 250 יחידות דיור מוגן. החברה הגישה בקשה להגדלת מספר יחידות הדיור המוגן ל-480, אך הוועדה המקומית לתכנון ובניה חולון התנגדה לתוכנית המוגדלת.
אמש הודיעה הוועדה המחוזית כי שמעה את טענות העירייה והחליטה להפקיד את התוכנית המוגדלת שהציעו היזמים. התוכנית שהופקדה משנה למעשה את ייעוד הקרקע מבית אבות לדיור מוגן, מגדילה את שטחי הבנייה ומגדירה שטחים לשימושים נלווים ושטחים ציבוריים.
המתחם המדובר ממוקם בין הרחובות אלוף ברקאי מצפון ,פנחס אילון ממערב , ישראל גלילי ממזרח, וקניון חולון מדרום. המבנה יכלול 3 מבנים אשר המבנה הנסמך על רחוב פנחס איילון יהיה בגובה 4 קומות, המבנה לאורך רחוב אלוף ברקאי יהיה בגובה של 3 קומות והמבנה השלישי יהיה
בן כ-20 קומות וגובל בקניון.
התוכנית מאפשרת הקמת מבני דיור מוגן בסך כולל של 480 יח"ד בגודל ממוצע של כ-55 מ"ר לכל יחידה. בנוסף, התוכנית מחייבת הקמת שתי מחלקות סיעודיות בגודל של כ-1,500 מ"ר כל אחת, 1,000 מ"ר לשימושים ציבוריים, 1,500 מ"ר מסחר ו-80 חניות ציבוריות. "הוועדה המחוזית בחנה את התוכנית שמעה את טיעוני עיריית חולון וסברה כי "במטרה לנצל את הקרקע באופן מיטבי לרווחת התושבים בהתאם לצרכים ולביקוש יש לאשר 480 יחידות דיור מוגן לגיל הזהב במקום".
"מדובר במתחם במרכז העיר בצמידות לקניון.", נכתב בנימוקי הוועדה, "מדיניות הוועדה המחוזית ת"א היא כי יש לנצל ניצול מיטבי את משאב הקרקע הנמצא בחסר ככלל ובמרכז הארץ בפרט. בעידן המודרני דיור מוגן ואיכותי הינו הכרח ציבורי כנותן מענה הולם ועדכני לאזרחים אשר הגיעו לגיל בו הם מעדיפים להתגורר בסביבה הנותנת מענה לצרכיהם . ככל שאורך החיים עולה הביקוש לדיור מוגן עולה גם הוא ונמצא כיום בחסר. מדיניות הממשלה היא להגדיל את מצאי יח"ד והועדה המחוזית עושה זאת תוך שמירה על תכנון מיטבי אשר הולם את סביבתו".