מפעל פניציה חתם על הסכם לחיבור למערכת הגז הטבעי

החיבור והשימוש בגז יחסוך למפעל 20 מיליון שקל וכן יוזיל משמעותית את עלויות התפעול והייצור שלו

יעל דראל | 16/10/2012 14:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: פניציה
צעד ראשון לקראת חיבור מפעל פניציה למערכת הולכת הגז הטבעי. בטקס שהתקיים היום (ג') במשרדי חברת נתיבי גז לישראל, בו נכח בין השאר שר האנרגיה והמים עוזי לנדאו, חתמו נציגי החברה, בהם יו"ר נתג"ז רון חיימובסקי ומנכ"ל נתג"ז, שמואל תורג'מן, על הסכם חיבור למערכת ההולכה עם מנכ"ל פניציה, ערן חיימוביץ.
 
צלם: אורי דוידוביץ', עורך: ניר וקסמן
צלם: אורי דוידוביץ', עורך: ניר וקסמן
צלם: אורי דוידוביץ', עורך: ניר וקסמן


המשמעות: כעת תוכל חברת נתג"ז, החברה הממשלתית האחראית על הקמת צנרת ההולכה, להקים את 26 הק"מ החסרים בצנרת מהעורק הראשי בצפון ועד לפתח המפעל.

חתימת ההסכם מתאפשרת לאחר שבתחילת השבוע אישרה הממשלה סופית את הצעת ההחלטה שהוביל השר לנדאו, במסגרתה ייחסכו למפעל דמי חיבור בסך 20 מיליון שקל וכן יואץ חיבור המפעל לגז, על מנת להוזיל משמעותית את עלויות התפעול שלו. לשם השוואה, הגז הטבעי נחשב זול פי 2.5 מהמזוט שבו עושה המפעל שימוש כיום.

מפעל פניציה, המצוי בתקופה האחרונה בקשיים כלכליים ותחת חובות של כ-300 מיליון שקל, צפוי להתחבר למערכת הולכת הגז הטבעי עד אפריל 2012. הצעתו של לנדאו גובשה לאחר מגעים שקיים השר עם נציגי הוועד וההנהלה במפעל, אשר כבר תקופה ארוכה טוענים כי אי חיבורם לגז טבעי אינו מאפשר להם לייעל את הוצאות האנרגיה
שלהם.

מפעל פניציה. הוזלת עלויות
מפעל פניציה. הוזלת עלויות צילום: יגאל לוי
דרישתו של מפעל פניציה ושל מפעלים אחרים בישראל להתחבר למערכת הולכת הגז הטבעי נשמעת כבר תקופה ארוכה, ולאחרונה אף העביר מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק, מסמך מקצועי לרשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה, לפיו במידה והנושא לא יוסדר – מפעלי תעשייה עתירה אנרגיה לא יוכלו לשרוד.

במסמך  ציין חייק בין השאר כי "המצב החמור אליו נקלע מפעל פניציה בציפורית הוא עדות טובה לכך ותומך באופן מובהק את החתירה לפתרון בדמות גז טבעי שיביא להוזלה משמעותית בעלויות האנרגיה ויאפשר תחרות אמיתית מול שווקים דומים". חייק ציין עוד כי בשנתיים האחרונות חלה עלייה חדה במחירי הדלקים לתעשייה – בין השאר במחירי המזוט, הדלק העיקרי בו התעשייה עושה שימוש, שזינקו בחציון הראשון של 2012 בלמעלה מ-50%, בהשוואה ל-2010. עלייה חדה נרשמה גם במחירי הסולר והגפ"מ, שגם הם בשימוש גבוה במפעלים רבים.

בתקופה האחרונה הבהירו במשרד האנרגיה כי במקביל להאצת החיבור לגז טבעי, יאפשר המשרד תהליך שינוע של גז דחוס ( cng ), שיוכל להגיע למפעל תוך שנה, באמצעות מיכליות. פתרון זה נחשב אמנם יקר יותר מהגז הטבעי בצנרת, אך עדיין זול משמעותית מהמזוט.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים