אושר: הישוב אודם
יהפוך למושב עובדים
הישוב שסובל ממיעוט אוכלוסין יקלוט במסגרת שינוי סיווגו כ-70 משפחות חדשות. שרת החקלאות: "תיווצר קהילה יציבה בספר המרוחק"

מושב אודם נמצא בגובה של כ-1,200 מטר מעל פני הים וסובל מאקלים קשה, ומשנת 1990 לא
נקלטו במושב משפחות חדשות. מסיבה זו החלו במושב לפעול לשנוי הסיווג.
בחודש שעבר התקיימה ישיבת ועדת תכנון ובנייה על מנת לבחון את בקשת היישוב להפוך למושב עובדים. הוועדה מצאה, כי מושב אודם עומד בתנאים המקדימים לשינוי הסיווג, בהם: אינטרס המדינה להמשך קיומו במיקומו הנוכחי משיקולים התיישבותיים וביטחוניים והמשך עיבוד הקרקע החקלאית. על כן אישרה הוועדה את הבקשה.
שינוי הסיווג למושב עובדים המבוסס על משקים משפחתיים ולא על משק שיתופי, צפוי לגרום לפתיחת שערי הישוב לקליטה מסיבית של משפחות צעירות של בני הישוב ונקלטים נוספים. השינוי יאפשר לנקלטים לנהל את פעילותם הכלכלית באופן עצמאי בעוד הם מצטרפים ליישוב ותיק הנהנה ממכלול שירותי חברה וקהילה.
רובם הגדול של הישובים בתת אכלוס נמצא בפריפריה הרחוקה. בתהליך בחינה מתמשך שעורך משרד החקלאות זוהו כ-30 ישובים כאלה, רובם משקים שיתופיים. מספר פתרונות שינו את מצב הישובים, כמו קיבוץ רתמים שהפך מקיבוץ ליישוב קהילתי וקיבוץ נטור שהפך למושב עובדים. מאז השינוי נקלטו ביישובים אלה עשרות משפחות חדשות, והם נגרעו מרשימת היישובים דלי האוכלוסין.
בנושא שינוי הסיווג מטפלת ועדת היגוי בין-משרדית, המציעה לישובים "סל חלופות" הכולל מספר אפשרויות: ישוב חקלאי ללא שינוי, ישוב חקלאי צומח, שינוי סיווג לכפר שיתופי / מושב עובדים / ישוב קהילתי.
שרת החקלאות אמרה, כי "היישוב אודם סבל במשך שנים מתת אכלוס, שינוי הסיווג למושב עובדים יביא לצמיחה דמוגרפית, קליטת משפחות חדשות, ובכך תיווצר קהילה יציבה ביישוב ספר מרוחק".
רותי פרום-אריכא, מ"מ מנהל הרשות לתכנון במשרד החקלאות מסרה, כי "משרד החקלאות פועל לקדם את אכלוסם של ישובים דלי אוכלוסין כחלק ממימוש יעדי ההתיישבות".