51 דירות ממתינות לעולים חדשים מאתיופיה בצפת

בפרק השלישי של מסעותיו של יו"ר עמידר בין דיירי הדיור הציבורי הוא חווה מפגשים מטלטלים ומרגשים בצפון: "זה חיזק את התפיסה של הנהלת עמידר, לפיה דיור ציבורי אינו רק ארבעה קירות אלא יש אנשים שחיים בתוכם". פרק 3 בסדרה

אלון בן דוד | 13/9/2016 17:00
תגיות: חברת עמידר, אצלנו בשכונה
כשהתחלתי את המסורת של סיורים בסניפי עמידר ברחבי הארץ לא שיערתי איזו השפעה תהיה להם - עליי ועל פעילות החברה. אני מתכנן כל סיור כזה, יחד עם הצוות שלי, שבועות מראש על מנת לנסות ולהגיע תוך יומיים למקסימום חשיפה ונגיעה בפינות הכי אמתיות והכי חשופות של עמידר. שוב, בלי מחיצות ובלי פילטרים. הפעם הנעתי את האוטו וכיוונתי אותו צפונה.

עוד כותרות:
- גרו באוהל וקיבלו דירה: סיפורה המרגש של משפחת אראמי
- כדורגל, תקווה וילד שפתאום יכול לחלום
בזכות דירת עמידר הילד הפסיק לקחת ריטלין

- לפרופיל הפייסבוק של חברת עמידר: עמידר עמוד הבית
 
צילום: יח''צ
הגיע הזמן לכייף! יו''ר עמידר חונך את המרכז הקהילתי צילום: יח''צ


בעליות לצפת הנוף משתנה ואני פותח חלון ונושם עמוק את אוויר הגליל, שמיד משרה עלי תחושה טובה. התחנה הראשונה שלי היא פגישה עם ראש העיר המוכשר של צפת, אילן שוחט, שוויתר על קריירה פרלמנטרית כדי לסייע לתושבי העיר. בכניסה לבניין העיריה מחכים לי אבישי נאמן ומזל איובי, שניהם מנהלים בחסד עליון בעמידר, ויחד איתם עולה ללשכת ראש העיר.

הפגישה הייתה הזדמנות מצוינת לעדכן את ראש העיר על הפעילות של עמידר בצפת: בשנת 2015 ביצענו למעלה מ-1,100 עבודות שיפוץ, בתקציב של כ-3.5 מיליון שקלים. ברבעון הראשון של 2016 כבר בוצעו 667 עבודות שיפוץ שונות בעלות של 1.7 מיליון. נפרדנו בלחיצת יד וקבענו להיפגש אחר הצהריים, בטקס הפתיחה של מרכז קהילתי חדש שעמידר הקימה ברחוב דוד אלעזר בעיר. 

כמו בכל ביקור, חשוב לי לפגוש את העובדים שלנו ולשמוע מהם ישירות על מה שבאמת קורה. וכך, במשך שעה ארוכה, ישבתי יחד עם עובדי ומנהלי צפת וקריית שמונה. המפגשים האלה מאוד חשובים. זו ההזדמנות שלי לשמוע ולהרגיש את השטח, את התובנות ברמה הכי מופשטת שלהן, עד לרמה של איזה לוגו עמידר על גבי החולצה לובשים העובדים שנפגשים עם הלקוחות.
 
צילום: יח''צ
חמישה כוכבי יופי. הדיור הציבורי בצפת צילום: יח''צ
 
חברתי הטובה, פרופ' תמר גדרון, היא דיקנית הפקולטה למשפטים בצפת, וזו הייתה הזדמנות פז להיפגש איתה, לשמוע על הפעילות שלה במכללה, וגם לחשוב על שיתוף פעולה בין הסטודנטים, דיירי עמידר שלומדים במכללה, לבין דיירי עמידר בצפת. גיבשנו מתווה לפיו סטודנטים שהינם דיירי עמידר יקבלו מלגה, שתמורתה יפעלו למען הקהילה ויסייעו לדיירים למצות את הזכויות להן הם זכאים.

הדיור המוגן של עמידר בצפת מדהים ביופיו וזכה, זו השנה העשירית ברציפות, בחמישה כוכבי יופי. 86 יחידות דיור צמודות, קרקע עם נוף ירוק של הר מירון הירוק, ושל הר כנען המתנשא מעל. נלה מרגוליס, המנהלת האנרגטית, היא הרוח החיה במקום. היא זו שיוצרת את האווירה המחשמלת של שירה בציבור ושל יצירות אומנותית, של ביחד שיוצר תחושה של מחויבות ונעימות לגור כולם יחדיו. נהניתי מאוד לשיר ולרקוד איתם, אפילו ברוסית, וכבר ביקשתי להיכנס לרשימת ההמתנה הארוכה למגורים במקום.

אני תמיד מעדיף להתארח אצל אנשים לארוחות מאשר לאכול במסעדות. כך אתה מוצא את החמימות של האנשים, את הסיפורים שלא נחשפים אליהם מבעד לניירת או המספרים. זו בדיוק הייתה ההרגשה בביתם של רחל וגיל ברזילי. זה מרגש ומחמם את הלב לראות את מה שאישה אחת קטנה וענקית מסוגלת לעשות.

משם המשכנו למרכז הקליטה שעמידר מפעילה. פגשנו את ארונו שלו 11 ילדים, את איסק שמאד התרגש מהביקור, ואת מנבא שחיכה 17 שנה באדיס אבבה עד שעלה. נכנסנו יחד ל"טוקול" (בית אתיופי מסורתי) שתינו יחד "בונה" (קפה אתיופי) ושמעתי את חוויות העלייה והקליטה שלהם. הם הודו לעמידר על הקליטה, הטיפול ועל הסיוע למצוא דירה עבורם עם תום שהותם במרכז הקליטה. 51 דירות ממתינות לקליטת העולים החדשים, שבקרוב יתאחדו עם משפחותיהם בארץ.
 

צילום: יח''צ
ויתר על קריירה פרלמנטרית. עם ראש עיריית צפת, אילן שוחט צילום: יח''צ

כמו תמיד, המפגש הישיר עם הלקוחות מטלטל, מרגש, מעציב ומשמח כאחד. ביקרתי אצל אלי, שהדירה שלו עברה שיפוץ יסודי. לפני כן, בכלל לא היה לי ברור כיצד ניתן היה לגור בדירה חרבה והרוסה, שבע נפשות, כשחלקם ישנים על מזרונים בלויים או על הרצפה. הקמנו בעמידר קרן סיוע מיוחדת, בדיוק למקרים כאלה, שלא ניתן לדמיין שהם קיימים בישראל 2016. דאגנו לאלי ומשפחתו למיטות ולתנור עם כיריים.

התרגשתי עד דמעות לשמוע את בתו, שמספרת שסוף סוף היא מזמינה חברות הביתה. עכשיו הבית שוקק חיים. לשמוע שהילדים רגועים ושיש להם איך לחגוג את הפסח - זה שווה את הכול. רק בשביל הרגעים המרגשים האלה היה כדאי להגיע ולנהל בעמידר.

המשכתי לדירה נוספת באותו בניין וראיתי את המטבח החדש שהותקן בה לא מכבר. לאחר מכן הגעתי לדירה נוספת, של אם חד הורית לשמונה ילדים. תארו לעצמכם שלא היו להם כיסאות לשולחן ולא מכונת כביסה. העובדים המסורים שלנו בצפון דאגו שיהיו להם אותם.

את היום הגדוש הזה סיימנו בחנוכת המרכז הקהילתי עמידר החדש בצפת, יחד עם ראש העיר. המרכזים הקהילתיים הם דוגמה לתפיסה של הנהלת עמידר, לפיה דיור ציבורי אינו רק ארבעה קירות אלא יש אנשים שחיים בתוכם. חובתנו להעצים אותם כך שילדיהם לא יגדלו להיות דור רביעי לעוני ומחסור ויצאו ממעגל הדיור הציבורי.

- הכתבה נכתבה בשיתוף חברת עמידר

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים