
כאן חוות תקוע, הולנד
לא מעט מהתוצרת החקלאית המשובחת של "חוות תקוע", כמו אנדיב, עגבניות לחות, בצלצלי שאלוט וג'ינג'ר, מיוצרת בהולנד, טורקיה, דרום אפריקה, סין, בלגיה ועוד. מירה ויגנסברג, מנכ"ל חוות תקוע: "אנו לא רואים בזה הטעיה. על כל מוצר שמגיע מחו"ל באריזתו המקורית מסומנים פרטי היצרן"
אפשר לראות את המוצרים שלהם בכל סופר: מיני פטריות, עגבניות לחות, שורש כורכום טרי, בייבי זוקיני, בייבי חציל, בייבי ברוקולי ובייבי קישוא. "חוות תקוע" היא מעצמה של גידולים חקלאיים איכותיים, והודות להם הצרכנים נשארים נאמנים למוצרים היוצאים ממנה.
תוצרת הולנד. בצלצלי שאלוט של חוות תקוע
צילום: ראובן אילת
לא בכדי, על גבי כל המוצרים מתנוסס לוגו גדול של המותג, ורוב מוחלט של הצרכנים משוכנע שמדובר בתוצרת חקלאית ישראלית, גאווה לאומית, כחול-לבן ירוק. מעטים קוראים את האותיות הקטנות שעל גבי האריזה, שם מתברר כי חלק לא מבוטל מהתוצרת הנמכרת כאן מקורה בחו"ל: האנדיב מגיע מצרפת ומבלגיה, העגבניות הלחות מטורקיה, בצלצלי השאלוט מהולנד, חלק מהפטריות מיוצרות בסין, חלק מהכורכום בדרום אפריקה וחלק מהג'ינג'ר בתאילנד. מודגש שאין כאן עבירה על החוק – שכן הדבר כתוב על גבי האריזה.
מירה ויגנסברג, מנכ"ל חוות תקוע, האם בעיניכם אין פה הטעיה של הציבור כשהכותרת והלוגו מבשרים בגדול על חוות תקוע, והצרכן הממוצע מבין שמדובר בתוצרת ישראלית, כשבפועל אתם מייבאים את הנ"ל?
"החווה הוקמה בשנת 1986 כחווה לגידול פטריות מאכל. מאז הרחבנו גם את גידול הפטריות בחווה וגם התחלנו בשיווק ירקות מיוחדים אחרים. אנו לא רואים בזה הטעיה. על כל מוצר שמגיע מחו"ל באריזתו המקורית מסומנים פרטי היצרן בחו"ל. על פי התקנות, כאשר נעשות פעולות של מיון ואריזה מחדש בארץ, האחראיות על תקינות המוצר היא על המפעל שממיין ואורז מחדש, אשר הופך אותו ליצרן לאריזות אלה. אנו מקפידים מאוד על עבודה לפי הנחיות והתקנות השונות בעניין חובת סימון מזון.
"אנו שואפים להנגיש ללקוחותינו את המוצרים האיכותיים ביותר, בזמינות אופטימאלית ובמחיר אטרקטיבי. לפעמים הדרישות הנ"ל מצריכות ייבוא מוצרים ממדינות המקור. במקביל למוצרי הייבוא יש לנו כ-24 מוצרים מגידול ישראלי הגדלים בחווה או מגודלים עבורנו על ידי חקלאים בארץ. חשוב לציין, כי יש לנו עדיפות רבה לעבוד עם מוצרים מגידול ישראלי בשל היותם זמינים, וכיוון שהם לא חשופים לתקלות אפשריות בהובלה ארוכה, אך לצערנו זה לא תמיד אפשרי או עומד בהתחייבותנו ללקוחותינו. במוצרים הישראלים שלנו - אנו שמחים מאוד לעודד את החקלאות בישראל ולתרום לעשייה הישראלית".

תוצרת טורקיה. עגבניות לחות של חוות תקוע
בועז לביא
מדוע מייבאים מוצרים כגון אנדיב? האם לא ניתן לגדלו בארץ?
"חוות תקוע התחילה בייבוא אנדיב מבלגיה בשנת 1994, כי הגידול לא היה מוכר בארץ אז, וכי בלגיה היתה ידועה כמקור האיכותי בעולם לאנדיב. מאז היו מספר חברות שניסו לגדל אנדיב בארץ אך כל הניסיונות בסופו של דבר כשלו. גם התוצרת לא היתה מספיק טובה, וכנראה גם העלויות היו גבוהות מדי. בלגיה עדיין נחשבת כמקור לאנדיב הלבן האיכותי ביותר בעולם".
ובצלצלי שאלוט?
"כשחוות תקוע התחילה לייבא בצלצלי שאלוט ב-1994 לא היה גידול ישראלי. במהלך השנים ניסו כמה מגדלים לגדל שאלוט בישראל. העונה של השאלוט הישראלי היא קצרה יחסית לשאלוט האירופאי ויש קצת הבדלים בין הזנים שגדלים כאן ושם. אנחנו מספקים את מה שהלקוחות שלנו מעדיפים, בהתאם לזמינות".
אפילו עגבנות לחות אתם מייבאים מטורקיה!
"נכון שמגדלים עגבניות בישראל, אבל אין תעשייה לייבוש עגבניות וייצור עגבניות לחות. אם תקום תעשייה כזו, שתדע לספק מוצר טוב במחיר מספיק טוב, חוות תקוע תשמח מאוד לשווק את התוצרת המקומית".
וג'ינג'ר מדרום אפריקה?
"אנחנו מייבאים ג'ינג'ר ממדינות שונות, בהתאם לעונה, על מנת שיהיה רצף אספקה של ג'ינג'ר טרי על פני כל השנה. עונת הג'ינג'ר בחצי כדור הארץ הצפוני הפוכה מזו שבחצי כדור הארץ הדרומי. חשוב לנו למצוא את הג'ינג'ר הכי איכותי שאפשר. העונה הישראלית של ג'ינג'ר היא קצרה מאוד. לצערנו, לג'ינג'ר ישראלי יש קליפה דקה מאוד ולכן חיי מדף שלו קצרים יותר".
להצעות ותגובות: nrg3600@gmail.com
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg