צרכנות

קול קורא: תנו גם לטבעונים לאכול משהו בבתי המלון

חג הגבינות הוא סיבה טובה להפנות שאלה לבתי המלון: מדוע, בתוך המגוון המטורף של הבופה העשיר, לא מוצאים פינה שמתאימה רק לטבעונים? דעה אישית

עפר צרפתי | 29/5/2017 14:51
תגיות: צרכנות 360,צרכנות,טבעונות,בית מלון
עונת הקיץ שבפתח מביאה עמה, חוץ מרוחות שרב מעיקות וריחות חמוצים של בתי שחי, את התחביב העממי של כולנו – בילוי משפחתי בבית מלון. והאמת, מה רע: תמורת כמה אלפי שקלים זניחים אתם מקבלים שלושה, אולי ארבעה לילות בחדר של 20 מ"ר, כולל מיטה ומזרן קינגסייז עם מצעים שרוב הסיכויים שהם נקיים, שפע מוגזם של מזון ברמה בינונית, שכשוכית בעומק מטר ועשרים, כשהכל כלול - כולל שאגות ילדים וצוות בידור בדציבלים יפים, על חשבון הבית.
 
יונתן שאול
זה אולי נראה מקסים עבורכם, אבל ממש לא בשבילנו יונתן שאול

אבל כל זה מתגמד לעומת התחושה שמישהו אחר צריך לשרת אותנו ולהנעים את זמננו. אח, איזה עונג בל יתואר זה להתפרקדן מול הבריכה, להזמין בירה קרה ולהגיד למלצר "חייב את חדר 320, נסיך". קשה לתאר את תחושת הנובוריש שמרגיש בן מלך לרגע, שככה יהיה לי טוב.

דא עקא, מסתבר שלא כולם זוכים להרגיש כך. בקרבנו מסתובבים כל מיני אנשים מעצבנים שלא אוכלים בעלי חיים ומוצרים מן החי ויש להם דרישות מעצבנות: כן, גם הם רוצים מגוון של מנות על בסיס עולם הטבעונות. מה קורה לכם, אנשים? למה אתם לא יכולים להיות "כמו כולם"?

תהיתי ביני לביני איך יהיה נכון לפנות למנהלי בתי המלון. האם בתחנונים? בדרישה? אולי בהתעלמות? ואז נזכרתי שאפשר לפנות אליהם גם בשם ההגינות.
 
צילום: שאטרסטוק
למה בתוך כל העושר הזה לא תמצאו פינה בשבילנו? צילום: שאטרסטוק

להלן כמה הצעות להעשרה וגיוון של תבשילים טבעוניים: בארוחת הבוקר אפשר להכין פינה טבעונית שתכלול כמה קישים ופשטידות חמות, גבינות קשיו ושקדים ואפשרות להזמין חביתה מקמח עדשים או קמח חומוס; בארוחת צהריים/ערב ניתן להציע קציצות עדשים, תבשילי טופו עם ירקות, שניצל או שאוורמה עשויים סייטן.
מה כל כך קשה? העלות הרי זניחה עד מגוחכת. הידע להכין את התבשילים קיים ברשתות, אז מה הסיפור? הרי יש לפחות טבעוני אחד בכל משפחה שלישית, אולי רביעית - זורם אתכם, אולי חמישית. אין כאן באמת שאלה כלכלית, הרי מדובר בגרושים לגוף גדול כמו בית מלון, מדובר בסך הכל בקצת מודעוּת ורצון טוב.

זו תהיה טעות לקרוא למגמה הטבעונית "טרנד", לא מדובר בגחמה חולפת. יותר ויותר אנשים שאכלו בעברם מוצרים מן החי, ובעיקר אכלו לוקשים של גופים חזקים ואינטרסנטיים ששיחקו להם במוח ("זה טוב לפרה"), מבינים היום שמאחורי כל כוס חלב תמים ומאחורי כל ביצה מקושקשת מסתתר מסלול גידול אכזרי שלא ייאמן שכולנו, כן כולנו, שותפים לו במימון והגברת הצריכה שלנו, ביודעין ובלא יודעין, ולא מוכנים יותר לקחת בו חלק רק כי התרגלו לפרוסה עם גבינה או כוס שוקו. ועוד לא אמרתי מילה על היתרונות הבריאותיים שיש בתזונה הטבעונית על פני התזונה של אכילת כל.
 
צילום: שאטרסטוק
כך עושים זאת נכון. ארוחת בוקר טבעונית צילום: שאטרסטוק

לכן אני פונה למנהלי בתי המלון בבקשה שנראית לי הוגנת: אנא, תנו מענה ראוי והגון גם לטבעונים וגם לרגישים לגלוטן ולרגישים ללקטוז בסימון התבשילים שהם יכולים לאכול, בהעשרת המגוון ובהבנה שגם למיעוטים יש זכות להרגיש נובורישים בני מלכים כמו כל ישראלי אחר.

להצעות: nrg3600@gmail.com
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים