צרכנות

איך אפשר לראות מתחת למים בלי משקפיים? המדריך המלא לקצרי רואי בקיץ

רק קצרי הראייה יבינו זאת: המשימה להגיע לבריכה מבלי ליפול לתוכה היא קשה ומסוכנת, וזה עוד כלום לעומת המפגש בדופן הבריכה בסוף כל משחה. האם מותר לשים עדשות מגע בבריכה ובים? והאם יש פתרון אחר למי שאוהב לצלול אבל עדיין צריך ללבוש משקפיים? תתפלאו, אבל הטכנולוגיה המציאה לנו אחלה פטנטים

אילן בן דוד | 18/6/2017 17:05
תגיות: צרכנות 360,צרכנות,משקפי ראיה,שחייה
 עונת הרחצה נפתחה רשמית: רבבות של ישראלים כבר מילאו את חופי הים, וכל השאר בדרך לשם. אולם בעבור כמחצית מהאוכלוסייה, פעילות כיפית זו מטרידה אותם וגורמת להם אי נוחות רבה. מדובר באוכלוסייה רחבה שיש לה בעיות ראייה – בין אם משקפיים או עדשות מגע. המפגש עם המים – בתוכם, בכניסה אליהם או ביציאה מהם – עלול להיות לא נעים ולעתים אף מסוכן.
 
צילום: אי-פי-איי
גבר, שים משקפיים. שחיין צולל לתוך המים בלונדון צילום: אי-פי-איי

מהם הפתרונות הקיימים כיום למי שזקוק לתיקון ראייה בים או בבריכה? ואיך בוחרים את הפתרון המתאים ביותר? עמוס ריינד, בעל מרכז האופטיקה 'ריינד אופטיקס' בקריית אונו המתמחה בהתאמת פתרונות אופטיים לספורטאים, עונה על שאלות ומסביר כל מה שצריך לדעת על פעילות במים לקשיי ראייה.

מהו הקושי העיקרי של מי שזקוק לתיקון ראייה במים?
"אנשים הסובלים מקוצר ראייה מתקשים באוריינטציה בבריכה או בים עם הורדת המשקפיים. כניסה למים עם משקפיים היא בעייתית – העדשות עלולות להתמלא במהירות בטיפות ואז לטשטש את הראייה, והמשקפיים גם עלולים ליפול וללכת לאיבוד בעומק הבריכה או בין הגלים. אפילו ההליכה מאזור הישיבה לתוך המים עשויה להיות מאתגרת עבור אותם אנשים. קוצר ראייה עלול להפריע בשהייה בים במצבים שבהם רוצים לראות את הילדים מתרחצים מרחוק או לשמור על קשר עין עם הציוד שנשאר על החוף".
 
יחצ (באדיבות רעם אופטיק)
רואה 6:6. שחיין עם משקפת אופטית B&S יחצ (באדיבות רעם אופטיק)

מהם הפתרונות הקיימים כיום?
"את הפתרונות האופטיים הקיימים כיום אנו מחלקים לפי סוג ואזור הפעילות:
טבילה, רחצה - משקפיי שמש עם עדשות אופטיות המספקות הגנה גבוהה מפני קרינת השמש.
פעילות מעל פני המים (סאפ, קייאקים, גלישה, חתירה) - הפתרון המומלץ הם משקפיים אופטיים ייעודיים עם פילטרים מתאימים, או שימוש בעדשות מגע עם משקפי שמש מעליהן להגנה. רצוי לבחור במשקפי שמש שיכסו את כל אזור העיניים וימנעו כניסה של רסיסי מים לעיניים.
פעילות שחייה או צלילה - ניתן כיום להתאים למשקפות שחייה וצלילה מקצועיות עם עדשות אופטיות בצבע כהה או בהיר, בהתאם לכמות האור במקום השחייה (בריכה מקורה, או בים)".

במה שונה עדשה למשקפי צלילה מעדשת משקפי ראייה?
"עדשות ראייה כיום עשויות לרוב מפלסטיק, המקטין את סכנת השבירה ואת המשקל. העדשות של משקפות הצלילה, לעומת זאת, עשויות מזכוכית מחוסמת הנדרשת לעמוד בלחצים תת ימיים. בדיקת הראייה עבור משקפות צלילה היא בדיקה זהה לבדיקת הכנת מרשם למשקפיים רגילים ומומלץ לפנות לאופטומטריסט המתמחה בתחום הספורט. את המשקפת עצמה קונים עם המרשם דרך מועדוני צלילה.

"לצוללנים קצרי ראייה, כמו מרבית האוכלוסייה אחרי גיל 40, הצריכים פתרונות ראיה למרחק קצר ורוצים וחייבים להשתמש במחשב צלילה על פרק היד מומלץ להתקין מדבקה אופטית בתחתית המסכה המאפשרת חידוד הראיה בטווח הקצר - עד כמטר".
 
צילום: איי.אף.פי
לא, אחותי, זה לא יעזור לך לראות. תחרות שחייה ושנורקלינג במי ביצה בוויילס צילום: איי.אף.פי

אפשר להיכנס עם עדשות מגע למים?
"בהחלט אפשר להיכנס עם עדשות למים, לבריכה או לים. עבור רוב האנשים זה יהיה פתרון מועדף בשל הנוחות. אך יש לקחת בחשבון מספר דברים: העדשה יכולה להחליק החוצה במגע עם המים; העדשה סופחת לתוכה משקעים וזיהומים הנמצאים במים, לכן חשוב ביותר להסיר את העדשות מיד בתום הפעילות המים ולחטא את העדשות בחומר ייעודי או להחליפן.
"בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם אופטומטריסט מומחה שיאתר את הצרכים המדויקים וימליץ על הפתרון הנוח ביותר עבור הלקוח ואופן השימוש הפרטני לכל אחד. חשוב לי לציין כמה סייגים: במקרים של לחץ תוך עיני או קרע ברשתית, קיים איסור על צלילה לעומק ועדיף להתייעץ עם אופטומטריסט או רופא לפני ביצוע הצלילה, כולל צלילות ניסיון. במקרה של צלילת ניסיון מתחת למים עם עדשות – עדכנו את מדריך הצלילה שאתם מרכיבים עדשות מגע".

וכמה זה עולה?
משקפי שמש עם עדשות אופטיות: החל מ-700 שקל; משקפת שחייה: 150-900 שקל; עדשות מגע:  80-220 שקל; התאמת מסכת צלילה לקצרי ראייה: 200-250 שקל.

להצעות: nrg3600@gmail.com
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים