הר האושר: מתכון לעוגת בבקה תמירה
שיהיו לכם חיים כמו עוגת בבקה - חסונים, נישאים, יציבים, מלאי הפתעות קטנות ומתוקים. מתכון לעוגה אהובה
8 ביצים
170 גרם סוכר
170 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר
160 גרם קוקוס טחון
170 גרם שקדים מולבנים טחונים
160 גרם שוקולד צ'יפס

עוגת בבקה עם שקדים טחונים וקוקוס (אם רוצים). צילום: כפיר חרבי צילום: יח''צ
הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות).
2. מפרידים ביצים לשתי קערות, מקציפים את החלבונים במהירות נמוכה-בינונית במשך 2 דקות
מוסיפים 170 גרם סוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה לקבלת קצף יציב, אך לא קשיח.
3. בקערה אחרת, מקציפים חמאה ו- 50 גרם סוכר, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים את החלמונים לתערובת החמאה וממשיכים להקציף,
שוב, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים את הקוקוס והשקדים הטחונים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות בעזרת מרית, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים במשך 40 דקות, עד שהקיסם הננעץ יוצא לח אך לא רטוב
מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.
מתכון של עידו לב, שף רשת "אספרסו בר".