הטעויות הנפוצות ביותר בחדר הלידה
האם יש לך הרגשה שמשהו לא התנהל כשורה בזמן הלידה? איך היה היחס של הצוות הרפואי? האם היה מעקב על המוניטור? האם היה צורך בניתוח קיסרי? כל דבר יכול להשפיע על מהלך הלידה ועלול לגרום נזק לתינוק או ליולדת. הנה כמה מהדברים שצריך לשים אליהם לב
כאשר נגרם נזק לתינוק או ליולדת בגלל טעויות אלה, כדאי לבדוק אם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה.
להלן הטעויות הנפוצות ביותר:
עומס בחדר הלידה, מחסור בכח אדם, יהירות של הרופא המיילד ועוד סיבות שונות יכולות להביא לכך שתלונותיה או מצוקתה של היולדת לא יקבלו את מלוא תשומת הלב וההתייחסות הרפואית.
זהו מצב מסוכן הן ליולדת והן לעובר,
במידה וההתעלמות גרמה לנזק לאם או לתינוק, זוהי עילה לתביעת רשלנות רפואית.
תפקידו של המוניטור הוא לעקוב אחר תנועות העובר וכן אחר הצירים של היולדת. שתי טעויות עיקריות הקשורות למוניטור עלולות לקרות, האחת הינה מצב בו המוניטור חובר אבל הצוות הרפואי התעלם מהנתונים על הצג, השנייה הינה מצב בו המוניטור כלל לא חובר או שקרתה תקלה טכנית.
טעות בקריאת המוניטור עלולה לגרום לנזק לתינוק או ליולדת ובמקרה כזה יש לבחון אם הייתה רשלנות.

לעיתים הצוות הרפואי יכול להחליט ליילד בלידה מכשירנית, לידה מסוג זה יכולה להתבצע באמצעות מלקחיים או ואקום. הסיבות בדרך כלל ללידה מכשירנית היא מצוקה עוברית, מצב בריאותי של היולדת או בכדי להימנע מניתוח קיסרי.
כיום אחוז מאוד קטן יחסית של הלידות מתבצע בלידה מסוג זה מאחר ועלולים להיווצר סיבוכים רבים, לידה זו נחשבת ללידה בסיכון גבוה. מסיבה זאת אסור שיקרו טעויות ולידה מכשירנית דורשת מיומנות ונסיון רב של הרופא המיילד והצוות הרפואי.
עצם הביצוע של לידה מכשירנית הוא לא רשלנות, אלא שטעויות בלידה מכשירנית עלולות לגרום לנזקים חמורים הן ליולדת (למשל קרע בשלפוחית השתן או בצוואר הרחם), והן לתינוק (כדוגמת שברים בגוגולת, שטפי דם במוח).
אם מדובר בטעות חמורה שגרמה לנזק אז בהחלט יש מקום לבחון האם הייתה רשלנות רפואית ומה סכום הפיצוי המגיע.

הניתוח הקיסרי הוא ניתוח שכיח ובטוח יחסית, יחד עם זאת הניתוח הקיסרי הוא ניתוח לכל דבר ולכן ישנם סיכונים שעלולים להתרחש כתוצאה מהניתוח וביניהם פגיעה בעובר, סיבוכי הרדמה, קרע ברחם ועוד.
במקרים מסויימים, דווקא ההחלטה אם לבצע ניתוח קיסרי היא זו שיכולה בסופו של דבר להיות רשלנית, לדוגמה, עובר שמשקלו 4 ק"ג מחייב לידה בניתוח קיסרי.
במקרים אחרים שבהם נגרם נזק לתינוק או ליולדת ייתכן ואם הניתוח היה מתבצע בזמן, הנזק לא היה נגרם. זוהי ללא ספק עילה לתביעת רשלנות רפואית בלידה.
אם ישנו חשש ולו הקל ביותר שהייתה רשלנות רפואית בלידה, מומלץ לצפות בסרטון המיוחד החושף את כל סודות "מאוחרי הקלעים" של חדר הלידה: כיצד מזהים רשלנות רפואית, הסיבות הנפוצות לרשלנות בלידה, איך תדעו אם המקרה שלכם הוא רשלנות רפואית בלידה, 18 שאלות קצרות שכל יולדת צריכה לשאול את עצמה לאחר הלידה, כמה כסף מגיע לכם ועוד.
לחצו כאן והירשמו לצפייה בסרטון.
באדיבות עו"ד דוד פייל, מומחה רשלנות רפואית, 077-6670224.