למה גוגל רעה ליהודים?
לאחר שהדיחה מתפקיד הרשע האולטימטיבי את מיקרוסופט, גוגל הפכה לפרעה האמיתי בעולם ענקיות הטכנולוגיה. עמית גולדנברג מונה את כל הסיבות לכך
כשחברת גוגל ושתי קברניטיה סרגי ברין ולארי פייג' החלה לתפוס תאוצה בסוף שנות התשעים, היה ברור כי אתר החיפוש השאפתני הוא אלטרנטיבה אטרקטיבית יותר, מתוחכמת יותר ובעיקר מוסרית יותר לשליטים המונרכים של עולם הטכנולוגיה עד אז.
תקופת הגדילה העצומה של גוגל בתחילת שנות האלפיים עוד המשיכה להציג תמונה נקייה מבעיות מוסריות. התדמית הנקייה של החברה עם האינטגרל רק עשתה את הפיניש האחרון כשהשיקה רשמית את סלוגן החברה "אל תהיה רשע". גוגל הפכה לא רק לחברה מוסרית, אלא לכזאת שמטיפה לטוהר מידות ועבודה נכונה.

השנים האחרונות היוו את שנות ההתפכחות מחלום המוסריות הוורוד. עם הפיכתה של החברה למונופול בתחום הפרסום באינטרנט, הפכה המציאות המוסרית ליותר מאתגרת לסרגי ברין, האחראי על מדיניותה המוסרית של החברה.
השליטה של גוגל בסוג הידע שמקבל המשתמש, והמידע העצום שיש לחברה על גולשיה, הופך את גוגל לזאת ששולטת בכמה מוסרית תהיה. "הרע", אמר לאחרונה אריק שמידט מנכ"ל החברה בהתיחסו לסלוגן החברה, "הוא מה שסרגי אומר שהוא רע".
הפרסומים בחודשים האחרונים על הידרדרותה המוסרית של גוגל הביאו אותנו לנסות לעשות סדר ולהסביר, למה גוגל רעה ליהודים (ולשאר).
כשהפילוסוף לורד אקטון טבע את המשפט המפורסם במאה ה-18, לא היה לו מושג כמה רלוונטיות יקבלו הדברים כשמדובר בעולם הטכנולוגיה. בימים כמו אלו,
לאחרונה הכניסה החברה לשימוש את מתודת הפרסום תלוי העניין - שיטת הפרסום החדשה העוקבת אחר הרגלי הגלישה של המשתמשים ומתאימה להם את הפרסומות המתאימות להם. משמעות העניין היא שגוגל עוקבת אחר הרגלי הגלישה של משתמשיה והופכת לגוף עם כמות המידע הגדולה ביותר בעולם על צרכניה.
לפני כמה ימים פורסמה ידיעה על כפר קטן באנגליה בו סילקו התושבים מתקיני מצלמת שירות של Street View של גוגל, המצלמת תמונות של רחובות ומציגה אותם באינטרנט. "באיזה רשות מישהו מצלם את הבית שלי", סיפר פול ג'יקובס לעיתון הטיימס הלונדוני, אחרי שהנהיג קבוצה שגירשה את ענקית התוכנה משכונתה מחשש שתמונות אלו ינוצלו על ידי גורמים עבריינים. התמונות של גוגל חוטאות פעמים רבות במציצנות, וסופגות תלונות רבות ברחבי העולם.
כי כריסטין וארני, הממונה החדשה בידי ברק אובמה למדיניות האנטי-טראסט במשרד המשפטים האמריקאי חושבת ככה. חוק האנטי-טראסט או חוק התחרות האמריקאי, נועד להבטיח תחרות בריאה וחופשית בין ישויות כלכליות בארצות הברית, ולמנוע מונופולים של חברות בשוק האמריקאי. אחת החברות המפורסמות שסבלה מחוק האנטי-טראסט היא מיקרוסופט שנתבעה בשנת 1998 על השתלטותה על שוק הדפדפנים.
ב-11 ביוני 2008, הרבה לפני כניסתה של וארני לתפקיד, השתתפה המומחית בפאנל שמומן על ידי קרן האנטי-טרסט העולמית. כשנשאלה על עתידה של גוגל אמרה וארני כי "מיקרוסופט בעבורי היא המאה שעברה, הם לא הבעיה. הכלכלה שלנו תמשיך לראות בעיות, פוטנציאלית עם גוגל כיוון שזו רכשה מונפול בפרסום באינטרנט".
עוד הוסיפה וארני ואמרה שכמו שהיו חברות שהתלוננו על מיקרוסופט לפני שהחברה קיבלה את תביעת האנטי-טראס, יהיו חברות שיטענו את אותם הדברים כנגד גוגל. הכניסה של וארני לתפקיד הממונה כשמאחוריה הדברים הברורים הללו, מסמלים מה עתיד להתרחש בגוגל בשנים הקרובות.
ביוני אשתקד חתמו שתי החברות כי גוגל תפרסם באתר של המתחרה יאהו. הסכם זה, היה עתיד לחסל את מה שנותר מהתחרות כנגד גוגל ולהביא לשליטה כמעט מוחלטת של הענקית בפרסום באינטרנט. "אם נעשה את העיסקה הזאת עם גוגל, יאהו תהפוך להיות חלק מגוגל ומיקרוסופט לא תוכל להיות חזקה מספיק כדי להישאר בסיס כשלעצמה", אמר ג'רי יאנג המנכ"ל לשעבר של יאהו. ההד התקשורתי מההסכם הבעייתי, בנוסף לחשש שהוא יבוטל על ידי מחלקת המשפטים, הביאה את גוגל לסגת מההסכם.
התקנה של גוגל ארת' 5.0 במחשבי מקינטוש מכילה הפתעה למשתמשים - יחד איתה נוסף גם מנוע העדכון של החברה. מנוע העדכון של גוגל לא רק שמותקן בלי לקבל את אישור המשתמש ופועל באופן בלתי פוסק, אלא גם בלתי ניתן לכיבוי.
ויל שיפלאי, מחבר רב המכר Delicious Library טען לאחרונה על מנוע העדכון החדש כי "זהו מקרה קלאסי של עיצוב במחשבה שמטרתה החברה ולא המשתמש". מנוע העדכון הפעיל כל הזמן יוצר פתח לבעיות רבות בניהם חוסר שליטה של המשתמש על משאבי המחשב, ופגיעה בלתי נשלטת בבטיחות הגלישה.
במקום לתפוס עמדה בנושא כה ברור כמו צנזורה של העם למידע באינטרנט, גוגל נכנסה ביודעין לשוק הסיני כשהיא יודעת שתצטרך לצנזר אתרים בעבור הממשל.
כי בקפיטריה של גוגל האוכל בחינם: ומישהו אחר צריך לשלם על האוכל הזה.
כי כשמקישים בגוגל "יותר רשע מהשטן" (More evil than satan) השם של גוגל צץ ביחד עם מיקרוסופט. כבר אמרנו מנוע החיפוש הטוב בעולם?