החוץ חודר פנימה
בית בכפר שמריהו שתכנונו הקלאסי שילב בין הפנים לחוץ אדריכלות: אריאלה לביא

בית בכפר שמריהו צילום: יח''צ
במקור, מדובר היה בבית חד-קומתי עם מרתף, ובסגנון ים תיכוני עם גמר מינימלי. "לבעלי הבית היה חשוב להפוך את הבית לבעל סגנון אירופאי קלאסי, סגנון שהתאים לריהוט שאספו במהלך שנים ממקומות שונים באירופה", מספרת האדריכלית. "בנוסף, גם חוץ הבניין שונה עקב הרצון להתאימו לסגנון יותר אירופאי קלאסי".

בית בכפר שמריהו צילום: יח''צ
המגרש אינו בחזית הרחוב, ומגיעים אליו דרך שביל. לבית גגות שטוחים בגבהים שונים, ובחצר האחורית ניצבת הבריכה אופקית לבית. חומרי הבית כוללים חלונות אלומיניום, בשל הרצון ליצור פתחים גדולים. כמו כן, היה צורך בבידוד אקוסטי בגלל קרבת הבית לפסי רכבת. כך, חלק מחוץ ופנים הבית מחופה בפריקסים מפירוק. טיח הבית שונה מלבן צח לגוון חם יותר, דלת הכניסה הגדולה והרחבה עשויה עץ אלון מיושן מפירוק. כאשר פותחים את דלת הכניסה, נגלה חדר האירוח המרכזי כשברקע ניבטת הגינה המרכזית, כולל הבריכה, וזאת בשל הפתחים הענקיים שנמצאים בחלל מול הכניסה. אגב, ישנה יציאה נוספת לחצר מפינת האוכל.
תוכנן חדר עבודה המעוצב בריהוט עתיק, שנותן עוצמה לחדר. העצמה נוספת מגיעה מכיוון הווילונות בסגנון אוסטרי. במטבח ישנו אי גדול במרכז הכולל כיור וברז. יש במטבח גם חלונות גדולים ברקע - מוטיב חוזר בבתים. התאורה במטבח מורכבת מפסי תאורה באורך של ארבעה מטר, שקועים בתקרה ומעניקים תאורת אור יום.

בית בכפר שמריהו צילום: יח''צ
לצדו חדר אוכל גדול ומותאם ל-25 איש, עם אופציה להגדלה - גם הוא באותו סגנון. אח בנוי על עצים מפריד בין חדר האירוח לחדר האוכל. למעשה, כל החללים בבית פתוחים וישנה זרימה בין החללים. חלל האירוח המרכזי פתוח לפינת אוכל ולמטבח, וכן בצד השני לפינת המשפחה.
בחדר השינה ישנו קמין נוסף, ממתכת, המוסיף חום ואווירה. בחדר ישנו גם אי במרכז, בו ממוקמת פלזמה ובעזרת מעלית היא עולה ויורדת. הפתחים בחדר השינה גדולים, ישנה ויטרינה גדולה היוצאת לפרגולה הפונה לחצר הראשית ולבריכה וכן חלון גדול מעל למיטה.

בית בכפר שמריהו צילום: יח''צ
"את מכלול השיפוץ היה צריך לבצע בזמן קצר בשל פינוי בית קודם של בעלי הבית, ולכן הבנייה נעשתה בעזרת צוות כפול ויסודי. המלאכה הושלמה בחמישה חודשי בנייה", מספרת האדריכלית.
"הפילוסופיה העיקרית המנחה אותי הינה שילוב תמידי ונכון בין החוץ לפנים, משום שבחיי היומיום האורבניים-מודרניים, אנו מצויים רוב שעות היממה בין ארבעה קירות
ובקושי מנצלים את הטבע ומזג האוויר הנפלא של ארצנו, המאפשר שימוש במתחם החוץ רוב חודשי השנה".
לכן, לדבירה, היא לרוב מתכננת חללים בקווים נקיים עם מפתחים גדולים, רבים, גבוהים וכמו כן מרפסות המאפשרות כניסה טובה יותר של אור והצצה תמידית אל הירוק שבחוץ, גם בבתים פרטיים, גם בדירות בבניין וכן במשרדים. תכנון כזה יוצר אשליה שהגן חודר אל המבנה ונותן לדייריו תחושה של "לחיות בפנים ולהרגיש בחוץ". בבתים פרטים תהליך זה חזק יותר הודות לחצר הקיימת במגרש, וזאת בשילוב מעצבי הגינה. "כמו כן, שילוב של מים, צמחיה וחומרים טבעיים מכניסים את הבית לאווירת רוגע ונינוחות. פריחות עונות השנה גורמות לתפאורה שונה בבית".