גורמה קלאסי
מסעדה ביהוד שעיצובה משלב עולמות תוכן שונים ומגוונים – בדיוק כמו התפריט שהיא מציעה לאורחיה עיצוב: אדר' מיכאל אזולאי, "סטודיו מיכאל אזולאי"

מסעדת צ'ארלי ביהוד צילום: שגב צילום
המעצב חילק את חלל המסעדה לאזורי ישיבה שונים בעזרת ציר מרכזי, המוביל מהכניסה למקום עד למזרקה. המזרקה עצמה עוצבה בתוך ספת ישיבה מרופדת, כאשר במרכז המזרקה מצוי פסל הבודהה.
אזורי הישיבה חולקו בהתייחס למבנים החיצוניים שעליהם הם משקיפים. מול בריכת השחייה, הנמצאת בעורפה של המסעדה, תוכננה מרפסת סגורה המשמשת בין השאר כאזור המיועד לאירועים.
"כך שבעצם, בחשיבה על התכנון הפנימי הוחלפו היוצרות וההתייחסות לחלל הפנימי הייתה כאילו חוץ-הוא", מספר המעצב. "המוטיב שהוביל והכתיב את בחירת החומרים והעיצוב הכללי במסעדה היה תקרת הרפרפות והבדים, עם מאווררי התקרה. היא תרמה להדגשת הציר המרכזי ולרוח המקום - של ישיבה באווירה נינוחה, נעימה ולא מחייבת". כך, על התקרה נמתחו בדים אקוסטיים, קירות המטבח הפונים לחלל המסעדה כוסו בטיח פיגמנטי ולחלונות הולבש פרופיל בלגי.

מסעדת צ'ארלי ביהוד צילום: שגב צילום
חלונותיה של המסעדה צופים אל בריכת השחייה של המלון. החלל המרהיב, בסגנון קולוניאליסטי מודרני, מציע תקרות גבוהות, פינות ישיבה שונות המשלבות כורסאות עור רכות ונוחות לצד כסאות ראטן אופנתיים, ומרפסת מקורה שבמרכזה ניצבת מזרקה המשמיעה קולות פכפוך נעימים.
"גישת העיצוב של הסטודיו מאופיינת בעבודה ייחודית עם מגוון חומרים, תהליך עבודה הרמוני עם הלקוח, איכות עיצובית, אדריכלית והנדסית ואחריות חסרת פשרות בתכנון המכלול עד לפרט האחרון", מסביר מיכאל אזולאי. "הסטודיו פועל בגישת ה-Multi Tasking הייחודית, אשר שמה לה למטרה להביא בשורה עיצובית וקונספטואלית לפרויקט מתוך עולמות תוכן שונים, תוך שימוש באלמנטים החדשים ביותר בתחומם - טקסטיל, ריהוט, אופנה, תקשורת היי-טק ועוד".
מבחינת התפריט, Charly היא מסעדת בר מערבית-אסייתית, שנפתחה ביולי 2008. שף המסעדה, ויטל סיני, החל את דרכו הקולינרית לפני כשבע שנים במסעדת "בויה" שבנמל תל אביב, ועבד גם לצדו של השף אורן גירון.

מסעדת צ'ארלי ביהוד צילום: שגב צילום
בישול אירופאיות עם טעמים וחומרי גלם האופייניים למטבח האסייתי, כגון סובה פירות ים, כבדי עוף בהויסין, תבשיל בשר בקארי אדום, סלט ווסטו עם עלים ירוקים וצלופח צרוב וסאטה אינדונזי. כמו כן מושם דגש על רכיבים בריאותיים במנות השונות.