גורמה קלאסי

מסעדה ביהוד שעיצובה משלב עולמות תוכן שונים ומגוונים – בדיוק כמו התפריט שהיא מציעה לאורחיה עיצוב: אדר' מיכאל אזולאי, "סטודיו מיכאל אזולאי"

עיצוב
nrg מעריב | 10/5/2009 14:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מסעדת צ'ארלי ביהוד
מסעדת צ'ארלי ביהוד צילום: שגב צילום
במתחם מלון אויה שביהוד ממוקמת מסעדת charly, שכל-כולה עטופה באווירה מזמינה – לא נוצצת מדי, לא מנוכרת מדי. המסעדה משלבת פרטי עיצוב במראה אירופי קלאסי - ספות מרופדות, שולחנות עץ מסוגננים ותאורות רומנטיות, כמו גם פסל בודהה ייחודי וריהוט גן מעץ. נראה כי שילוב הסגנונות והריהוט, יחד עם רצפת עץ האלון המלווה את הכל, יוצרים תחושה של מקום שנעים להגיע אליו וכמובן – לשהות בו.

המעצב חילק את חלל המסעדה לאזורי ישיבה שונים בעזרת ציר מרכזי, המוביל מהכניסה למקום עד למזרקה. המזרקה עצמה עוצבה בתוך ספת ישיבה מרופדת, כאשר במרכז המזרקה מצוי פסל הבודהה. 
אזורי הישיבה חולקו בהתייחס למבנים החיצוניים שעליהם הם משקיפים. מול בריכת השחייה, הנמצאת בעורפה של המסעדה, תוכננה מרפסת סגורה המשמשת בין השאר כאזור המיועד לאירועים.

"כך שבעצם, בחשיבה על התכנון הפנימי הוחלפו היוצרות וההתייחסות לחלל הפנימי הייתה כאילו חוץ-הוא", מספר המעצב. "המוטיב שהוביל והכתיב את בחירת החומרים והעיצוב הכללי במסעדה היה תקרת הרפרפות והבדים, עם מאווררי התקרה. היא תרמה להדגשת הציר המרכזי ולרוח המקום - של ישיבה באווירה נינוחה, נעימה ולא מחייבת". כך, על התקרה נמתחו בדים אקוסטיים, קירות המטבח הפונים לחלל המסעדה כוסו בטיח פיגמנטי ולחלונות הולבש פרופיל בלגי.
 
מסעדת צ'ארלי ביהוד
מסעדת צ'ארלי ביהוד צילום: שגב צילום
ציר הכניסה חילק את המסעדה ויצר כמה אזורי ישיבה והוסיף להם תחושת אינטימיות כך שכל סועד יכול לשבת באזור המועדף עליו. בשעות הערב, המסעדה מקבלת אווירה שונה - הצבעים הכהים מוסיפים לאווירה ואילו הבר הופך לדומיננטי הרבה יותר. 

חלונותיה של המסעדה צופים אל בריכת השחייה של המלון. החלל המרהיב, בסגנון  קולוניאליסטי מודרני, מציע תקרות גבוהות, פינות ישיבה שונות המשלבות כורסאות עור רכות ונוחות לצד כסאות ראטן אופנתיים, ומרפסת מקורה שבמרכזה ניצבת מזרקה המשמיעה קולות פכפוך נעימים.

"גישת העיצוב של הסטודיו מאופיינת בעבודה ייחודית עם מגוון חומרים, תהליך עבודה הרמוני עם הלקוח, איכות עיצובית, אדריכלית והנדסית ואחריות חסרת פשרות בתכנון המכלול עד לפרט האחרון", מסביר מיכאל אזולאי. "הסטודיו פועל בגישת ה-Multi Tasking  הייחודית, אשר שמה לה למטרה להביא בשורה עיצובית וקונספטואלית לפרויקט מתוך עולמות תוכן שונים, תוך שימוש באלמנטים החדשים ביותר בתחומם - טקסטיל, ריהוט, אופנה, תקשורת היי-טק ועוד".

מבחינת התפריט, Charly היא מסעדת בר מערבית-אסייתית, שנפתחה ביולי 2008. שף המסעדה, ויטל סיני, החל את דרכו הקולינרית לפני כשבע שנים במסעדת "בויה" שבנמל תל אביב, ועבד גם לצדו של השף אורן גירון.
 

מסעדת צ'ארלי ביהוד
מסעדת צ'ארלי ביהוד צילום: שגב צילום
עם סיום לימודי הבישול, בבית הספר ALMA בפארמה שבאיטליה, התמחה סיני במסעדת שני כוכבי מישלן בעמק ואלפוליצ'לה שבוורונה. משם המשיך למוסקבה ועמד בראש המטבח של מסעדת "בון", שזכתה בתואר מסעדת השנה לשנת 2006. בתפריט של Charly משלב סיני טכניקות
בישול אירופאיות עם טעמים וחומרי גלם האופייניים למטבח האסייתי, כגון סובה פירות ים, כבדי עוף בהויסין, תבשיל בשר בקארי אדום, סלט ווסטו עם עלים ירוקים וצלופח צרוב וסאטה אינדונזי. כמו כן מושם דגש על רכיבים בריאותיים במנות השונות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

עוד באותו עניין

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מגזין עיצוב

עיצוב

המגזין מתמקד בעיצוב הבית ומציג מידע עדכני ומקיף בתחומי האדריכלות, התכנון והעיצוב בארץ ובעולם. להזמנת גיליון היכרות מתנה ללא התחייבות, חייגו 03-7642122. להזמנת מנוי למגזין עיצוב, לחצו כאן.

עוד ב''עיצוב''

כותרות קודמות
כותרות נוספות