המזרח הרחוק מבעבע: מוסף גורמה של "את"

מומלץ: מתכונים מדהימים של מרקים אקזוטיים מהמזרח

גורמה | 26/1/2011 10:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: גורמה
בשנות ה-80 התוודענו לגרסה חיוורת של מרק התירס הסיני, אולם מאז נחשפנו גם למטבחים המסעירים האחרים של אסיה. החברים ממגזין "גורמה" מצאו את המתכונים למרקים הטעימים, העשירים והמגרים ביותר שניתן למצוא בכל היבשת. וכן, זה כולל גם את הגרסה האמיתית למרק התירס הסיני.

"זיקתם של המטיילים הישראלים לארצות המזרח במסגרת הטיולים של לפני ואחרי הצבא, או סתם כך באמצע החיים ואף בגיל פרישה, חשפה אותנו למטבחים צבעוניים, ניחוחיים ואקזוטיים", מספר השף עופר מעוז מקייטרינג בראף למגזין "גורמה" המצורף החודש ל"את".

"החיך הישראלי נעשה מתורגל בצירופי טעמים של חמוץ-מתוק או חמוץ-מתוק-מלוח. טעמים נרכשים למרכיבים עתירי ארומה, כמו הנאם פלה התאילנדי והנוק נאם הווייטנאמי (רוטבי דגים מלוחים ארומטיים, שלא לומר מצחינים), הפכו לשגרה והביקוש להם גבר, ויעידו מדפי המרכולים הנגדשים והולכים במרכיבים המשויכים למטבחים האסייתיים.

"כמי שטייל רבות באסיה בכלל ובדרום מזרחה בפרט, אני יכול לציין בהתפעלות כי עולם חדש של מרקים נגלה לי בטיולים אלה. במסגרת לימודיי הקולינריים למדתי מעט מאוד על מרקים אסייתיים, אולם במשך השנים פיתחתי צימאון עצום להכנתם. מרתק לראות כיצד מיליוני תאילנדים, וייטנאמים, הודים, יפנים, סינים וקוריאנים יושבים בנחת בחום היום ואוכלים מרקים מגוונים כארוחה בפני עצמה.

מגוון אפשרויות הבחירה העומד לרשותם עצום: מרקים סמיכים, צלולים, על בסיס ירקות, בשרים, דגים ופירות ים, אורז אטריות וכופתאות, חלקם מועשרים בשמנת או בחלב קוקוס וחלקם מוסמכים בעמילן המופק משורשים נדירים – אסיה היא עולם של מרקים".

צילום השער
גורמה צילום השער

יחד עם השף מעוז מגיש מגזין "גורמה" מתכונים רבים של מרקים אקזוטיים מהמזרח. קבלו אחד לטעימה:


מרק בטטות, הל ירוק, עגבניות ונענע (איראן ועירק)

מרק משביע זה ממרכז אסיה הוא מהסוג המהווה ארוחה שלמה ליום סגריר. ניתן להחליף את הבטטה בדלורית ואז ניתן לדלג על שלב, ולהמשיך בבישול כשהדלורית עדיין בסיר. מוצקותו הטבעית של ירק זה מאפשרת לו שלא להתפורר גם בבישול ארוך. כדאי ומומלץ להשתמש במרק עוף אמיתי בהכנה ביתית. לצמחונים ניתן להמיר בציר ירקות פשוט או אם אין ברירה, במרק מאבקת מרק פרווה.

דרגת קושי: קלה
בשרי
זמן הכנה: כשעה
עד שהמרק מוכן: כשעה

המצרכים (ל-6 מנות):

2 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות גס
2 גבעולי סלרי קצוצים דק, כולל העלים
3 כפות גדושות רסק עגבניות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
4 עלי מנגולד חתוכים, כולל הגבעול הלבן לפיסות ברוחב 1 ס"מ
2 שיני שום כתוש טרי
1 בצל גדול

חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן צמחי כלשהו
½ כוס עלי נענע קצוצים
½1 ליטרים מרק עוף צח
מיץ מלימון שלם סחוט טרי
3 כפות סוכר (או יותר לפי הטעם)
2 כפיות מלח
2 תרמילי הל מעוכים קלות בעזרת להב סכין – לשחרור הארומה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק בעל תחתית כפולה מחממים את השמן ומטגנים בו את הבטטות עד שהן מזהיבות קלות ומניחים בקערית נפרדת. באותו שמן מטגנים בצל רק עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את העגבנייה ואת הרסק ומטגנים עוד כ-4 דקות על להבה בינונית תוך בחישה מדי פעם עד שהרסק משנה את צבעו ומשחרר ארומה.

2. מוסיפים את יתרת המצרכים מלבד הבטטות ומביאים לרתיחה. בוחשים היטב להמסת כל הרסק, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא מכסה על אש בינונית נמוכה כ-40 דקות. מוסיפים את הבטטות וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות. המרק יסמיך ויקבל "גוף". לא לבחוש יתר על המידה כדי לא לפרק את הבטטות יתר על המידה, דבר שייצור "דייסה".

3. טועמים ומתקנים תיבול במלח, לימון וסוכר לפי הטעם (המרק צריך להתקבל חמוץ מתוק ומלוח – שילוב הטעמים הכה אהוב באסיה). מגישים חם בקעריות אישיות בליווי פיתות טריות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מגזין גורמה

גורמהמגזין האוכל המוביל מחולק חינם פעם בחודש עם המגזין את ומציג כתבות צבע מעוררות תיאבון, מתכונים, מדורים על תזונה בריאה, דיאטה ואוכל אורגני. להזמנת גיליון היכרות מתנה של מגזין את ללא התחייבות, חייגו 03-7642122.להזמנת מנוי למגזין גורמה, לחצו כאן

vGemiusId=>/channel_magazines/homepage -->