בקר או עוף?
התזונאית נאוה רוזנפלד בוחנת את הסוגיה לעומקה ומספקת תובנה מפתיעה
יש שאוכלים בשר בקר "אדום" ומרגישים אחר-כך מיוסרים, ויש שחוסכים מילדיהם בשר בקר ומסתפקים בבשר עוף והודו בארוחותיהם. על-פי נתוני צריכה שהוצגו בכנס שקיימה ביוני מועצת הבקר, 94 אחוז מכלל האוכלוסייה אכלו בשר עוף/פרגיות בחודשים האחרונים, ו"רק" 74 אחוז אכלו בשר בקר.
הנבדקים:
1. בשר בקר (ערכים ל-100 גרם ללא שומן נראה לעין, לא מבושל): אנרגיה- 147 קלוריות , חלבון- 20.9 גרם , שומן- 6.3 גרם , ברזל- 2.3 מ "ג, כולסטרול- 60 מ "ג.
2. בשר עוף (ערכים ל-100 גרם , לא מבושל): אנרגיה- 110 קלוריות , חלבון- 23 גרם , שומן- 1.2 גרם , ברזל- 0.7 מ "ג, כולסטרול- 58 מ "ג.
בשר בכלל ובשר בקר בפרט הוא אחד המקורות העשירים בברזל במזון. רוב הברזל בגוף נמצא במולקולת ההמוגלובין שבכדוריות הדם האדומות, והתפקיד העיקרי הוא הובלה של חמצן מהריאות לתאי הגוף ופינוי פחמן דו-חמצני מתאי הגוף לריאות.
מחסור בברזל הוא אחד מהחוסרים התזונתיים הנפוצים ביותר, לא רק במדינות מתפתחות אלא
החלבונים מורכבים מחומצות אמינו, כאשר את חלקן הגוף חייב לקבל מהמזון ואינו יכול להפיק בעצמו. חומצות אמינו אלה, תשע במספר, הן חיוניות, ובשר מהווה מקור טוב לכולן.

השורה הראשונה היא גם השורה התחתונה. הברזל הזמין לגוף, ויטמין B12, האבץ וחומצות האמינו החיוניות שנמצאות בבשר לסוגיו מעידים על החשיבות הרבה שבאכילת בשר בקר ועוף - גם למי שמקפיד על דיאטה דלה בקלוריות או בכולסטרול או בשניהם גם יחד, ורצוי לשלבם בתפריט השבועי לפחות פעם אחת. למרות שבבשר בקר יש יותר קלוריות ושומן, הוא מכיל יותר אבץ.
בקניית הבשר יש לבחור בחלקים הרזים של הבקר ולהוריד את השומן הנראה לעין במקרה שיש. החלקים הרזים יותר בבשר בקר הם: פילה, פילה מדומה, כנף העוקץ (שטייל), צוואר וסינטה.
בבשר העוף חשוב להוריד את העור, לכן כדאי להמעיט בקנייה של כנפיים, שכן ללא העור - כמתבקש - לא נשאר הרבה מה לאכול. חלק זה או אחר יכול להכפיל את כמות הקלוריות בגלל אופן הכנתו: טיגון, רטבים וכו'.