ריח מנטה
10 מיליון שקל בשנה מוציאים ישראלים על תכשירים למניעת ריח רע מהפה. עד כמה הם יעילים, ומתי תרופות סבתא כמו מרווה, נענע או פטרוזיליה יכולות לעשות את העבודה טוב יותר
עוזי ויזיגר, מנהל תחום כללי ברשת סופרפארם, מציין כי בשנים האחרונות גדל משמעותית מגוון המוצרים למניעת ריח רע מהפה, ובהם דפי רענון, תרסיסים, טיפות, נוזלים ומי-פה. "רק מדפי הרענון שהושקו בסופרפארם לפני שבועיים כבר נמכרו למעלה מ-10,000 יחידות - מה שמעיד על הפופולריות של המוצרים האלה".
ואכן , זה לא כבר השיקה חברת OL3 הישראלית את Breath Strips, דפי עמילן בטעם מנטה או תות אלכוהול לרענון הפה, ובימים אלה היא משיקה את Breath Balls, כדוריות קטנות המכילות שמן מנטה לרענון, הניתנות למציצה, ללעיסה לשם שחרור מהיר של הנוזל, או לבליעה - להשפעה על ריח רע שמקורו בקיבה. המחיר: 8 שקלים לחבילה המכילה 24 יחידות.
ריגלי הרחיבה גם היא את פעילותה בתחום, והשיקה באחרונה את "אקליפס" - דפי מנטה דקיקים בטעמי פפרמינט וספירמינט, הנמסים על הלשון ומרעננים את הנשימה. המחיר: 8 שקלים לאריזה של 24 דפים.
חברת אגיס מציעה את "מור פה" - תרסיס המכיל גליצרין, סכרין, תמצית דנטומינט ואתנול 70, המיועד לרענון הפה. המחיר המומלץ לאריזה נוחה לנשיאה, המכילה 15 מ"ל, הוא 16.99 שקל .
קולגייט השיקה לא מזמן את "קולגייט מקס פרש", פסי רענון המכילים רכיבי מי-פה המתמוססים תוך כדי צחצוח השיניים. המחיר המומלץ: 18.99 שקל .
משחת השיניים "קרסט קומפלט", מתוצרת פרוקטר אנד גמבל, מוגדרת כ"משחת שיניים ומי-פה באחד", וכוללת מלבד מערכת פלואוריד גם טריקלוסן הפועל נגד חיידקים שגורמים לריח רע מהפה. המחיר: 14.99 שקל .
אוקסיפרש מציעה ערכה של 5 מוצרים, המבוססים על כלור דו-חמצני ושל אבץ, ופעילותם המשולבת אמורה להיות יעילה בסילוק תרכובות גופרית (היוצרות ריח רע). הערכה כוללת משחת שיניים, מי-פה, ג' ל דנטלי לטיפול בכיסי החניכיים, מנקה לשון מתקפל וסוכריות לרענון הנשימה. הערכה עולה 128 שקל, ואפשר גם לרכוש פריטים בודדים ממנה.
חברת דנטלון מציעה 3 מוצרים שמחירם 28-25 שקל : מנקה לשון מבית דנטק, בעל 2 פסי ניקוי; מנקה לשון "אופטימה" של דנטק, המאפשר גישה נוחה אל מאחורי הלשון-מקום מושבם של החיידקים היוצרים את הריח הרע; ומברשת לשון בעלת עיצוב מיוחד.
אילו מהמוצרים יעילים יותר ואילו פחות? ד"ר מתן אביטל, מומחה בשיקום הפה והמשנה למנכ"ל מכבידנט, מסביר כי בספרות מתוארות סיבות שונות להיווצרות ריח רע מהפה, ובהן הגיינת פה לקויה, לרבות לשון מחופה בחיידקים, סתימות, תותבות וכתרים לקויים, יובש בפה, דלקת חניכיים והיווצרות "כיסי חניכיים", הצטברות חיידקים בחללי הלוע, נזלת כרונית, נטילת תרופות מסוימות ועוד.
לדבריו, "הסיבה העיקרית לתופעה נעוצה בתוצרי הפירוק של שיירי מזון על-ידי חיידקים הנמצאים בחלל הפה והלוע. ההתפרקות יוצרת, בין השאר, תרכובות גופרית בעלות ריח אופייני". אביטל מציין, כי טיפול שיניים איכותי, שאינו מותיר חללים פוטנציאליים להצטברות חיידקים, צחצוח שיניים ולשון, ושימוש שגרתי בחוט דנטלי מסלקים כ-80% מהחיידקים הגורמים לריח רע. במקרים קיצוניים, טיפול כירורגי באמצעות לייזר או ניתוח יכולים לפתור את הבעיה.
לא כל המוצרים המוצעים לנו על המדף יעילים באותה מידה. אביטל מחלק אותם
ויש גם כמה תרופות סבתא שעושות את העבודה. למשל, לעיסת פטרוזיליה. "הפטרוזיליה מעכבת גדילה של חיידקים, וכשבולעים אותה היא פועלת גם נגד הריח הרע שבמערכת העיכול. כדי שהיא לא תצבע את השיניים בירוק, מומלץ לא ללעוס כמויות גדולות. גם נענע ומנטה מעכבות גדילה של חיידקים, אך מומלץ לא ללעוס אותן אלא לצרוך אותן בתה". זו גם ההמלצה בנוגע למרווה ולרוזמרין, שאינם מעכבים גדילה של חיידקים, אך מונעים ריח רע".