צ'יפס או במבה?

לאחרונה יצאה רשת "מקדונלד'ס" בהתקפה ישירה על הבמבה והצ'יפסי של "אסם". הרשת פרסמה מודעות הטוענות כי בחטיפי צ'יפסי ובמבה יש יותר קלוריות, שומן בכלל ושומן רווי מאשר בצ'יפס של מקדונלד'ס. מה האמת מאחורי הפרסומים?

נאוה רוזנפלד | 18/6/2006 8:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לאחרונה יצאה רשת "מקדונלד'ס" בהתקפה ישירה על הבמבה והצ'יפסי של "אסם". נראה כי זהו חלק ממאמץ הרשת לשנות תדמית, ממזון מהיר למזון בריא יותר. הרשת פרסמה מודעות בולטות, הטוענות כי בחטיפי צ'יפסי ובמבה יש יותר קלוריות, שומן בכלל ושומן רווי מאשר בצ'יפס של מקדונלד'ס. לטענתה, בבמבה יש פי שניים יותר קלוריות ושומן, ופי שבעה יותר שומן רווי.

למה רשת מקדונלד'ס בחרה להסתער דווקא על במבה וצ'יפסי של אסם? חטיפים מלוחים למיניהם וממתקים הם חלק מהתפריט היומי של רוב הילדים בישראל. הורים רבים רואים את הבמבה כחטיף האולטימטיבי לילדיהם. זה לא שאין לבמבה חסרונות: גם אחוזי שומן גבוהים וגם פה ושם תופעות אלרגיות לילדים הרגישים לבוטנים. ולמרות זאת, יתרונות הבמבה - כמו תוספת ויטמינים והעובדה שהיא נימוחה בפה - תורמים לפופולריות
שלה.

נחזור להשוואה. ההבדל המהותי בין החטיפים והצ'יפס אינו בערכם הקלורי בלבד, אלא גם בתכולת השומן. בבמבה יש 35 אחוז שומן, ומקורם של השומנים מזיק - שומן רווי. כך שחלק מהטענות שהועלו בקמפיין מקדונלד'ס נכונות. אך האם יש להעדיף את הצ'יפס שלהם? האם הפער בפועל הוא גדול כל-כך? ממש לא.

יש להתייחס לגודל המנה כפי שהיא מוגשת לצרכן. ההשוואה בין המוצרים היא למנות של 100 גרם. מנת הצ'יפס הקטנה במקדונלד'ס, 75 גרם, מקבילה במשקלה לשלוש שקיות במבה קטנות, וחישוב מהיר יוכיח כי הפער מצטמצם.

כך או אחרת, מדובר במוצרים שאינם מומלצים כחלק מתפריט שגרתי של ילדים. שניהם באים על חשבון אוכל מזין יותר, אבל שום נזק או בעיה לא צפויים - אם לא תגזימו בכמויות ולא תאכילו את ילדיכם על בסיס יומי במזונות אלה.
אל תגזימו בכמויות!
אל תגזימו בכמויות! יחצנות
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים