הכל מתחיל בעיכול

מסתבר שזיהומים במערכת העיכול, דיאטות חוזרות ונשנות ועודף פחמימות הם הגורמים העיקריים לחוסר יכולתנו לרדת במשקל

דקלה קפקא | 17/9/2006 13:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חשבתם שאתם משמינים רק מאכילת דברי מתיקה וחוסר פעילות גופנית? ובכן טעיתם! אליבא דה ד"ר ראול רודריגז, רופא קונבנציונאלי שהתמחה ברפואה סינית וברפואה טבעית ומנהל מרכז אמא לרפואה טבעית, גם לטפילים למיניהם היושבים במערכת העיכול שלכם יש תפקיד חשוב, כיוון שהם מגבירים את תחושת הרעב. אגב, גם דיאטות ופחמימות לא מסייעים לנו.

"זיהומים כרוניים של מערכת העיכול והגוף עקב הימצאות של פטריות, טפילים, חיידקים או ווירוסים, מגבירים תיאבון ומורידים את קצב חילוף החומרים. למשל, פטריית הקנדידה השוכנת במעיים וניזונה מסוכרים. היא מפרישה מולקולות המגרות את מרכז הרעב במוח וזה גורם לנו לרצות לאכול דברים מתוקים וכך אנחנו משמינים", מסביר ד"ר רודריגז.

כאמור גם דיאטות חוזרות ופחמימות מותקפות על ידו: "דיאטות חוזרות ונשנות גורמות לגוף לפרש את הדיאטה כמצב של חירום בגוף ואז כדי לא לאבד קלוריות הגוף מוריד את קצב חילוף החומרים ולכן לא יורדים במשקל גם אם צורכים רק 1000 קלוריות ביום. ובאשר לעודף הפחמימות בגופנו, הוא הופך לשומן המתרכז בעיקר סביב המותניים אבל גם מופיע כשומנים בדם".
חלב? דווקא לא מומלץ
חלב? דווקא לא מומלץ רובי קסטרו
4 צעדים

הדיאטה של ד"ר רודריגז מתבססת על 4 צעדים:

צעד א': שיקום מערכת העיכול

מטרת צעד זה היא גירוש האוכלוסייה הפתולוגית של הטפילים היושבים במערכת העיכול. ניתן לעשות זאת באמצעות דיאטת החוקן - שטיפה עדינה של המעיים העוזרת לניקוי הרעלים מהגוף. ד"ר רודריגז: "יש אנשים שצברו עד 15 קילו של משקעי צואה כרוניים עתיקים במעיים וזהו מוקד לרעילות בלתי פוסקת ומסתור למזהמים. אחרי כל טיפול מאבדים בין 800 גרם ל- 1 ק"ג".

ברמה הביתית ניתן ליטול טיפות של תמצית אורגנו רפואי. "האורגנו הינו חומר בעל השפעה רחבת טווח  והוא פוגע במזהמי מערכת העיכול".

צעד ב': חידוש פלורת המעיים

נטילת חיידקי אסידופולוס הנמצאים המוצרים פרוביוטיים.

צעד ג': הדיאטה

1. השתתת התזונה על אוכל דל פחמימות למשך תקופה מסוימת הנקבעת על פי מידת ההשמנה. מה אסור? פירות, סוכר, דבש, כל הדגנים למעט קינואה, תפוח אדמה.

2. צימצום צריכת הבשר, שמכיל הרבה אנטיביוטיקה והורמונים.

3. צימצום צריכת החלב ומוצריו. ד"ר רודריגז: "בניגוד לדעה הרווחת, החלב אינו משמש מקור טוב לסידן. ראיה לכך היא מחלת האוסטיאופורוזיס הנפוצה מאוד בארץ

אף על פי צריכת החלב הגבוהה".

4. אז מה מותר? ביצים, דגים, קטניות (שעועית, עדשים, חומוס לא תעשייתי, פול, מש, אפונה, עדשים), טופו (סויה), אגוזים לא קלויים וללא מלח (שקדים, פקנים, אגוזי מלך, אגוזי קליפורניה, אגוזי ברזיל, פיסטוק חלבי), שמן זית בכבישה קרה, כורכום, כל הירקות, חוץ מחצילים ופלפל ירוק המכילים ריכוז גבוה של סולניום שהינו חומר רעיל.

צעד ד': תוספי מזון

בנוסף ממליץ ד"ר רודריגז על נטילת תוספים, כגון אומגה 3 וויטמין C.

תפריט לדוגמא

"חשוב לאכול לפחות שלוש ארוחות ביום כיוון שהגוף עלול לפרש את השעות ללא אוכל כמצב חירום ולהוריד את קצב שריפת הקלוריות. חשובה במיוחד היא ארוחת הבוקר, זו הארוחה הראשונה אחרי צום הלילה ולפני עיקר פעילותינו. אנשים רבים מוותרים על ארוחה זו והתוצאה – חולשה, עייפות, עצבנות, פגיעה בריכוז, כאבי ראש ונפילות סוכר הגורמות לאנשים לנשנש ובדרך כלל דווקא את הסוכרים. מי שלא אוכל בבוקר זולל בלילה".

ארוחת בוקר: ביצה בכל צורה שהיא (גם חביתה מטוגנת בשמן זית בכבישה קרה), ירקות ללא הגבלה, עד 10 אגוזים לא קלויים וללא מלח. למי שמרגיש עוד רעב מותר לאכול פרוסת לחם שיפון ללא שמרים, עליו ניתן למרוח שמן זית, או אבוקדו, חומוס או טחינה (לא תעשיתיים).

ארוחת צהריים / ערב: דגים בכל צורה (כולל קופסאות סרדינים וטונה), לטגן רק בשמן זית בכבישה קרה, או קטניות / טופו. ירקות (סלט / מרק/ תבשיל). אגוזים לא קלויים וללא מלח: עד 10 יחידות לארוחה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים