סודות הדבש
היוונים והרומאים הפיקו ממנו שיכר והמצרים הניחו אותו ליד גופת המת כדי שישמש לו מזון לכשיקום לתחייה. מזון מלכות
* אל תזרקו את צנצנת הדבש מהשנה שעברה - הדבש נחשב למוצר המזון הטבעי בעל חיי המדף הארוכים ביותר. במצריים העתיקה הניחו כלים עם דבש ליד גופת המת כדי שישמש לו מזון לכשיקום לתחייה. ליד מומיה מצרית נמצא דבש בן אלפיים שנה שעדיין היה טוב למאכל.
* אפשר להחזיר דבש מוצק למצב נוזלי – דבש נוטה להתמצק במהלך חודשי החורף בגלל ההרכב הכימי שלו ואבקת הפרחים המצויה בו. אפשר להחזיר אותו בקלות למצב נוזלי באמצעות השריית צנצנת הדבש במים חמים.
* אפשר לרפא באמצעות דבש – הרפואה העממית מאמינה בסגולות הדבש לא רק להקלה על כאב גרון אלא גם לצורך עצירת דימומים, איחוי פצעים וטיפול בכוויות.
* אפשר "לדפוק את הראש" עם דבש - היוונים והרומאים הפגינו כושר המצאה מרשים כאשר הפיקו שיכר מדבש, על ידי התססה של הדבש בתוספת מים ושמרים.
* אסור לתת דבש לילדים מתחת לגיל שנתיים – קיים חשש להימצאות חיידק הבוטוליטס בדבש, החיידק אינו מסכן מבוגרים אלא רק תינוקות.

הרפואה העממית מאמינה בסגולות הדבש יחצנות
מתכון
עוגת דבש דיאטטית לכבוד ראש השנה, מתוך מתכוני עוגות הדבש של שומרי משקל.
מרכיבים:
5 ביצים מופרדות
¾ כוס סוכר (150 גרם)
¾ כוס דבש קל (200 גרם)
2 כפות שמן
200 גר מחית תפוחי עץ
½1 כוסות קמח (225 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
½ כפית קפה שחור
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן
לסירופ:
1 כף מיץ לימון
70 גרם סוכר
3 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה.
2. בקערה נפרדת, מערבבים חלמונים עם הדבש הקל, השמן, מחית תפוחי העץ, התבלינים והקפה.
3. מאחדים את תערובת הקצף עם תערובת החלמונים,
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות.
4. אופים את העוגה בחום בינוני בערך 40 דקות, מצננים מעט ויוצקים מעל את הסירופ.
5. להכנת הסירופ: מרתיחים את כל חומרי הסירופ.
הערות:
זמן ההכנה: 15 דקות
40 דקות אפיה