מחקר: שימוש באפידורל בלידה פוגע בהנקה
חוקרים מצאו כי נשים שהורדמו בלידה מפסיקות להניק מוקדם יותר. "ישנן ראיות שחומר מסוים באפידורל גורם לתינוק להיות ישנוני"
המחקר, שבוצע באוניברסיטת סידני שבאוסטרליה ופורסם בכתב העת הבינלאומי להנקה, עקב אחרי כ-1,300 אמהות שילדו במהלך שנת 1997. מתוך אותן נשים 416 נעזרו במהלך הלידה בזריקת האלחוש מסוג אפידורל או בניתוח קיסרי.
במהלך השבוע הראשון לאחר הלידה, הצליחו 93 אחוז מהנשים להניק בצורה קבועה או באופן חלקי. למרות זאת, אצל אלא שנעזרו בזריקה נרשמו קשיים רבים יותר במהלך תהליך ההנקה ביחס לאלה שילדו באופן טבעי לחלוטין.
ההשלכה המשמעותית יותר של הזריקה היתה לאחר כחצי שנה. החוקרים בדקו שוב את הנשים וגילו כי 72 אחוז מאלה שלא השתמשו במשככי כאבים המשיכו עדיין להניק. לעומת זאת, בקרב הנשים שכן השתמשו באפידורל רק 53 אחוז המשיכו להניק. מדובר בהפרש משמעותי, של כמעט 20 אחוז.
תינוק ישנוני
"ישנן יותר ויותר ראיות שחומר מסוים באפידורל גורם לתינוק להיות ישנוני, מה שמפריע לו לינוק", סיפרה מחברת המחקר, ד"ר סיאדנה טורוואלדסן. החוקרים הסבירו כי הקשיים בתחילת ההנקה עשויים לגרום לנשים רבות לוותר על התהליך החשוב לאורך זמן.
המחקר נחשב אמנם למשמעותי, אך הוא אינו חד-משמעי. הפסקת הנקה
קשורה בין היתר לגורמים נוספים, בריאותיים וחברתיים. אחד מהם הוא כמובן הניתוח הקיסרי, המעלה את הסיכוי לקשיים בהנקה. ואכן, חלק מהנשים שלקחו אפידורל במהלך הניסוי עברו גם את הניתוח.
סיבה שנייה קשורה דווקא להשכלה: המחקר קבע כי נשים בעלות השכלה נמוכה נטו להפסיק להניק בשלב מוקדם יחסית.