ברוקולי ועגבנייה למניעת סרטן
מחקר חדש מצא כי אכילה של ברוקולי ועגבנייה יחד, סייעה להפחית משמעותית התפתחות גידולי סרטן הערמונית
חוקרים מאוניברסיטת אילינוי בדקו שלוש קבוצות עכברים. בקבוצה אחת הרכיבו החוקרים לעכברים חולי סרטן הערמונית תפריט יומי הכולל 10 אחוז אבקת ברוקולי ועוד 10 אחוז אבקת עגבנייה, שנצרכו יחדיו.
בקבוצה השנייה, ניזונו העכברים או מאבקת ברוקולי או מאבקת עגבנייה, באופן נפרד, מאספקה של ליצופין (הפיגמנט האדום בעגבנייה, אשר מיוחסות לו סגולות הלחימה בסרטן), או לחילופין, מאספקת תרופה אשר בדרך כלל ניתנת לגברים עם ערמונית מוגדלת. הקבוצה השלישית שנבדקה הייתה של עכברים מסורסים.
אחרי 22 שבועות, החוקרים מצאו שתזונה משולבת בו זמנית של ברוקולי ועגבנייה הייתה היעילה ביותר בהפחתת גידולי הערמונית.
אפשר גם על פיצה
המחקר,שתוצאותיו התפרסמו בגיליון האחרון של המגזין לחקר הסרטן, מצא כי מבין שאר האפשרויות שנבדקו, רק סירוס העכברים היה קרוב ביעילותו לזו שהתקבלה משילוב הברוקולי והעגבנייה.
"כאשר העגבנייה והברוקולי נצרכים יחד, אנחנו רואים שיש לכך ערך מוסף גדול", הסביר מחבר המחקר, פרופ' ג'ון ארדמן, חוקר תזונה. "אנו סבורים שהערך המוסף מתקבל מהמרכיבים הפעילים השונים הנמצאים בכל אחד מן הירקות, אשר עובדים על נתיבים נוגדי סרטן נפרדים בגוף".
קירסטין קאנן-אדאמס, חוקרת נוספת, מציעה ליישם את
תוצאות המחקר: "אני ממליצה בחום לגברים מבוגרים בעלי התפתחות איטית של סרטן הערמונית, שבחרו בטיפולי כימותרפיה, לשקול מחדש את התזונה שלהם ולכלול בה יותר עגבניות וברוקולי".
"כדי לזכות בהשפעה החיובית שיש לירקות הללו, גברים צריכים לצרוך כוס ורבע של ברוקולי טרי ו- 2.5 כוסות של עגבניות טריות, או כוס של רסק עגבניות, או חצי כוס של ממרח עגבניות. זו כמות בהחלט סבירה וזה מאוד בר ביצוע עבור גברים לאכול כזו כמות של ברוקולי או אפילו לשים את הכמות הזו על פיצה יחד עם רסק עגבניות".