התחלפו

מחקר חדש בנושא סרטן המעי הגס מאשר: יהודים ילידי הארץ הפכו ל"מזרח תיכוניים" וערבים ישראלים מאמצים אורח חיים מערבי

אלה הר-נוי | 15/3/2007 10:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במשך שנים ידוע כי שיעורי התחלואה בסרטן המעי הגס נמוכים בקרב האוכלוסייה הערבית בישראל ביחס לאוכלוסיה היהודית. עוד היה ידוע כי בדרך כלל מיקום הסרטן אצל ערבים ישראלים היה בצד ימין, כאשר בקרב יהודים ילידי אירופה הוא היה לרוב בצד שמאל.

מחקר שערך פרופ' פאול רוזן, יועץ לגילוי מוקדם למשפחות בסיכון גבוה במכון הגסטרואנטרולוגי במרכז הרפואי "רבין", בשיתוף המחלקה לרישום הסרטן הלאומי במשרד הבריאות, מצא כי מאז שנות ה-80 עלה שיעור הגברים הערבים החולים בסרטן המעי הגס בישראל ב-138% ושיעור הנשים הערביות החולות בישראל עלה ב- 205%, שיעור החולים היהודים דווקא ירד. עוד מתברר כי מעבר לשינויים בשיעורי הסרטן חלו שינויים גם במיקומו. מיקום הסרטן בקרב יהודים
ילידה אירופה נע ימינה ובקרב ערבים הגידול נע שמאלה.

במסגרת המחקר שפורסם על-ידי האגודה למלחמה בסרטן לכבוד חודש המודעות לסרטן המעי הגס, נסקרו נתונים שנאספו מעשרות אלפי חולים בין השנים 1982-2002 על ידי רישום הסרטן הלאומי. פרופ' רוזן מסביר כי משמעות המחקר היא שבחשד למחלה על הרופאים להקפיד על בדיקת מדוקדקת ולא להסתפק באזורי הסיכון הידועים, לכאורה, במגזרים מסוימים.

"את השינויים בקרב הערבים ניתן להסביר בהסתגלות לאורח חיים ישראלי-מערבי הכולל השמנת יתר, סוכרת, מחלות לב, עישון וירידה בפעילות גופנית", מסביר פרופ' רוזן. "מהצד השני, שיעור המחלה בקרב יהודים אשכנזים וילידי הארץ ירד במשך השנים בעקבות אורח חיים בסביבה "מזרח תיכונית".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים