ללמוד לשחרר לחץ
עשרה טיפים כיצד למנוע אירועי לב, בין היתר כאלו שנגרמים מסטרס
2. הציבו לעצמכם יעדי בריאות כמו הפחתה במשקל, טיפול בגורמי
3. הקפידו להרגיש "קל" בגוף ובנפש במשך רוב שעות היום. רוב התרופות הנלקחות ללב משמשות להקלה על עבודתו כמשאבה. ניתן להגיע להורדת לחץ דם, להפחתת השומנים בדם, לדילול הדם, לחיזוק הלב ולהסדרת הדופק על ידי אכילה מבוקרת במנות קטנות, חשיבה חיובית, הרגעה עצמית, פעילות גופנית קבועה ועוד.
4. עיסקו בפעילות גופנית אירובית שלוש-ארבע פעמים בשבוע. ניתן להתחיל בפעילות גופנית בכל גיל והשיפור בכושר בקרב מבוגרים הינו מובהק. מחקרים מראים שבתוכניות מניעה מבוגרים שיפרו את כושרם הגופני כדלקמן: שיפור במהירות ההליכה ביותר מ- 100 אחוזים, שיפור במהירות הריצה בכ-20 אחוזים, שיפור שיווי המשקל ב-76 אחוזים, שיפור בצפיפות העצם ב-2 אחוזים ובחוזק השרירים בכ-35 אחוזים.
5. הקפידו על אכילת מנות קטנות כמה פעמים ביום, אוכל קל ומאוזן שרובו ירקות, דל שומן ודל מלח. הימנעו מאכילת שומן רווי שמקורו מהחי. זהו השומן שחוסם את עורקי הלב.
6. לאחר אירוע לב או ניתוח לב נצלו זכאותכם בקופת חולים לקבל שבוע החלמה לאחר אשפוז. מטרת ההחלמה היא לרכך את המעבר מביה"ח הביתה ולחזור מהר ככל שניתן לאורח חיים תקין, לתפקוד המשפחתי, המקצועי והחברתי. ההחלמה נעשית בבית מלון בפיקוח רפואי צמוד ותוכנית ההחלמה כוללת הפעלה גופנית בסיסית, הליכה מבוקרת בדופק הרצוי, הרצאות וייעוצים בנושאי בריאות. צמצמו באכילת שומן רווי מהחי.
7. לימדו טכניקות להתמודדות עם מצבי לחץ. אפשר להתמודד עם מצבי לחץ על ידי כמה טכניקות כמו מדיטציה, דמיון מודרך, טיפול במגע, נשימות או על ידי כל טכניקה אחרת הגורמת לרגיעה או הרפייה.
8. התחילו את ה"חיים הבריאים" בצורה מבוקרת. התוכנית לשיקום לאחר אירוע או ניתוח לב ממומנת על ידי קופת חולים הפעילות הגופנית בתוכנית השיקום היא אישית. צוות המכון לשיקום לב הכולל קרדיולוג, פיזיולוג מומחה במאמץ ובשיקום לב, אחיות, פסיכולוג קליני, דיאטנית, נטורופת, מחנכים לבריאות, מדריכי ספורט ומטפלים מהרפואה המשלימה.
9. בצעו אחת לשנה בדיקת א.ק.ג. במאמץ (ארגומטריה) שמספקת מידע חשוב על אספקת הדם ללב במאמץ. הבדיקה יעילה ומדויקת יותר מבדיקת א.ק.ג. במנוחה. העומס המופעל על הלב מאפשר לגלות ליקויים באספקת חמצן ללב כבר בשלבים המוקדמים להתפתחות המחלה. אבחון מוקדם עשוי למנוע אירוע לב.
10. התאמנו בדופק הרצוי להשגת תוצאות בריאותיות. יש לקבל ייעוץ כיצד להתאמן ומהו הדופק המתאים לפעילות. הדופק המרבי שאליו ניתן להגיע במאמץ משתנה עם הגיל. לדוגמה, הדופק במאמץ מרבי של אדם בן 60 הוא 160 פעימות לדקה, ואילו הדופק המרבי של בחור בן 20 הוא 200 פעימות לדקה. אחרי גיל 40 אין צורך ואפילו מסוכן להגיע לדופק המרבי, בייחוד לאדם לא מאומן.