כמו השיאצו, רק הרבה יותר קשוח

הטאו-שיאצו היא שיטת טיפול יפנית של לחיצות, אלא שהמטפל לא מרפה גם כשהכאב גורם לצעקות. בנוסף, המגע מתבצע גם באמצעות המרפקים והברכיים. בקרוב: המאסטר מגיע לביקור

דליה מזורי | 6/7/2007 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כששיטת השיאצו הגיעה ליפן, תפסו אותה כטיפול מסג' עדין ומפנק. הטאו-שיאצו היא מבוססת על אותם עקרונות, אבל מתבצעת בדרך הרבה יותר נוקשה: המטפל לוחץ במקום הכואב, ולא מרפה גם כשהמטופל זועק מכאבים. בנוסף, המגע לא מבוצע באמצעות האגודלים והאצבעות בלבד, אלא גם עם המרפקים והברכיים. בסוף הטיפול רוצים פשוט להניח את הראש ולצלול לשינה.

מטרת הטיפול בטאו-שיאצו היא להוציא מהגוף את הג'אקי – האנרגיה השלילית הנמצאת לאורך ערוצי האנרגיה בגוף (המרידיאנים), ולהחזיר את המטופל לתפקוד תקין. השיטה מבוססת על שימוש בלחץ תומך המבוצע באמצעות הישענות על גוף המטופל.

לאחר שחלפו שש שנים מאז ביקורו האחרון בארץ, יגיע בעוד שבועיים מפתח שיטת הטאו-שיאצו, מאסטר ריוקיו אנדו, לביקור. אנדו הוא נזיר בודהיסטי בעל חגורה שחורה באייקידו, שעוסק גם במוזיקה.

תלמידו של אנדו, צביקה קליסר, הקים וניהל בעבר את המרכז לטאו-שיאצו בטוקיו. כעת הוא נמצא בארץ ועוסק בשיקום השלוחה הישראלית. במהלך ביקורו, יעביר המייסד שני סמינרים: האחד מיועד לעוסקים בשיטה, והשני פתוח לקהל הרחב, יעסוק במדיטציה בודהיסטית שמקורה בזרם "האדמה הטהורה".
תחושה של גרגר אורז

שיטת הטאו-שיאצו התבססה על טיפולי השיאצו המסורתיים שמקורם בסין, בהם מתבצעת לחיצה של האגודלים על נקודות קבועות לאורך המרידיאנים, בהתאם לסימפטומים הבעייתיים. במסגרת השיטה נקבעות מראש הנקודות בהן יש לגעת על מנת לגרות את הטיפול ולהשיב את האיזון האנרגטי לגוף המטופל.

אלא שאנדו מצא היבט בעייתי בשיאצו הבסיסי. בספרו "טאו-שיאצו – המהפכה ברפואת המזרח", הוא מספר כיצד גילה שניתן לאתר במהלך הטיפול את הנקודות הזקוקות ללחיצה. "יום אחד התעלמתי במתכוון מתפישה זו, שטיפול לסימפטומים מסוימים קשור לנקודות מסוימות וקבועות", מציין הנזיר. "במקומה, ניסיתי לדמיין באיזו נקודה המטופל הכי היה רוצה לקבל טיפול. מצאתי מקום לחיצה פיסי שבמרכזו היתה תחושה של גרגר אורז. כך זה הרגיש".

כששאל את המטופלים מה הם מרגישים בעודו לוחץ על "גרגר האורז", הם ענו לו כי זו הנקודה שרצו שילחץ עליה. "המשכתי ללחוץ והתאמתי את הלחץ לשינוי במצב האנרגיה (הצ'י) בכל רגע ורגע עד ש"גרגר האורז" נעלם", ממשיך אנדו בסיפורו. "רוב המטופלים דיווחו על הקלה. הגעתי למסקנה, שהמיקום והעומק של נקודת המרידיאנים שונים מאדם לאדם ומשתנים במשך הטיפול".

ישר אח"כ למיטה

קליסר טוען כי הרפואה המערבית מצליחה בפתרון בעיות אקוטיות, אך מתקשה לפתור בעיות כרוניות. "בטאו-שיאצו אנחנו מטפלים בבעיות שנוצרות עקב תנאי הסביבה וצורת החיים שלנו", הוא מסביר. "דרך החיים כיום יוצרת הרבה כעסים ותיסכולים. היא גורמת לאנרגיה שלילית להיתקע. והדבר בא לידי ביטוי בסימפטומים בגוף. פיזיים או נפשיים. הטאו-שיאצו מטפל בכל הסימפטומים הללו ופותר בעיות כרוניות שקיימות שנים בגוף".

כמה נשים שעברו את הטיפול השוו את הכאב לצירי לידה. עם זאת, כשהמטפל מרפה מהלחיצה, התחושה היא של הקלה. לפי הגישה המקובלת בשיטה, הכאב היה מצב של אנרגיה שלילית ה"תקועה" בגוף, והטיפול גרם לה להיחלץ החוצה.

לאחר הטיפול מרגישים בדרך כלל עייפות רבה, ובסופו מתחשק לצנוח על המיטה ולישון. המטפלים, אגב, גם ממליצים לעשות כך. לפי השיטה, עייפות בתום הטיפול מעידה על הצלחה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים