כך תדלדלו את השומן
מגזין "את" מציג: 8 טיפים להפחית השומנים בדם, וגם את הסיכון למחלות לב
"טריגליצרידים גבוהים הם חלק מהסינדרום המטבולי", מסבירה סיגל פרישמן, מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה במרכז הרפואי רבין. "טריגליצרידים גבוהים נגרמים מאכילה לא נכונה, וכמעט תמיד היא קשורה להשמנת יתר וסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם (התקפי לב, שבץ), שהם גורם המוות מספר אחת בעולם המערבי".
מה גורם לטריגליצרידים גבוהים?
"אכילה של יותר מדי סוכרים או פחמימות. אנשים עם כולסטרול גבוה אוכלים בדרך כלל יותר מדי שומן מהחי".
האם תזונה עוזרת להורדת הטריגליצרידים?
"קל מאוד לטפל בטריגליצרידים גבוהים באמצעות תזונה. שינויים בתפריט גורמים לשינוי דרמטי ברמת הטריגליצרידים".
כמה המלצות להורדת הטריגליצרידים
1. לצרוך אומגה 3, שמסייעת מאוד להורדת הטריגליצרידים. דגים עשירים באומגה 3 הם סלמון, טונה וסרדינים, וגם אגוזי מלך. רצוי גם להוסיף נטילה בכמוסות. ההמלצה היא גרם אחד ליום לפחות, ובהתייעצות עם רופא אפשר להגדיל את המינון. נוטלי התרופה "קומדין" חייבים להתייעץ עם רופא.
2. לא לצרוך כלל סוכרים פשוטים, כמו מיצים ממותקים, סוכר, עוגות, עוגיות, אלכוהול וכדומה.
3. לא לצרוך פחמימות פשוטות כמו אורז לבן וקמח לבן, אלא רק דגנים מלאים.
4. לא לאכול כמות גדולה של פחמימות (גם מלאות) בבת אחת. סיר מלא בקינואה יעלה את רמת הטריגליצרידים, על אף שמדובר בפחמימה מלאה.
5. לחלק את הפחמימות לאורך כל היום.
לא מומלץ להימנע מאוכל כל היום ובארוחה אחת לרכז את רוב המזון. מומלץ לאכול כריך מדגן מלא בכל שלוש שעות ופעם ביום ארוחה גדולה יותר.
6. בכל ארוחת פחמימות יש לשלב חלבון שמעכב את עליית הסוכר בדם. למשל, כריך רצוי לאכול עם גבינה או ביצה או עוף או כל חלבון אחר.
7. פירות מכילים הרבה סוכר והם נחשבים לארוחה קטנה. גם פירות רצוי לאכול עם יוגורט או גבינה או חלבון כלשהו.
8. להפחית את כמות השומנים בתזונה ולא לאכול מזון מטוגן מכל סוג שהוא. כמות השומנים ביום צריכה להיות 5-3 מנות ליום, לפי גודל האדם. כל מנת שומן שווה לכפית שמן או כף טחינה או כף אבוקדו או שבעה חצאי אגוזי מלך או שבעה שקדים.