דברים שחשוב לדעת על כרוב
הרומאים השתמשו בו על מנת לשכך את ההנגאובר והימאים אכלו ממנו על מנת לרפא את הצפדינה. הוא בונה עצמות, מסייע לעיכול ומונע סרטן. הכרוב מתארח באסטה לה באסטה

הכרוב מכיל רק כ-27 קלוריות למאה גרם. בנוסף, ניתן למצוא בו 2.3 גר' סיבים תזונתיים ו-1.3 גרם חלבונים. בשל עובדה זו זכה הירק להיות המרכיב המרכזי בשלל דיאטות שונות ומשונות הכוללות לגימת מרק

שורשיו של הכרוב הם באגן הים התיכון וככל הנראה ליוונים יש תפקיד מרכזי בגידול המתורבת הראשון של הצמח.
לדיראון עולם יקושר צמח מאכל זה בעיקר לדודות ולסבתות ממוצא מזרח-אירופאי, זאת בשל צורת ההגשה הפופולארית שלו בגרמניה, לצד נקניקיה בשרנית. למרות זאת, הכרוב זוכה לעדנה מסוימת בימי החורף, בעיקר בגלל התאמתו למזג האוויר הסגרירי ולמיני תבשילי קדירה שמחממים את הגוף והנפש.

"הכרוב הוא הראשון בשורת הירקות המזינים, וזאת בגלל יתרונותיו כמעלה צפיפות עצם, מגן מפני גידולים סרטניים ומחזק המערכת החיסונית, הנשימה והעור", מסבירה גילה אדלר, תזונאית קלינית וספורט.
"הירק מכיל כ-32 מ"ג ויטמין C (מקביל לחצי תפוז), וויטמינים ממשפחת הקרוטנואידים – בטא קרוטן 90 , אלפא קרוטן 25 ולוטאין. החומר הייחודי שקיים בכרוב הוא ה- Indol 3 carbinol שהוכח מחקרית כנוגד סרטן וחמצון ומונע טרשת עורקים".
"בכוס כרוב קצוץ יש כ-50 מיליגרם סידן זמין, ריכוז המקביל להימצאות המינרל בחלב. בנוסף, כמות זו מכילה חצי מהקצובה היומית של ויטמין K והורמון הקלציטונין שאחראי לויסות ולבניית העצמות – כ-60 מיקרוגרם. הירק מכיל גם זרחן, אשלגן, סלניום, אבץ ומינרלים נוספים המשתתפים בבניית העצם. מאמר שהתפרסם במאי 2007 ב- American journal of clinical nutrition, העלה כי אפקט הסידן בכרוב נמצא כאפקטיבי יותר מאשר תוסף סידן בכדורים".
לפי אדלר, מחקר שפורסם בשנת 2004 בעיתון המדעי "תזונה וסרטן" העלה כי ירקות ממשפחת המצליבים מגנים מפני סרטן הפרוסטטה. הכרוב והברוקולי היו בעלי היכולת המובהקת להפחית סרטן פרוסטטה בשיעור של 40 אחוז. עקב כך הומלץ לאנשים בעלי היסטוריה משפחתית של המחלה לצרוך את הירק באופן קבוע. בנוסף, מיץ כרוב טבעי מרפא כיבים במערכת העיכול בקיבה במעי בזכות ריכוז גלוטמין הנמצא בו בכמות גבוהה. המיץ מונע עצירות ומשפר זרימת מיצי מרה.

"לפי הרפואה הסינית, הכרוב הוא ירק בעל אנרגיה חמימה, מלחלח את המעיים, תומך בקיבה ומשפר עיכול", מסבירה איילת אביגדור, מטפלת בתזונה ורפואה סינית מבית רפואות-מדיטף. "בתהליך הכבישה שלו נוצר ויטמין בי-12 ,אשר חיוני לתפקוד תקין של המעיים. במערכת עיכול חלשה הוא דווקא יכול לגרום לגזים ונפיחות. בתרבויות שונות היו משתמשים בו בטיפולי יופי".
"הכרוב משמש לטיפול במצבי התקררות, חוסר מנוחה וחוסר מצב רוח. הגופרית שבתוך הירק מסלקת פרזיטים, מטהרת ומנקה את הדם. כרטייה, ניתן להשתמש בו לטיפול בארטריטיס, כיבים ברגליים, פצעים, וגודש בשד".
ברפואה העממית ידועים עלי הכרוב כמסייעים להורדת נפיחות במקרה של פציעה ומומלץ לחבוש בעזרתם גפיים פגועים. את עלי הכרוב חולטים מעט במים עד לריכוכם, מניחים על הפצע או על האזור הכואב ועוטפים בתחבושות רגילות. לאחר 3-4 שעות ניתן להוריד את החבישה.
