קוקאין מתחפש להתקף לב
הנחיה לרופאים בארה"ב: יש לבדוק האם צעירים שמתלוננים על כאבים בחזה השתמשו בקוקאין
מנתונים שהופיעו במאמר שפורסם השבוע בכתב העת המדעי "סירקוליישן" עולה כי בין 0.7 ל-6 אחוזים מבני הנוער שמגיעים למיון עם כאבים בחזה בארה"ב הם למעשה משתמשי קוקאין.
"רוב החולים שמגיעים עם כאבים בחזה לאחר שימוש בקוקאין לא סובלים מהתקף לב, אלא מתופעה הקשורה לקוקאין, הגורם לכיווץ כלי הדם", מסביר פרופ' דורון זגר, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב במרכז הרפואי סורוקה ומזכיר האיגוד הקרדיולוגי בישראל. "כאבים בחזה עלולים להתפתח לרוב בשעות הראשונות לאחר לקיחת קוקאין, אך לעיתים רחוקות גם כעבור יום עד יומיים".
החשיבות הרבה בזיהוי משתמשי קוקאין המגיעים לחדר המיון נובעת מכך שעל הרופא להימנע ממתן טיפול תרופתי, כמו תרופות ממשפחת "חוסמי בטא", כטיפול ראשוני בכאב, כיוון שהוא עלול לדרדר את מצבם.
קוקאין הוא סם ממריץ שנצרך כאבקה לבנה, ומזוקק
מעלי צמח הקוקה, הגדל בדרום אמריקה. לפי סקרים של הרשות למלחמה בסמים, כ-2.5 אחוז מבני הנוער בישראל ו- 1.8 אחוז מהמבוגרים מדווחים על שימוש בקוקאין אי-פעם. בקרב נוער שאינו נמצא במסגרות לימודיות שיעור השימוש בקוקאין אפילו גבוה יותר- 3.1 אחוז. בשנים האחרונות מצא הסקר עליה פי שניים בשימוש בקוקאין בארץ. בסקר שערכה הרשות דיווחו 1.8 אחוז מבני הנוער, כי השתמשו בקוקאין בשבוע האחרון לפני הסקר, וכך גם 0.1 אחוז מהמבוגרים.