ההריון שלך, הסיגריה שלי

73 אחוז מהגברים המעשנים ממשיכים להדליק סיגריות במהלך ההריון של בת זוגם - כך עולה ממחקר חדש שפורסם בארה"ב. אחד מ-5 עובר גמילה, אבל חוזר לעשן זמן קצר לאחר הלידה

מוריה בן-ברק | 24/3/2008 14:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מחקר אמריקני חדש מעלה נתונים עגומים על רמת העישון בקרב גברים שנשותיהם בהריון: 73 אחוז מהגברים המעשנים ממשיכים להצית סיגריות מדי יום, לאורך כל חודשי ההריון. אחד מ-5 נגמל אמנם במהלך ההריון, אך כמעט כולם חוזרים להרגלי העישון הקבועים לאחר הלידה. גם הנשים.

המחקר נערך באוניברסיטת וושינגטון ופורסם במהדורת חודש מרץ של כתב העת journal Birth Issues in Perinatal Care. החוקרים התבססו על נתונים מ"פרוייקט הפיתוח החברתי של סיאטל", שעקב אחר 808 גברים ונשים. מדי חודש במשך שלוש שנים (משנת 96') נשאלו המשתתפים על הרגלי השתייה והשימוש שלהם בסיגריות ובמריחואנה. בנוסף, בוצע מעקב אחר אירועים בחייהם, כולל הריון ולידה. בסך הכל דיווחו 131 נשים ו-77 גברים על לידתם של 244 ילדים במהלך תקופת המחקר.

תוצאות המחקר העלו כי השכיחות של עישון על בסיס יומיומי בקרב כל הגברים ירדה מ-42 אחוז כשלושה חודשים לפני שבנות זוגם נכנסו להריון, ל-37 אחוז עם הלידה. מייד לאחר הלידה חלה עלייה דרסטית והמעשנים שבו להרגלם הקודם תוך 10 חודשים נוספים.

ולשם השוואה: בקרב נשים, השכיחות של עישון יומיומי פחתה מ-30 ל-20 אחוזים לאחר החודש הראשון של ההריון. העישון היומיומי המשיך לרדת במהלך ההריון ל-16 אחוז, אבל עלה באופן חד מייד לאחר הלידה. שכיחות העישון היומי חזרה ל-30 אחוז כשנה לאחר הלידה.
לא מדברים עם האבא

נתון נוסף הראה כי 73 אחוז מהגברים המעשנים דיווחו על שימוש יומיומי בסיגריות לאורך כל חודשי ההריון. זאת לעומת 38 אחוז מהנשים המעשנות. רק 22 אחוז מהגברים המעשנים טענו שלא עישנו אף סיגריה במהלך ההריון. המחקר העלה נתונים דומים, מבחינת הפערים בין גברים לנשים, גם לגבי השימוש במריחואנה ואלכוהול במהלך ההריון ולאחריו.

מובילי המחקר, ג'ניפר ביילי וקארל היל מאוניברסיטת וושינגטון, מסבירים כי חשיבות המחקר טמונה בכך שהרגלי העישון של הגבר משפיעים על הסיכוי שהאישה ההרה תיגמל בזמן ההריון ולאחריו. "ההריון של בת הזוג לא השפיע על השימוש של גברים בסיגריות, מריחואנה ואלכוהול", כתבו החוקרים. "ההריון אמנם גרם לנשים להשתמש פחות בחומרים האלה, אך כמות רבה למדי של נשים המשיכו להשתמש

בהם אלה במהלך ההריון, וחלק גדול מאלה שנגמלו, חזרו לעשן ולשתות לאחר שהילד הגיע לעולם".

החוקרים טוענים כי ממצאי המחקר מדגישים את הצורך להפנות יותר מסרים בריאותיים והתערבות מונעת דווקא לעבר הגברים. "הריון נראה כמו הזדמנות ציבורית ובריאותית גדולה להגיע להורים, אבל אף אחד לא מדבר אל האבות", הם סיכמו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים