מחקר: ויאגרה משפרת את התפקוד המיני של נשים
נשים הנוטלות תרופות נגד דיכאון וסובלות מירידה בתשוקה דיווחו על סיפוק מיני מוגבר בעקבות שימוש בגלולה, שהצילה את חיי המין של מיליוני גברים
המחקר, אותו הוביל הפסיכיאטר ד"ר ג'ורג' נירנברג מאוניברסיטת ניו-מקסיקו באלבוקרקי, התפרסם השבוע בכתב העת JAMA של ההתאחדות הרפואית האמריקנית, והוא מומן על ידי יצרנית הוויאגרה, חברת פייזר.
ממצאיו של מחקר קודם שבדק את השפעות הוויאגרה בקרב נשים העלו כי הוא מגביר את זרימת הדם בדגדגן, אבל לא את רמת הסיפוק המיני. התוצאות גם לא היו חד-משמעיות, ולכן פייזר לא ביקשה עד כה אישור לספק את התרופה גם לנשים.

ויאגרה
המחקר הנוכחי בחן את השפעתו של הכדור, הנקרא בשפה הרפואית "סילדנפיל", על נשים הנוטלות תרופות נגד דיכאון. לפי הנתונים, בקרב 30 עד 70 אחוז מהמטופלים בדיכאון שנוטלים תרופות, כמו פרוזאק וזולופט, מופיעה תופעת לוואי של ירידה ברמת התשוקה המינית. סיבה זו גורמת לכך שרוב המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון חדלים ליטול אותן כבר במהלך החודשים הראשונים.
במחקר השתתפו 98 נשים בין הגילאים 18 עד 50, הסובלות מבעיות בתפקוד המיני שהופיעו זמן קצר לאחר שהחלו ליטול תרופות נגד דיכאון. מחצית מהנשים קיבלו ויאגרה והמחצית השניה – גלולת דמה.
המשתתפות נתבקשו לבלוע גלולה אחת של ויאגרה בין שעה לשעתיים לפני קיום של מגע מיני, במשך שמונה שבועות.
עידן חדש בפתח?
בהמשך נתבקשו הנשים למלא שאלונים הנוגעים לשינוי שחל במצבן. תוצאות המחקר העלו כי 75% מהמשתתפות שקיבלו את תרופת הדמה ציינו כי לא חל כל שינוי מהותי בחשק המיני שלהן. זאת לעומת 72% מנוטלות הוויאגרה, שדיווחו על סיפוק מיני מוגבר וגם שביעות רצון רבה יותר מצד בן הזוג.
עורכי המחקר הדגישו עם זאת כי בין שתי קבוצות הניסוי לא נמצאו הבדלים מהותיים בקטגוריות של תשוקה, דחף מיני מוגבר ורמת הסיכה בנרתיק.
בנוסף לכך, רוב הנשים שנטלו את הוויאגרה האמיתית חוו תופעות לוואי מוכרות של הוויאגרה: כאבי
ראש קלים, הבזקי חום וגודש באף.
עבור יצרנית הוויאגרה, חברת פייזר, תוצאות המחקר מוגדרות כ"חדשות טובות". המאבק שלה מול ה"לויטרה" של גלקסו-סמית-קליין וה"סיאליס" של "אלי לילי" נמצא בעיצומו, וזכויות הפטנט של ויאגרה יפוגו בעוד 3 שנים, אז יצוצו תרופות גנריות שמחירן יהיה כמובן זול בהרבה.
כדי לאושש את ההשפעה של השימוש בוויאגרה על החשק המיני בקרב נשים הסובלות מדיכאון יש צורך במחקרים נוספים, ולכן השימוש בגלולה למטרה זו עדיין לא אושר בידי ה-FDA (מינהל התרופות והמזון האמריקני).