האונקולוגים מתריעים: חברות התרופות מאיימות עלינו
לקראת דיוני ועדת סל התרופות טוענים בכירי האונקולוגים בישראל: חברות התרופות מפעילות עלינו לחץ כבד כדי לשדל אותנו להמליץ על תרופות מסוימות ומאיימות כי יפסיקו להעביר תקציבים לקרנות מחקר
"אנו עדים לחיזור אינטנסיבי של אנשי תעשיית התרופות אחר הרופאים מובילי הדעה וקובעי המדיניות. מטרת החיזור ברורה לנו, אולם מבחינתנו המהלך הזה מיותר, מפריע, ולעתים מטריד ואף מאיים, ודי לחכימא ברמיזא", כותבים חברי האיגוד בראשותו של פרופ' עפר מרימסקי מבית החולים איכילוב.

באיגוד ביקשו מחברות התרופות להימנע מהפעלת לחצים עד תום דיוני ועדת הסל. "אנו מבקשים לא לפנות אל רופאים בנושא סל התרופות, ולא ליצור מצב של שידול הרופאים למען תרופה זו או אחרת, ולהימנע מלדלות פרטים על התהליך ושלביו השונים", כותבים האונקולוגים.
למעריב נודע כי בשבועות האחרונים מופעלים לחצים רבים מצד חברות התרופות על רופאים אונקולוגים ומחלקות אונקולוגיות, לרבות איומים בהפסקת העברת תקציבים לקרנות מחקרים בבתי חולים, כשאותם תקציבים משמשים להרחבת מחלקות, מימון נסיעות לכנסים, מתן חסויות לאירועים לחולים ואפילו העסקת צוותי אחיות במחלקות.
"איננו מעוניינים להפסיק את הקשר עם חברות התרופות", מבהירה אחראית תחום סל התרופות בוועד איגוד האונקולוגים, ד"ר בלה קאופמן. "התפתחה מערכת יחסי גומלין ארוכת שנים בין החברות לרופאים, אך מצד שני מופעל לחץ סמוי. אין הרבה תקציב להכנסת כל הטכנולוגיות, וכל חברה שואפת להכניס את התרופות שלה. שאיפתנו לבצע תיעדוף של התרופות בצורה נקייה ואובייקטיבית, וללא מראית עין של לחץ".
במקביל, היום תתקיים ישיבתה השנייה של ועדת סל התרופות לשנת
לרשות הוועדה 425 מיליון שקל להכנסת תרופות חדשות לסל, והיא תשאף לסיים את דיוניה עד סוף נובמבר, כך שהחולים יוכלו לקבל את התרופות כבר בדצמבר, כך לפי סיכום שהתקבל לאחרונה בין האוצר לכנסת.