שנה לאחר שקרעה את הרחם, התינוקת יעל בריאה ושלמה
אירוע רפואי נדיר: לפני שנה הגיעה סמדר אלון בחודש התשיעי לבית החולים בילינסון, ובדיקת האולטראסאונד העלתה שהרחם שלה ריק, ושהעובר נמצא בתוך הסרעפת. כיום חוגגת התינוקת יעל שנה כשהיא שלמה ובריאה, ולא סובלת מבעיות התפתחותיות

מימין: פרופ' דב פלדברג, סמדר אלון, ד''ר יואב פלד, פרופ' מרק גלזרמן, שרה בהרב , ד''ר ליאוניד מלוביצקי.
הדרמה החלה יום לפני המועד בו נקבע ניתוח קיסרי לסמדר אלון, בת 37 מפתח-תקווה. אלון הגיעה בשעות הלילה לחדר המיון בבית החולים בילינסון עם כאבים עזים בבטנה, ובבדיקת מוניטור ראשונית נמצא כי לעובר יש דופק איטי מאוד. למקום הוזעק רופא הנשים התורן ד"ר יואב פלד, שנדהם לגלות בבדיקת האולטרסאונד כי הרחם ריק.
"הבנתי שכל שנייה קריטית ורצתי עם סמדר לחדר ניתוח. בסיוע הצוות גזרנו מעליה את הבגדים וביצענו פתיחת חירום מהירה של הבטן", משחזר פלד. כשהוציא את השליה, ראה פלד את הרחם פתוח ללא העובר בתוכו, ומיד החל "לסייר" עם ידו בחלל הבטן, עד שהרגיש שהתינוקת שוכבת באזור הסרעפת. בבלינסון מספרים כי ד"ר פלד תפס את רגלה של התינוקת, ומשך אותה החוצה, ובהמשך בוצע ניתוח לסגירת הבטן של סמדר.
אין סימנים לבעיות בהתפתחות
התינוקת, ששמה בישראל יעל, שוחררה מבית החולים כעבור שבוע, ובהמשך עקבו הוריה בדריכות אחר התפתחותה בשל הערכת הרופאים כי היא צפויה לסבול מהפרעות. מאז הם עברו סדרת בדיקות במחלקה הנוירולוגית במרכז שניידר לרפואת ילדים, ובמקביל - בדיקות התפתחותיות במרפאת קופת חולים מכבי.

סמדר אלון, התינוקת וד''ר יואב פלד.
בסוף השבוע הגיעו יעל וסמדר לחגוג יום הולדת שנה בבית החולים. "כשהיא יצאה מהרחם, הרגשתי כאב חד מאוד, והבנתי שהעובר מאוד בולט", נזכרת האם סמדר. "כל ההיריון היה כמובן מאוד לא צפוי, ואנחנו שמחים שהסתיים כפי שהסתיים. מדהים שהצוות קלט את המצב, ונהג כהלכה,
כי זה מה שהציל את יעל ואותי", אומרת סמדר. ליעל בבית עוד שתי אחיות תאומות בנות תשע.
"מקרה בו אשה מגיעה לבית חולים עם קרע ברחם ויוצאת עם תינוקת חיה הוא נדיר מאוד, וגם ברמה בינלאומית יש רק דיווחים מעטים בספרות המקצועית על מצבים דומים", מסביר פרופ' מרק גלזרמן, מנהל בית החולים לנשים שבבלינסון.
"עוד יותר נדיר הוא מצב שבו עובר כזה נולד ללא בעיות מוטוריות, קוגניטיביות והתפתחותיות קשות. מדובר במקרה יוצא דופן בו לשמחתנו גם שנה לאחר הלידה אין סימנים של בעיות בהתפתחות הילדה. הצלת חייה התאפשרה הודות למהירות אבחנת המצוקה של העובר, זיהוי המקרה והתגובה הזריזה של הצוות".