מחקר חדש: זעתר טוב יותר מאנטיביוטיקה
חוקרים ישראלים מצאו כי לאזוב המצוי יש תכונות אנטיביוטיות ואנטי אייג'ינג
חוקרי מנהל המחקר החקלאי במכון וולקני מצאו כי לזעתר, המופק מצמח האזוב המצוי, תכונות אנטיביוטיות ואנטי-אייג'ינג. החוקרים גילו, כי החומרים שתורמים לטעמו המיוחד - תימול וקרבקרול - מסוגלים להתמודד עם חיידקים ופטריות באופן טוב יותר מכל אנטיביוטיקה רגילה.
החומרים הללו מהווים גם
נוגדי חימצון (אנטי-אוקסידנטים) טבעיים. בזעתר חומרים נוספים בעלי תכונות דומות וחסרי ריח וטעם. החוקרים פתחו במחקר שמטרתו להשביח את הזעתר ולחזק את תכונותיו החיוביות.
המדענים טיפחו זני זעתר מועשרים ורשמו כפטנט שני זנים מצטיינים של הצמח. עם סיום המחקר ניתן יהיה להפיק מהזעתר אנטיביוטיקה טבעית לבני אדם. חומרים אלה יוכלו לשמש גם כתחליף טבעי לחומרים משמרי מזון ומונעי עובש וריקבון, ויתאימו גם לשימוש בתוך קפסולות אנטי-אייג'ינג.
לדברי ד"ר נתיב דודאי, חוקר ביחידה לתבלין ולבושם במנהל המחקר החקלאי, הזעתר גדל רק בישראל, בלבנון ובסוריה. בדיקת הזעתר העלתה כי התכונות החיוביות שלו עשירות עוד יותר מאלה של האורגנו, שנחשב כבר שנים לצמח בעל תכונות מרפאות. "לאחרונה אספנו דוגמאות של הזעתר, מהחרמון ועד דרום הנגב, ובאמצעותן נטפח את הזנים העשירים ביותר בחומרים - שיהוו בעתיד תחליפים לאנטיביוטיקה".