סכנה לגזרה: 4 המרקים הגרועים ביותר לשוחרי הדיאטה
מרק כבר מזמן אינו שילוב של מים וירקות, והקרמה בשמנת או גבינה צהובה משנה דרמטית את ההרכב הקלורי. ה"ניוזוויק" בחר 4 סוגי מרקים שמומלץ לשמור מהם מרחק, למען הדיאטה

מרוב גבינה לא רואים את המרק. קי-אר-טי
השבועון "ניוזוויק" בדק סוגים שונים של מרקים ובחר את ארבעת המרקים הכי גרועים שמומלץ להתרחק מהם (אלא אם אתם צמים בשאר שעות היום, או סתם משמינים). המרקים המומלצים ביותר הם אלה שנראים צלולים והם עתירי ירקות, קטניות ופסטה.
הנה המרקים הגרועים:
1. מרק מקופסת שימורים: הוא מהיר הכנה וטעים מאוד, אבל מכיל כמויות גדולות של שומן (לרוב מדובר בשומן טראנס, המזיק מכולם), כמויות מדאיגות של מונוסודיום גלוטמט (מסומן גם כ-0MS או E-621) והמון מלח. זכרו שכמות המלח היומית המומלצת למבוגר היא 2,400 מ"ג, ויש מרקים משומרים שמנה אחת שלהם מכילה את כל הכמות הזאת.
חפשו את המרקים שמכילים פחות מ-10 גרם שומן למאה גרם מוצר, ולא יותר מ-200 קלוריות למנה.
2. מרק בצל צרפתי: מרק הבצל זכה לקטגוריה בפני עצמה, כי זהו המרק השערורייתי מכולם. הוא מכיל המון חמאה וגבינה צהובה מגוררת, ופרוסת הבגט המסורתית הקלויה והמוקרמת מעל מוסיפה עוד המון שומן וקלוריות. הביאו בחשבון שקערת מרק כזו שוות ערך לכמות הקלוריות של ארוחה גדולה, ומגיעה בקלות ל-700 קלוריות, שזה המון.
3. מרק מוקרם: מרק ברוקולי או מרק עגבניות נשמעים נהדר, אבל כשמכינים את המנות האלה במסעדות, הן מכילות המון חמאה ושמנת מתוקה. המשמעות הקלורית של מנת מרק ברוקולי היא 574 קלוריות ו-43 גרם שומן. מרק עגבניות מוקרם יכול להגיע גם ל-600 קלוריות.
4. מרק מאבקה: יש מרקים מאבקה שמכילים המון תוספות, כמו אטריות או שקדי מרק, ולכן יש בהם יותר מדי קלוריות. שימו לב לסימון על האריזה, שמתייחס ל-100 מ"ל מרק מוכן, ותכפילו בארבע כדי לקבל מושג בכמה קלוריות תעלה לכם צלחת המרק. 100 מ"ל שווי ערך לחצי כוס חד פעמית, וזו מנה קטנה מאוד שאפילו ילדים לא יסתפקו בה. תכולה של מנת מרק ממוצעת - 400 מ"ל.