משרד הבריאות אוסר על רופאי השיניים לפרסם מחירי טיפולים

משרד הבריאות הפיץ תקנות חדשות שאוסרות על רופאי השיניים בישראל לפרסם מחירים של טיפולים או הנחות, להבטיח הבטחות להצלחה בטיפול או להשתמש בתואר מומחה שלא מוכר בארץ

דן אבן | 17/3/2009 19:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
באיחור "קל" של קרוב לעשר שנים מפיץ השבוע משרד הבריאות הגבלות חריפות על פרסום של רופאי שיניים בישראל: לפי התקנות החדשות, רופאי השיניים לא יוכלו לפרסם מחירים של טיפולים, הנחות או מבצעים, להבטיח הבטחות להצלחה בטיפול או להשתמש בתואר "מומחה", אם הוא לא מוכר בארץ.

ההנחיות החדשות התקבלו לאחרונה כתקנות, נחתמו על ידי שר הבריאות יעקב בן-יזרי, והן ייכנסו לתוקף תוך חודש וחצי.
 
טיפול שיניים.
טיפול שיניים. צילום: hj barraza, CC BY

ההנחיות אוסרות על פרסום של מחירי טיפולים במודעות פרסומת של רופאי שיניים, אלא אם כן מדובר בטיפול הניתן בחינם. בנוסף, חל איסור על פרסום המציע מבצעים, הנחות או חלוקת פרסים ומתנות בעבור טיפול שיניים.

על הרופאים נאסר לכלול בפרסומים הבטחות להצלחה בטיפול, או מספרים המעידים על הצלחתו, אלא אם קיבל לכך אישור רשמי ממשרד הבריאות. בנוסף, חל איסור על מתן שבחים או השמצות לרופא שיניים זה או אחר, ופרסום אזהרות שעלולות לזרוע בהלה בציבור.

ההנחיות אוסרות על פרסום באתרי אינטרנט המכילים פורנוגרפיה או אלימות, שימוש בשילוט חוצות, בכרזות על אוטובוסים או בהפרחת בלוני פרסום, כמו גם שימוש בקולם או בדמותם של סלבריטיז והצגת תמונות עם איברי גוף מוצנעים. על רופאי השיניים ייאסר להשתמש בשיטות של שיווק ישיר, הכוללות קידום מכירות באמצעות שירותי טלמרקטינג בטלפון או באמצעות סוכני מכירות העוברים מבית לבית.
מומחה? תלוי למה

ההנחיות החדשות אוסרות על רופאי שיניים להשתמש בתואר "מומחה" שאינו מאושר בישראל. בשנים האחרונות הגישה ההסתדרות לרפואת שיניים למשרד הבריאות עשרות תלונות על רופאי שיניים שהשתמשו בתארים כמו "מומחה לסתימות", "מומחה לטיפולי שיניים אסתטיים" ו"מומחה בעל ניסיון רב בטיפולים מורכבים ושתלים" - תחומים שאין בהם מומחיות מוכרת.

התחום של רפואת השיניים בישראל כולל כיום תשעה תחומים בלבד: שיקום הפה, אורתודנטיה (יישור שיניים), כירוגית פה ולסת, רפואת שיניים לילדים, פריודונטיה (מחלות חניכיים ושתלים), אנדודונטיה (מומחיות בטיפולי שורש), רפואת הפה, פתולוגיה אוראלית (בדיקות פתולוגיות של רקמות הפה) ורפואת שיניים ציבורית.

התקנות החדשות נוסחו במשך קרוב לעשור, מאז הוחלט בחוק על הגבלת הפירסום של רופאי שיניים בתקופתו של שר המשפטים ד"ר יוסי ביילין בממשלת ברק. במקביל פורסמו בשנה החולפת הגבלות כלליות על פירסום של רופאים, שנוסחו בשיתוף ההסתדרות הרפואית.

"בעבר כבר נאסרה פרסומת לרופאי שיניים שמטעה את הציבור, פוגעת בציבור או פוגעת בכבוד המקצוע, אך לא היו כל הבהרה או פירוט לגבי הקביעות הללו. כעת הדברים ברורים יותר, ומובהרים", מסביר ד"ר שלמה זוסמן, מנהל האגף לבריאות השן במשרד הבריאות. לדבריו, "הציפיות הן שרופאי השיניים והגופים בתחום ירצו לקיים את הוראות החוק, ויתיישרו מהר לפי התקנות החדשות".

"בשנים האחרונות היתה פריצות בתחום הפרסום של רופאי השיניים", מסביר ד"ר יצחק חן, יו"ר ההסתדרות לרפואת שיניים. "היו רופאי שיניים שפירסמו עצמם על אוטובוסים, הפעילו טלפניות, והשתמשו בפרסומות בחלקי גוף שאין להם קשר לרפואת שיניים, בצורה שמבזה את המקצוע. הפרסום הוא כלי חשוב למשוך אנשים למקצוע, וראוי שישמור על כבוד המקצוע. התקנות אמורות לשפר את תדמיתו של מקצוע רפואת השיניים בישראל".

בהתאם לתוכנית המתגבשת במשרד הבריאות, האגף לבריאות השן הממונה על שמירת התקנות

יפעל מעתה לאכוף אותן במקרה של עבירה עליהן מצד רופא שיניים או רשת מרפאות שיניים.

לפי נתוני משרד הבריאות, בישראל 9,486 רופאי שיניים, והיא ממוקמת במקום השלישי ביחס למדינות אירופה בשיעור רופאי השיניים ביחס לגודל האוכלוסיה (108 רופאי שיניים למאה אלף תושבים), מתחת לשבדיה (152 למאה אלף) ויוון (121 למאה אלף) ומעל גרמניה (79 למאה אלף), צרפת (68 למאה אלף) ובריטניה (44 למאה אלף).

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים