הגדלת חזה: שתלים עגולים או אנטומיים?
השתלים נחלקים לשתי צורות בסיסיות: עגולים ואנטומיים. סוג אחד מתאים לקבוצה מסוימת של נשים, הסוג השני יהיה הפתרון במקרים אחרים

שתל אנטומי. צילום: חברת אלרגן המיוצגת בישראל על ידי טרדיס גת.
לדברי ד"ר פרידמן, "שד הוא גוף תלת מימדי ולכן כאשר אנחנו רוצים להגדיל את נפחו, רצוי לבחור את השתל גם לפי צורתו".
בקבוצת השתלים העגולים המגוון הוא יחסית דל, וניתן לבחור בין שניים לארבעה גבהים - החל משתל שטוח ועד שתל בצורת חצי כדור. בקבוצת השתלים האנטומיים מגוון רחב יותר, מהסיבה שניתן להתייחס פרט לגובה גם למימד האורך. "כשאישה מגיעה אליי למרפאה, אני מברר איתה לאיזה חזה היא מצפה", אומר פרידמן.
"אם היא מתקשה להסביר, אני מבקש ממנה לבחור את החזה שהיא אוהבת מתוך שורת תמונות. צריך לזכור שהיא מגיעה כדי להגשים חלום, וסביר להניח שכבר עברה תהליך עם עצמה והקדישה הרבה מחשבה לכך. יש נשים שכבר מביאות תמונה של החזה שהיו רוצות.
"שתלים גדולים פוגעים בחזה"
"לא תמיד מבנה גוף של אישה יאפשר לספק לה את הצורה אותה היא רוצה, אבל זה נותן לי כיוון לגבי החזה אליו היא שואפת ולמה ניתן להגיע. לאישה שרוצה חזה עגול או בעל מראה של חזיית 'פושאפ' הייתי ממליץ על שתלים עגולים, ולאישה שרוצה מראה בשל יותר ופחות מוחצן יתאימו שתלים אנטומיים".
לאחר שמיעת העדפות האישה, מגיע שלב הבדיקה הגופנית שיכול להשפיע על ההחלטה. לאישה בעלת מבנה גוף רזה מאד, ההמלצה היא לבחור בשתלים אנטומיים או עגולים בפרופיל נמוך. "באופן כללי, השתלים האנטומיים נותנים מראה טבעי ומתאימים למי שלא רוצה שידעו שעברה ניתוח להגדלת חזה", מוסיף פרידמן.
"לאישה שהחזה שלה שונה מהמבנה הממוצע, שתלים אנטומיים הם פתרון
טוב. למי שזקוקה לעיצוב החזה ולא רק להגדלתו, למשל נשים לאחר מספר לידות, שתלים אנטומיים יתנו מענה טוב יותר, מאחר ושתל אנטומי מעצב יותר טוב את השד.
"לאורך זמן, שתלים גדולים עלולים לפגוע בשדיים ולהחיש את הצניחה שלהם, ליצור קפלים בולטים ולפגוע בצורתם הטבעית. ככל שהשתלים גדולים יותר, כך הם יגרמו לנזק משמעותי לשדיים והסיכוי לפגיעה בתחושה יהיה גדול יותר. אם נוציא את השתלים, הם לא יחזרו לצורתם הקודמת, בגלל מתיחה של העור.
"זוהי טעות לחשוב שבגלל שהשתלים האנטומיים עולים יותר, הם גם איכותיים יותר. הסיבה לכך היא שעלות הייצור שלהם גבוהה יותר, וכל עוד השתלים מיוצרים באותה חברה, איכותם זהה", מסכם ד"ר פרידמן.