מתיחות בדיון ועדת הסל על טיפולי השיניים
היום החלו הדיונים הסופיים של ועדת סל התרופות, על רקע ההחלטה על העברת תקציב למימון טיפולי שיניים

"במשך השנים הוזנחו בצורה בעייתית ערכי בריאות מסוימים. ההוצאה לשיניים בישראל מוערכת בכחמישה מיליארד שקלים בשנה, ונמצאו פערים גדולים בין עשירים לעניים". לדברי גמזו, "קשה לבצע רפורמה בישראל, וכבר כשמנסים להכניס את טיפולי השיניים לסל הבריאות, לא מצליחים בגלל גורמים אינטרסנטיים. כעת זוהי שעת כושר לרפורמה, עם שר שרוצה לדחוף אותה קדימה".
עוד הוסיף מנהל המרכז הרפואי איכילוב, כי "אם נחכה לרפורמה, לא נעשה כלום בצד הניהולי. אין דרך לרפורמה אלא בהחלטות ליצמניות מבורכות שכאלה". נורית דאבוש, נציגת הציבור בוועדת הסל, אמרה כי "החלטת השר מבורכת. אסור לנו להתכחש לעובדה שבמהלך הדיונים עלה פעמיים נושא טיפולי השיניים.
"בואו לא נגלגל עיניים. קיבלנו מנדט ל-350 מיליון שקלים, שמאפשר לתת טיפול לחולים, כש-65 מיליון יילכו לילדים. אם אני שואלת מהי שליחות ציבורית, זו בפירוש שליחות - שילדים לא יסבלו כל החיים. זוהי החלטה נכונה ואני שלמה
מנגד אמר פרופ' משה מיטלמן, מנהל המחלקה הפנימית במרכז הרפואי איכילוב: "בישיבה הראשונה נאמר לנו שקיבלנו מנדט ל-415 מיליון שקלים, והטענות כאילו הדברים היו ברורים מראש שחלק מהסכום יוקצה לשיניים אינה נכונה. היה ברור שליצמן פועל לקידום הנושא, אבל לא היה ברור שהתקציב יהיה מהסל".
עוד אמר מיטלמן כי "המשמעות המעשית היא ש-65 מיליון שקלים לא יינתנו לחולים שסובלים ממחלות לב, אוסטיאופורוזיס, פרקינסון, חולי ריאות וסרטן. לכן אני מבקש להיצמד לרשימה המקורית ולדון בסכום המקורי".
ד"ר ברכה זיסר, מנהלת המאגר הלאומי למח עצם של עזר מציון ומתנגדת נוספת למהלך של סגן שר הבריאות, הזהירה כי "מדובר בתקדים מסוכן. בריאות השיניים חשובה, אבל לא מתקציב סל התרופות. המהלך עלול לפגוע בנו בשנים הבאות".
זיסר ומיטלמן, שיחד עם שלושה חברים נוספים בוועדה, פרופ' אליוט בארי, פרופ' אהוד גרוסמן ופרופ' דני סטטמן, איימו השבוע להתפטר במידה ולא תשונה החלטתו של סגן שר הבריאות, חזרו בהם והודיעו כי החליטו להישאר בתפקידם.
"התלבטנו קשות אם לפרוש מהוועדה אם לא יותר לנו לדון ב-415 מיליון שקלים, אך החלטנו לבסוף להישאר. למרות הביקורת הלא פשוטה נגדנו, הגענו למסקנה שיש להשלים את התהליך. ובכל זאת, ברצוננו להביע מחאה חריפה ונמרצת על הדרך שבה נעשו הדברים הלא ראויים, בתקווה שלא יווצר תקדים לעתיד", אמרו החמישה.