ילדים מוטרדים מינית: פגיעה נפשית קשה
הטרדה מינית של קטין בידי בן משפחה, עלולה להביא את המותקף לקושי ביצירת קשרים עתידיים בעתיד

לא להבין את המעשה. צילום המחשה: SXC
במידה שילד צעיר במיוחד, עד גיל 12, מוטרד מינית על ידי בוגר בן משפחה במשך תקופה, או לחילופין מגיע מרקע בו חל איסור לשוחח על מין ומיניות, הוא עלול שלא להבין במשך תקופה ארוכה שהוא מעורב במעשה אסור. לכן, ילדים אלה עלולים לחיות בקונפליקט פנימי הנובע מאי ההבנה מדוע הבוגר האוהב אך המטריד, מתעקש להסתיר את מהות יחסיהם.
כשהקטין מבין שהוא היה חלק מיחסי מין אסורים בתוך המשפחה, תחושת האשמה שבו מתעצמת. הוא חש מזוהם, נבגד ובוגד, מנוצל, ובלי אדם עליו אפשר לסמוך, אפילו לא בתא המשפחתי הקרוב לו. לעתים תגובת המשפחה קיצונית וביקורתית נגד הקטין, שמואשם בשקר. אז נדרש ממנו להסתיר את הדבר ולהתנצל.
פעמים רבות מתפתחת קואליציה של הורי הקטין עם האדם המטריד, נגד הילד. מציאות זו עלולה להוביל להחלטה משפחתית גורפת לנדות את הקטין. חלק ניכר מהילדים הללו, יסבלו בחייהם מהפרעה פוסט טראומטית, שתתבטא בקושי ביצירת מערכות יחסים, זוגיות ומיניות.
סיוטים בלילות
הם יראו עצמם כמי שאינם ראויים להנאה, שמחה, סיפוק וכדומה. התחושה שתלווה אותם תהיה כי כל אדם שמנסה לתקשר איתם מעוניין לנצל ולפגוע בהם. נגיעה פיזית על ידי בן או בת זוג, תפורש על ידם כניסיון להרע להם.
בנוסף, המוטרדים יתמודדו עם חרדות חוזרות ונשנות ממגע של אדם אחר בהם, גם במקרה שילדם ירצה לנשק אותם על הלחי או כשמכר יבקש לחבק אותם כאמירת שלום או תודה. זאת בשל זיכרונות ותחושות שחוו באותם אירועים מיניים טראומטיים בילדותם, ותגובות המשפחה לאותן תקריות.
הקטינים
עלולים לסבול מסיוטים בלילות, חרדות וחוסר אמון גורף בבני אדם באשר הם, בשל אותן תחושות שישובו ויציפו אותם בכל פעם מחדש.
כדי לסייע להם להתמודד עם הקושי, על המטפל לעצור את הנזק באמצעות הפרדה של המטריד מהמוטרד, יחד עם שמירה על הקטין ווידוא שהם אינם חשופים לסכנה. בהמשך יש להעביר את המטריד והמוטרד תהליך טיפולי של התערבות נפרדת על פי הגישות השונות לטיפול בטראומה. אם כי לעתים הקרע שנוצר עקב הטראומה המינית קשה עד כדי בלתי אפשרי לאיחוד מחודש של בני המשפחה.
הכותב הוא מומחה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי ויו"ר מכון פסגות