שפעת בחורף? גם לטבע דרכים משלו לטפל במחלות השונות
לכל אלה שלא מעוניינים בטיפולים המוכרים לכל, מציעה הרפואה המשלימה כמה שיטות טיפול לסימפטומים של החורף - משיעול, צינון ומחלות שונות. כל מה שצריך הוא מעט אסטרגלוס, נגיעה של אכינצאה, הרבה ירקות ופירות ובלי מוצרי חלב למיניהם

ויטמין C מחזק את מערכת החיסון ומפחית את שכיחותם של זיהומים ודלקות. הוא מהווה גם ויטמין חיוני לחיזוק הגוף בחורף. במינונים גבוהים הוא מקל על סימפטומים של הצטננות ושפעת ומקצר את משך המחלה. כמו כן, ויטמין C נדרש לייצור תקין של קרניטין - רכיב האחראי על הפיכת השומנים לאנרגיה וחיוני לפירוק תרופות.
את הוויטמין ניתן למצוא במזונות רבים בטבע כמו פלפלים, ברוקולי, פירות הדר ופירות טרופיים וכדאי לשקול שימוש בתוסף תזונה מתאים, כשהכמות המומלצת היא 1,000-500 מ"ג ליום.
מאכלים המחלישים את מערכת החיסון הם בעלי פחמימות פשוטות (שוקולד, עוגיות). הסוכרים למיניהם מפחיתים את מספר כדוריות הדם הלבנות ובכך מדכאים את מערכת החיסון. מומלץ להימנע מצריכת מוצרי חלב בזמן מחלה, מאחר שהם מעודדים ייצור ליחה וגורמים להחמרה במצב הבריאותי. כמו כן, יש להימנע כמה שאפשר מצבעי מאכל, חומרים משמרים ואוכל מעובד.
בחורף, חימום החדרים מאדה כמות גדולה של נוזלים ומייבש את הרקמות הריריות במערכת הנשימה, דבר שאהוב על הווירוסים. שתייה מרובה של מים ותה צמחים חשובה ביותר לשמירה על לחות ושלמות הרקמות.
בנוסף, ישנו מגוון רחב של צמחי מרפא היעילים במיוחד במניעה וטיפול של נזלת, שפעת ושאר תחלואי חורף. האסטרגלוס הוא צמח מרפא בעל חשיבות ברפואת הצמחים הסינית, ומשמש לחיזוק מערכת החיסון ולהגנה מזיהומים, במיוחד של מערכת הנשימה.
אסטרגלוס יעיל בטיפול בשפעת, בהצטננות ובזיהומים ויראליים; מקל על סימפטומים של אסתמה, מכייח ומפחית השפעות שליליות של טיפול בתרופות סטרואידיות על מערכת החיסון. צמח זה עדין וניתן להשתמש בו
צמח נוסף הינו אכינצאה, שמתאים לטיפול בהצטננות, שפעת, זיהומים בדרכי השתן ודלקות שונות הודות לתכונתו האנטי בקטריאלית והאנטי ויראלית. מדובר בצמח חזק שיש לצרוך לתקופות זמן קצרות. הוא משפיע על מערכת החיסון ומעודד ייצור כדוריות דם לבנות.
למערכת העיכול חלק מהותי בשמירה על בריאותנו. שימוש באנטיביוטיקה משמיד חלק גדול מחיידקי מערכת העיכול ומעמיד אותנו חשופים מול זיהומים חיצוניים מצד אחד, ומנגד פוגע בוויטמינים החיוניים לגוף. הפגיעה קשה יותר בילדים ותינוקות. השימוש בתוסף על בסיס פרוביוטיקה, במיוחד בקרב ילדים, מחזיר את המושבות של החיידקים שנעלמו ממערכת העיכול.
לסובלים מהתקררות - פירות ופרחי הסמבוק השחור משמשים ברפואה המסורתית לטיפול בשיעול ובהצטננות. הצמח ידוע בהשפעתו המכייחת, מקל על שיעול במצבי אסתמה, ברונכיטיס, ושיעול כרוני, גם כתוצאה מעישון. תמצית פרחי הסמבוק מעודדת הזעה במצבי חום, לפיכך יעילה לטיפול בהצטננות ושפעת, במיוחד כשהם מלווים בשיעול.
כשמופיע כאב גרון ניתן להכין חליטה של זרעי פשתן שלמים. מניחים חצי כפית של זרעים בתוך כוס מים רותחים, מכסים, ממתינים כ-15 דקות ושותים. אפשר להוסיף מעט דבש או מיץ תפוזים לחיזוק כמות הויטמין C ולשיפור הטעם.
לסובלים מליחה, יש להפחית או להימנע לחלוטין מצריכת מוצרי חלב ולעבור למוצרים על בסיס חלב סויה. להפחתת ליחה כדאי לצרוך דגנים מלאים, קטניות וירקות שורש כמו גזר, צנון, קולורבי, שורש פטרוזיליה, סלרי ובטטה וגם גריסים ידועים כמסלקי ליחה.
מומלץ לעשות שימוש בתוספי תזונה לחיזוק מערכת החיסון. בעזרת אבחון פשוט כמו בדיקת דם אפשר לאתר את הסיבות למערכת החיסון הירודה. לעיתים הדבר גם נובע ממתח, חסרים תזונתיים, חוסר שינה או מחלות כרוניות. אבחון מקיף ואישי מוביל להמלצות מדויקות יותר לשימוש בתוספי תזונה.
הכותבת היא נטורופתית ראשית בחברת סולגאר