מה הדרך להביא את הילד לרופא השיניים?
חוקרים אמריקאים מצאו כי הדרך הטובה ביותר של הורה לגרום לילדו להגיע לטיפול, היא פשוט להיבדק בעצמו

להוות דוגמה. טיפול שיניים צילום: bies, sxc
צוות המחקר, שפרטיו פורסמו במהדורה המקוונת של כתב העת הבינלאומי לרפואת ילדים Pediatrics ויופיע בגיליון מרס של הירחון המודפס, ביסס את מסקנותיו על סמך ראיונות ונתונים שנאספו מ-6,107 ילדים בגיל שנתיים עד 17 והוריהם.
מניתוח הממצאים התברר כי 77% מהילדים ו-64% מההורים ביקרו בשנה האחרונה אצל רופא השיניים. אלה שהוריהם ביקרו במרפאה גילו נכונות רבה יותר ופחות פחד להגיע לביקור, לעומת ילדים אחרים שראו ברופא השיניים דבר מרתיע.
86% מהילדים שהוריהם ביקרו בשנה האחרונה אצל רופא השיניים עברו בעצמם בדיקה רפואית, לעומת 63% מהילדים שהוריהם לא עשו זאת והביקור נכפה עליהם בשל נסיבות כמו כאב טורדני.
"לכוון את מסעות ההסברה להורים"
צוות החוקרים מבית החולים הכללי של מסצ'וסטס בבוסטון בראשות ד"ר איניאנג איסונג, רופאת ילדים ומדענית בכירה במרכז המחקר לרפואת ילדים ומתבגרים במוסד הרפואי, ציין כי המסקנה מהבדיקה שלהם היא שהתוכניות החינוכיות ומסעות ההסברה שמטרתם לעודד ילדים לטפל נכון בשיניהם כנראה שלא מספיקה ויש לכוון אותם גם כלפי ההורים.
"האסטרטגיות הנוגעות לקידום הנושאים הנוגעים לבריאות הפה, חייבות להיות ממוקדות בכל מרכיבי המשפחה", הדגישה ד"ר איסונג, "גילינו שכאשר ההורים ויתרו על ביקור אצל רופא שיניים מסיבות כלכליות, הם הראו לרוב הזנחה בכל הנוגע לשאר נושאי
הבריאות שלהם ושל ילדיהם. 27% מהילדים של אותם הורים גם לא ראו רופא שיניים בתקופה האחרונה".
עורכי המחקר הדגישו עוד כי "ילדים מחקים את הוריהם בלא מעט צורות התנהגות, והנתונים שהצטברו עתה מגלים שיש צורך להפעיל תוכניות הסברה נכונות בנושאי בריאות הפה והשיניים, גם כלפי ההורים כדי שאלה יסלקו את הפחדים ויעודדו את הילדים לעבור בדיקות מרצון ולהימצא תחת השגחה מסודרת מוקדם ככל האפשר".
על פי הנחיות שפרסמה התאחדות רופאי השיניים של ארה"ב, ההמלצה כיום היא לעבור את בדיקת השיניים הראשונה עוד לפני גיל שנה, כבר בשבועות הראשונים לחיים.