מחקר: צריכת אלכוהול והשמנה קיצונית - סכנה לבריאות הכבד
שני מחקרים גדולים שהקיפו למעלה ממיליון בני אדם, בחנו את ההשפעה של צריכת אלכוהול בסובלים מהשמנה קיצונית על גרימת מחלות כבד. על פי הממצאים, נשים ששתו בממוצע שני משקאות היו בסיכון כפול לחלות, לעומת סיכון הגבוה פי 19 בגברים עם השמנה קיצונית שצרכו 15 יחידות משקה בשבוע

לשנות את הגדרות צריכת האלכוהול צילום המחשה: פלאש 90
במחקר הראשון, עקב צוות מאוניברסיטת אוקספורד אחר 1.2 מיליון נשים בריטיות בגיל העמידה במשך כשש שנים. הנשים נבחנו על פי מדד מסת הגוף שלהן, ונלקחו גורמי סיכון אישיים וסביבתיים כמו גיל, צריכת האלכוהול, עישון, מצב סוציו-אקונומי ובריאות פיזית.
על פי הממצאים, 0.8 נשים שדיווחו כי צרכו בממוצע שליש עד חצי משקה אלכוהולי ביום מתוך 1,000 יאושפזו בבית החולים וייתכן שימותו ממחלת כבד אם בריאותן תקינה, לעומת אישה אחת מתוך 1,000 הסובלות מהשמנה קיצונית.
בנשים שדיווחו כי שתו בממוצע שני משקאות וחצי במהלך היום, נמצא כי 2.7 מתוך 1,000 בבריאות תקינה יאושפזו וייתכן שימותו בבית חולים כתוצאה ממחלות נלוות במהלך חמש שנים, לעומת חמש נשים מתוך 1,000 בכאלה שסבלו מהשמנה קיצונית.
הכבד הופך שומני
ד"ר בטה ליאו מאוניברסיטת אוקספורד, הסביר את הממצאים באומרו כי השמנה קיצונית פועלת לייצור תאי שומן בכבד, ואלה הופכים את האיבר לשומני, מה שעלול לגרום לדלקות ולמחלות. "מנקודת מבט של בריאות הציבור, הפחתה בצריכת האלכוהול ובכמות שומן הגוף, עשויה להוביל להפחתה בהיארעות של מחלות כבד".
במחקר השני בחנו חוקרים מהאוניברסיטאות של גלאזגו ובריסטול את ההשפעה של מדד מסת הגוף וצריכת
אלכוהול על מחלות כבד בכ-9,000 גברים בסקוטלנד, אחריהם עקבו במשך 29 שנה.
נמצא כי גברים עם השמנה קיצונית שדיווחו על צריכה של 15 יחידות משקה ויותר במהלך השבוע, משמע לפחות כוס בירה אחת ביום, היו בסיכון גבוה פי 19 לחלות במחלות כבד לעומת אלה במשקל תקין או נמוך. בעקבות המסקנות, הציעו החוקרים להגדיר מחדש את צריכת האלכוהול המומלצת באנשים בעלי משקל עודף ומדד מסת גוף גבוה.