מהיום: רשת חברתית בריאותית - כמוני
מאחורי רעיון הקמת הרשת עומד פרופ' מרדכי שני, ועיקרה לאפשר שירותי דיון ותמיכה במגוון נושאים

אתר כמוני אתר הבית כמוני
הרשת החברתית כמוני, שמאחורי הקמתה עמד פרופ' מרדכי שני, מייסד מכון גרטנר וחתן פרס ישראל, תתנהל בשפה העברית ללא כוונת רווח, ותהיה מיועדת לאנשים במצבים רפואיים כרוניים ב-11 תחומים רפואיים: כאב, סוכרת, הפרעות אכילה, השמנת יתר, מחלות לב, מחלות כליות, לחץ דם, ריאות, שבץ מוחי, פגיעות חוט שדרה וטרשת נפוצה.
בעתיד תתרחב כמוני ותכלול במסגרתה תחומים כמו מחלות IBD (קרוהן, כוליטיס), דיכאון וחרדה. האתר מיועד גם לבני משפחתו של החולה, לגורמים המטפלים ולכל המעוניין לתרום מהידע ומהניסיון שברשותו בתחומים הרלוונטים.
הכלים הטכנולוגים שיעמדו לרשות הגולשים יהיו: בלוגים, קבוצות דיון ותמיכה, פורומים, שליחת הודעות, דואר פנימי בין חברי הרשת, מפגשים וירטואליים ולוחות מודעות. ניתן יהיה למצוא גם מדריכי בריאות מקצועיים, קבוצות בעלות מכנה משותף, קבוצות תמיכה בניהול מומחה, או אפשרות להצטרף לקבוצות המשתתפות במחקרים חדשניים.
"ההתפתחות הטכנולוגית והעליה בתוחלת החיים, גרמו לשכיחות רבה יותר של חולים כרוניים בעולם", הסביר פרופ' שני, "האינטרנט בכלל, ורשת חברתית בריאותית בפרט, מהווים כלים מרכזיים וחשובים בהעצמת המטופל, בני משפחתו והסביבה הקרובה לו - הן בהתמודדות עם המחלה וכגורם בעל השפעה משמעותית על הקשר של המטופל עם הגורמים המטפלים ועם קבוצות חולים אחרות.
"יש עם מי לדבר"
"כמוני הוקמה במטרה ליצור אינטראקציה חברתית באמצעות המדיה הדיגיטלית, בין קבוצות אנשים להם מכנה משותף. כל זאת במטרה לקבל תמיכה, חיזוק, ללמוד מניסיונם המצטבר של אחרים בתחום ולשתף בחוויות. לדעת שהם לא לבד ותמיד יש עם מי לדבר".
לרגל השקת כמוני, ערך מכון מרקט ווטש סקר בקרב 1,000 גולשים בגילאי 18 ומעלה, ממנו עלה כי כ-80% מהציבור בישראל חיפשו אחר מידע רפואי באינטרנט בשנה האחרונה. 78% מהגולשים דיווחו שהם מהווים חלק מרשת חברתית באינטרנט.
69%
ממחפשי המידע הרפואי, ביקשו להעשיר את הידע שלהם בכל הנוגע לתסמינים של מחלה. 73% חיפשו אחר מידע רפואי עבורם, ו-60% ניסו לאתר מידע עבור בני משפחתם. עוד עלה מהסקר, כי 63% מהציבור הביעו נכונות הצהרתית להצטרף לרשת חברתית-בריאותית.
למעלה ממחצית מהנשאלים (57%), רואים ברשות החברתית אמצעי להרחבת המעגל החברתי, להחליף ולשתף מידע ולקבל תמיכה. עוד נמצא כי הורים לילדים מחפשים יותר אחר תמיכה ברשת חברתית (53%), לעומת הורים בלא ילדים (40%).