חלק 2: איך אפשר לשפר את מראה הבטן

מהם הסיכונים האפשריים הכרוכים במתיחת בטן? ומתי כדאי להמתין עם ביצוע ההליך הרפואי? כתבה שנייה בסדרה

ד''ר יורם וולף | 4/7/2010 16:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תחום ניתוחי מתיחת הבטן עבר בשנים האחרונות שינויים משמעותיים. מדובר במהפכה של ממש, שהחלה עם הוצאת עור ושומן ועברה בהמשך להוספת הידוק לשרירים. למרות שכבר אז שביעות הרצון היתה רבה, מנתחי הפלסטיקה שאפו ליותר והגיעו לפריצת דרך הדוגלת בהפחתת השימוש בסכין והגברת הטיפול בשאיבות שומן בבטן העליונה, במותניים, בחזה ובירכיים.
שיטה החוסכת סבל רב למטופל בניתוח בטן
שיטה החוסכת סבל רב למטופל בניתוח בטן צילום המחשה: אי-פי-אי

השיטה החדשה לא עושה עוד שימוש בנקזים - אותם צינורות שנתפרו לעור כדי להוציא מהגוף נוזלים למניעת זיהומים ונפיחות שחסכו למנותח סבל רב. כיום מבוצעים עשרות ניתוחים מסוג זה במסגרתם זמן ההחלמה קצר והחזרה לשגרה מהירה.

אילו חלקי גוף מעורבים בהליך הניתוחי?

במהלך ניתוח מתיחת בטן מנותחים שלושת מרכיבי דופן הבטן: שרירי הבטן, שכבת השומן והעור. הניתוח העדכני מתבצע תוך שימוש בהפרדה מינימלית של הרקמות בשלב מתיחת הבטן וכך משלבים שני ניתוחים יחד - שאיבת שומן ומתיחת בטן.

ברוב המקרים, השיטה החדשה מונעת את הצורך בביצוע ניתוח חוזר לשאיבת שומן. שביעות הרצון בניתוח שכזה גבוהה, מפני שנרשמת חזרה לצורתה המקורית של הבטן ושמירה על מראה דומה לאורך זמן.

מהם הסיבוכים האפשריים שעלולים להתרחש בניתוח מסוג זה?

יש משמעות גדולה להקפדה על ההנחיות והשימוש בטכניקה ניתוחית עדינה וזהירה שמקטינה את שכיחות הסיבוכים באופן ניכר. כמו כן, חשוב לבחור במנתח מקצועי ולהכיר את הסיכונים האפשריים בהליך הרפואי:

המטומה - הצטברות דם: סיבוך נדיר למדי. במטרה למזער את הסיכון, עוברים המטופלים לפני הניתוח בדיקת תפקודי קרישה. אם נוצר הצורך, מבצעים טיפול של ניקוז ההמטומה בפעולה כירורגית שאורכה 20 דקות.

נזק לעור הטבור ולבטן התחתונה לאחר מתיחת בטן - סיבוך נדיר ביותר. במטרה למזער את הסיכון להיווצרותו, בודקים ומזהים בשלב מוקדם את הבעיה, מנקזים במידת הצורך, עוקבים ושומרים על אספקת דם לאיזור הטבור והבטן התחתונה תוך שימוש בטכניקה ניתוחית מתאימה ותפירה קפדנית. חשוב גם להימנע מעישון. אם לאחר הניתוח נוצר הצורך לטפל, פותחים את התפרים, מקטינים את המתח ומבצעים ניתוח חוזר במידת הצורך.

שינויי תחושה קבועים - סוג נוסף של סיבוך נדיר למדי. כדי להקטין את הסיכון בוחרים בטכניקה ניתוחית מתאימה של מתיחת בטן.

שינוי במקום הטבור - כדאי לשלב לעתים ניתוח לעיצוב הטבור.

סרומה - הצטברות נוזלים. סיכון שקיים ולכן מבצעים בדיקה לזיהוי מוקדם של הבעיה. משתמשים בשאיבת שומן כטכניקה להפרדת רקמות תוך תפירה מתאימה. אם בכל זאת נוצר סיבוך, מנקזים ועורכים ניתוח חוזר במידת הצורך.

טרומבוזה ותסחיפים ריאתיים - מדובר בסיכון קלוש ביותר. כדי למזער סיכונים, מנסים לזהות את הבעיה בשלב מוקדם. בודקים תפקודי קרישה לפני הניתוח ומבצעים עיסוי במהלכו תוך הקפדה על טכניקה ניתוחית מתאימה.

כמו כן, מבצעים תרגילי נשימה מיד לאחר הניתוח ובימים

שיבואו. במידת הצורך נעשה שימוש בנוגדי קרישה ובמרחיבי סימפונות. כמו כן, יש להקפיד על ירידה מוקדמת מהמיטה, הליכה וחזרה לפעילות גופנית. אם מתעורר סיבוך ישנן כמה דרכי טיפול דוגמת פיזיותרפיה נשימתית, מדללי דם ואשפוז לפי צורך.

זיהום - סיבוך נדיר ביותר שניתן למזער את הסיכון להיווצרותו תוך הקפדה על סטריליות במהלך הניתוח. במידת הצורך נעזרים באנטיביוטיקה. לעתים ניקוז יטפל בסיבוך של הזיהום.

צלקות היפר טרופיות - סיכון נדיר ביותר. כדי למזער אותו נעשית התאמת טיפול למאפיינים הביולוגיים של המנותח, איתור מיקום הצלקות ותפירת עור מותאמת. במידת הצורך, נעזרים במשחות ובזריקות סטרואידים לצלקות, יריעות סיליקון ורענון הצלקות.

מה הקשר בין ניתוח מתיחת בטן לבין סרטן השד?

אחת הטכניקות לשחזור שד לאחר כריתה כוללת נטילת רקמות שומן ועור מהבטן התחתונה באמצעותן מבצעים בניה של שד משוחזר. יש להיוועץ עם הרופא המנתח בדבר הדרכים לביצוע ניתוח מתיחת בטן.

באילו מקרים כדאי להמתין עם ביצוע ניתוח מתיחת בטן?

ישנם מספר מקרים שבהם כדאי לדחות את הניתוח. אם על חולה מסוים להשיל מספר רב של ק"ג ממשקלו, ההמלצה היא להמתין עד שיגיע למשקל היעד מבחינתו ואז לפנות לטיפול. כך גם במקרה של נשים השוקלות ללדת בעתיד, או במקרים בהם קיים סיכון למטופל המגיע עם מחלות רקע כמו סוכרת, מחלת לב או ריאה ומחלות כלי דם.

האם ניתוח מתיחת בטן כרוך בכאבים?

ניתוח מתיחת בטן ללא הידוק שרירי הבטן כרוך לרוב ברמת כאב נמוכה ביותר. לעתים הוא כלל לא מלווה בכאב. לעומת זאת, בניתוח מתיחת בטן עם הידוק השרירים רמת הכאב גבוהה יותר ופעמים רבות יש צורך בנטילת משככי כאבים. בשלושת הימים הראשונים שלאחר הניתוח הכאב משמעותי. לאחר מכן הוא פוחת בהדרגה ונעלם.

האם אפשר לשלב יחד את שני הניתוחים - שאיבת שומן ומתיחת בטן?

כן. שילוב זה מבוצע כמעט בכל ניתוח למתיחת בטן, מאחר שבעזרת השומן מעוצבים צידי הבטן והמותניים.

האם אפשר לשלב ניתוח מתיחת בטן עם ניתוח להגדלת חזה?

כן. ברוב המקרים דואגות המנותחות לפנות עצמן מבחינה נפשית ולהיערך בהתאם כדי לעבור את הניתוח והימים שלאחריו בשקט. שילוב הניתוחים מאריך את זמן השהייה בכשעתיים. עם זאת, זמן ההחלמה זהה ולכן נשים רבות מבקשות לנצל את ההזדמנות ולשלב בין השניים.

האם אפשר לבצע מיני מתיחת בטן?

במקרים של עודף קל בשומן ועור בבטן התחתונה בלבד, אפשר להסתפק בהסרתם בלי הזזת הטבור והידוק השרירים. הצלקת קצרה יותר, היא לא נותרת סביב הטבור והריפוי קל ומהיר.

האם הטבור מעוצב במהלך ניתוח מתיחת בטן?

כן. במהלך ניתוח מתיחת בטן לרוב יש להחזיר את הטבור למקומו הטבעי לאחר המתיחה. בהזדמנות זו ניתן לעצבו מחדש.

האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח מתיחת בטן?

כן. ההיריון משפיע על דופן הבטן ועלול לפגוע בתוצאה האסתטית של הניתוח. עם זאת, קיימים לא מעט מקרים בהם נשים שהרו לאחר מתיחת בטן דיווחו שבזכות הניתוח נמנעה במידה מסוימת ההתרופפות בעור ובדופן הבטן.

הכותב הוא מנתח פלסטי ומומחה בתחום ניתוחי מתיחת בטן

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים