איך לעבור את החגים בלי תחושת צרבת?
כדאי לבחור במאכלים דלים בשומן, להימנע ממזון חריף, קפה או שום. ואם זה לא עוזר אז הרימון הוא תרופה טובה

תפוח ודבש - תרופות לצרבת צילום: אריק סולטן
צרבת היא תסמין שכיח לרוב והיא באה לידי ביטוי בתחושת צריבה המתחילה בבטן העליונה ומתפשטת אל מאחורי עצם החזה כלפי הצוואר.
הצרבת מורגשת כתוצאה מחזרת תוכן קיבה חומצי אל הוושט, מצב המוכר בשמו: ריפלוקס. הוא נגרם בדרך כלל בשל תפקוד לקוי של הסוגר הוושטי התחתון. לא מדובר במצב מסוכן, אך הוא בהחלט לא נעים.
איך אפשר למנוע את תחושת הצרבת בחגים?
עדיף לבחור במתכונים דלי שומן, המבוססים על אפיה וללא טיגון.
הארוחה האחרונה ביום קריטית, לכן כדאי לסיים אותה לפחות שעתיים לפני השינה.
ההעדפה
היא לצרוך את רוב הנוזלים בין הארוחות, ולא עם האוכל. כך נפח הארוחה לא גדל ולא מורגש לחץ על עצם החזה.
לסובלים מצרבת מומלץ להימנע משוקולד, מנטה, מזון חריף, חומץ, בצל, שום, קפה, או מוצרים שמכילים עגבניות ורטבים עשירים בשומן.
סמלי החג: רימון, דבש ותפוח עץ נחשבים לתרופת סבתא נגד צרבת ומומלצים לאכילה.
בתקופת החגים השתלדו גם להיצמד לזמני ארוחות קבועים והקפידו על אכילה איטית. עצות נוספות שכדאי ליישם הן גמילה מעישון, שמירה על ארוחות קטנות בתדירות גבוהה, הפחתה במשקל במידת הצורך והרמת ראש המיטה בכ-15 ס"מ כדי למנוע את הופעת הצרבת במהלך הלילה. אם עדיין צורב, ההמלצה היא להיעזר בתכשירים נוגדי צרבת.
הכותבת היא דיאטנית קלינית ויועצת למותג עוכלי מבית כצט