לפני החורף: מה צריך לכלול ארון התרופות?

החל מאקמול ועד תכשירים לטיפול בצינון, דרך התרופות להורדת חום וכאבים ועד לאלו המטפלות באלרגיה

ד''ר דניאל שינהר | 3/11/2010 10:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: תרופות
הילד סובל מחום ודווקא עכשיו גיליתם שהסירופ נגמר? החורף כמעט פה ויחד איתו גם השיעול, הצינון והחום. כשהפעוט מתעורר בלי הפסקה במהלך הלילה כי הוא מתייסר מכאבי אוזניים או מבקיעת שיניים - תרופה שתקל עליו מיידית את הכאב היא בהחלט דבר נדרש.
מהן התרופות שכדאי לשמור בבית?
מהן התרופות שכדאי לשמור בבית? צילום המחשה: נאור רהב

לא כל מחלת חורף מצריכה אנטיביוטיקה. החוכמה היא להיות מוכן, לשים לב לתסמינים ולפנות במקרה הצורך לרופא המטפל. הדבר נכון כמובן גם לגבינו, ההורים, שחשופים גם כן למחלות. לכן, ארון התרופות הביתי שלנו הוא אחד הדברים ההכרחיים בכל בית. אז כיצד נרכיב אותו ומהן התרופות שחשוב שיהיו בשעת הצורך?

התקררות או הצטננות - מאופיינת על ידי דלקת של הרקמות הריריות בדרכי הנשימה העליונות, כאבי גרון, אודם ויובש בגרון, שיעול יבש או עם מעט ליחה, צרידות, צריבה בעיניים, דמעות, חום ותשישות. המחלה נמשכת כשבעה עד עשרה ימים.

הטיפול המומלץ להקלה בנזלת ואף סתום כולל תכשירים עם מי מלח, שנקראים גם מים פיזיולוגיים, אוטריוין - תכשירים ללא מרשם רופא לילדים ולמבוגרים, אקמול צינון לטיפול ביום ובלילה וטיפות אסטרגלוס יחד עם ויטמין C המשמשים בעיקר לחיזוק המערכת החיסונית. השימוש באסטרגלוס עוזר להתמודד עם זיהומים במערכת הנשימה ומונע הישנות מחלות האופייניות לחורף.

שפעת - מחלה המאופיינת בשיעול יבש המתפתח לשיעול ליחתי לאחר כשלושה ימים, חום גבוה וצמרמורות, כאבי שרירים בכל הגוף, כאבי ראש ועיניים, תשישות וכאבי גרון. השפעת מתפתחת מהר מאוד ועלולה להגיע למצב של נזלת חריפה, שהתסמינים שלה דומים לחלק מתסמיני ההצטננות - צמרמורות, חום קל המלווה בגירוי ויובש בגרון, תחושת לחץ וכובד בחלק הקדמי של הראש, התעטשויות, רירית גדושה ואף סתום, שיכולים לגרום לכאבי גרון או דלקות אוזניים.

הטיפול התומך המומלץ הוא בתכשירים להורדת חום ולשיכוך כאבים - טפטפת, נרות להורדת חום וסירופים על בסיס איבופרופן או על בסיס פרצטמול, שתייה מרובה ומעקב אחר חום הגוף. להקלת התסמינים ניתן להיעזר בטיפות אף אוטריוין למספר ימים ובטיפות לשיכוך כאבי אוזניים.

אלה מקלות על הכאב בצורה נקודתית בילדים ובפעוטות הסובלים מכאבי אוזניים. דוגמה לטיפות אלה הן e.n פורמולה - תכשיר ייחודי המשלב תמציות צמחי מרפא להקלה ולהרפיה. להקלה משרירים תפוסים מומלץ להשתמש בוולטרן אמולג'ל. נוסף על כך, לחיזוק מערכת החיסון ולהגנה מפני זיהומים, ובמיוחד של מערכת הנשימה, מומלץ לצרוך תמצית תקנית של שורש אסטרגלוס.

הוא יעיל בטיפול בשפעת, בהצטננות ובזיהומים ויראליים. ישנו גם הפלוטון, סירופ המשלב תמציות של צמחי מרפא ופועל להקלה מיידית על תסמיני השפעת ולזירוז ההחלמה.

דלקת מערות האף (סינוסיטיס) - הדלקת יכולה להתפתח כזיהום נגיפי במערכת הנשימה או כסיבוך של נזלת. הדלקת יכולה להיגרם כתוצאה מחסימה של פתחי הניקוז של הסינוסים לחלל האף. התסמינים כוללים הפרשת נזלת מוגלתית, כאבים עזים באיזור הסינוסים, עלייה בחום וצמרמורת. הטיפול המומלץ הוא אנטיביוטי, בדרך כלל לאחר בדיקת רופא מומחה.

דלקת גרון/שקדים - ב-90% מהמקרים הגורם הוא נגיפי. התסמינים כוללים כאבי גרון המקשים על הבליעה, חום, הרגשה כללית רעה וצמרמורת. הטיפול המומלץ הוא בדיקת רופא ומשטח גרון שבעקבותיו ניתן טיפול אנטיביוטי.

במידה שנשללה דלקת חיידקית אפשר לטפל בתרופות להקלה על כאבי גרון - כרבע מהתרופות הנמכרות מדי שנה לצינון ולשיעול הן לטיפול בכאבי גרון. כשהגרון מציק, יבש או כואב, הפתרון המומלץ הוא טבליות למציצה דוגמת למוסין וסטרפסילס.

אלרגיות - עונת המעבר נפתחת ואיתה תסמיני האלרגיה. תרופות אנטי היסטמניות מדור ראשון (ללא מרשם) מקלות על מצבי האלרגיה ועיניים דומעות. בין התרופות היעילות נמצאות תרופות כמו לורסטין, לוראטרין, זילרג'י, היסטזין ופניסטיל ג'ל.

ציוד העזרה הראשונה בבית צריך לכלול:

טפטפת, מזרק וכפות מדידה, פדים ספוגים באלכוהול, פלסטרים, עזרי חבישה, מספריים קטנים, מדחום (כספית, או דיגיטלי), חומרי חיטוי (אלכוהול או מי חמצן), תמיסה לחיטוי ולריפוי, משחת ריפוי, משחה להקלה על כוויות וגירוד של העור ותחבושות המקלות על כוויות.

הכותב הוא רופא ילדים בכיר ומנהל פורום רפואת ילדים באתר doctors.co.il

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''רפואה''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים