הרוקחים מכרו ויאגרה מזויפת ורישיונם נשלל

העליון אישר שלילת רישיונם של שני רוקחים מרהט לאחר שנמצא ברשותם תרופות מזויפות של ויאגרה וסיאליס

שמואל מיטלמן | 25/1/2011 19:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שופט בית המשפט העליון, חנן מלצר, דחה היום (ג') את בקשתם של שני בעלי בית מרקחת בעיר רהט, לאפשר להם לערער על ההחלטה של בית המשפט המחוזי בבאר שבע לשלול את רשיונם כרוקחים לתקופות של שלוש וארבע שנים. זאת, לאחר שנמצא ברשותם תרופות מזויפות של ויאגרה וסיאליס.
עטיפה של ויאגרה מזויפת
עטיפה של ויאגרה מזויפת 

כוחות משטרה ואנשי יחידת הפיקוח של משרד הבריאות ערכו לפני כשלוש שנים ביקורת בבית המרקחת של איברהים אזברגה וראיד אל באטל, ומצאו 55 אריזות קרטון של תרופות מזויפות מסוג ויאגרה ו-44 חפיסות של תרופות מזויפות מסוג סיאליס.

השניים הודו שרכשו את התרופות מסוכן שנהג לשווק מוצרים שאינם תרופות, ולא מיצרן או ממייבא תרופות מורשה. מנכ"ל משרד הבריאות הגיש נגדם קובלנה לשר הבריאות, בגין התנהלות שאינה הולמת את מקצוע הרוקחות. לאזברגה יוחסה גם עבירה של גילוי רשלנות גסה במילוי תפקידו.

ועדה שמינה שר הבריאות ובפניה הודו שני הרוקחים במיוחס להם, המליצה להשעות את רשיונו של אזברגה לשנתיים ואת הרישיון של חברו לשנה. אולם השופט בדימוס, ורדי זיילר, שלו הואצלו סמכויות שר הבריאות, קבע כי חומרת מעשיהם של השניים מחייבת להטיל עליהם עונש משמעותי יותר, והוא הורה שרשיונו של אזברגה יושעה למשך חמש שנים וזה של אל באטל למשך ארבע שנים.
"חשיבות רבה בהרתעה"

בגין החלטה זו ערערו השניים לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, שהקל בעונשם והעמיד אותו על ארבע שנים ושלוש שנים בהתאמה. בית המשפט הדגיש כי מכירת תרופות בידיעה שהן מזויפות ואינן תואמות את ההתוויה הרפואית שניתנה ללקוחות, רכישתם ממי שאיננו ספק תרופות מורשה והצגתם לממכר לציבור, הם מעשים קשים וחמורים.

אזברגה ואל באטל הגישו בקשת ערעור לבית המשפט העליון להקל עמם, אולם השופט מלצר דחה את בקשתם. הוא קבע כי כמות התרופות המזויפות שנרכשה לא מותירה כל ספק באשר לכוונת הרוקחים לעשות בהן שימוש

מסחרי.

"נכון הדבר כי התליית הרישיון היא אמצעי מכביד, שיהיו לו השפעות לא פשוטות על המבקשים. ואולם, עלינו לזכור כי המעשים שבהם הודו המבקשים הינם חמורים, הן מטבעם והן נוכח הכמויות הרבות של התרופות המזויפות, אשר נמצאו בחזקתם.

"בנסיבות אלה, ונוכח שכיחות תופעת זיוף התרופות והסיכונים שנשקפים ממנה לציבור צרכני התרופות - יש חשיבות רבה גם בהרתעת ציבור הרוקחים מפעולות מסוג זה", פסק מלצר. הוא גם דחה את הטענה שאמצעי המשמעת שננקט פוגע באופן בלתי מידתי בחופש העיסוק שלהם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''רפואה''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים