העיקר הבריאות: פרק 19 - ילדים של החיים
פרופ' גיורא פילר, המנהל החדש של מחלקת הילדים בבית החולים כרמל מדבר על שאיפתו לעודד מחקר רפואי

בניסיון לשדל את פרופ' פילר לספר על המחלקה שהוא מנהל, אני מספר לו על המערכון ב"ארץ נהדרת" שבו הורים מגיעים עם בנם התינוק ומנהלת המרכז רומזת בעקימת אף ופה שהילד לא מספיק מפותח ושתמורת סכום סמלי של עשרות אלפי שקלים הילד והוריו האומללים יוכלו להשתתף בשלל קורסים שיקדמו את התפתחות העולל. פרופ' פילר שכמובן היה עסוק מכדי לראות את המערכון, מחייך ומספר כי ב"מכון להתפתחות הילד" בכרמל, אכן נתקלים חדשות לבקרים בהורים שמודאגים בצורה דומה מהצאצאים שמתפתחים לאיטם.
לדבריו, כדי להתמודד נכון עם הסוגיה חייבים לתפור למשפחות חליפת טיפולים הנכללים ברובם באופן כמעט מלא בסל הבריאות ומאפשרים היוועצות וסיוע ממומחים בשלל תחומים - החל ברפואה מקצועית דרך מאבחנים ותומכים, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת ועוד.
לדברי פרופ' פילר החזון שלו הוא "מחלקת ילדים שתתן שירותי רפואה טובים, איכותיים, ונעימים - שיהיה נעים ובטוח לבוא לפה". אבל עד שחילצתי מפרופ' פילר משפט אחד על מה שהוא חושב ורוצה, הוא ממהר לחזור ולשבח את אנשי הצוות שתחת פיקודו: "יש פה צוות איכותי", הוא מדגיש ומוסיף, "הצוות כולל רופאים מומחים, רופאים מתמחים וצוות סיעודי. צוות המחלקה כולל בין היתר את ד"ר יוסי ריבלין מנהל יחידת הריאות, ד"ר משה אפרת המנהל את 'זיהומיות ילדים' ולו שם עולמי בתחום זה. ד"ר נתי צלניק הוא ראש היחידה להתפתחות הילד שגם הקים את מכון הילד ברחוב המגינים בחיפה.
"יש את מרפאת השינה – תחום שהוא תת-התמחות שלי וחובה להזכיר כמובן את יחידת הסי.אף. - היחידה הגדולה ביותר בצפון הארץ בתחום הטיפול בחולי סיסטיק פיברוזיס בה מטופלים 'חולים-מורכבים' שחוזרים שוב ושוב לטיפולים. אי אפשר גם שלא להזכיר את היחידה למחלות זיהומיות הנחשבת כמובילה במיוחד בחקר ובטיפול מחלת הזיהומית לשמניה ואת סגן מנהל מחלקת ילדים, הד"ר נתן איש שלום, המכהן גם כמנהל מרפאה נפרולוגית ילדים".
פרופ' פילר מבקש להדגיש כי בניגוד למצב המקובל בארץ בו חולה מטופל על ידי רופאים בבתי החולים אך לאחר השחרור הוא חוזר לקהילה ונפגש עם רופאים אחרים, "כל הרופאים במחלקת הילדים של בית החולים כרמל יוצאים לקהילה. הדבר נעשה מתוך אמונה שאנחנו חלק מהקהילה. קורה שאנשים מתחילים איתי את השיחה במילים 'סליחה שאני מפריע לך' ואני ממהר להבהיר שהם לא מפריעים כי זה חלק מהשירות - ככה אנחנו רואים את עצמנו". אבל החזון האמיתי של פרופ' פילר כולל שאיפה לטפח חוקרים ומחקרים רפואיים. כדוגמה לכך הוא מביא את המקרה של ד"ר תמר עציוני שעברה התמחות במחלקה שלו ותחת הדרכתו עמלה במשך שנתיים על מחקר שזכה להכרה בינלאומית ולפריצת דרך רפואית בניסיון למצוא פתרון לבעיה הרפואית במסגרתה ילדים מטיחים את ראשם בכר או בקיר במהלך השינה.
בניסיון להימלט מהחובה להתראיין פרופ' פילר מצרף לשיחה את סיגל שמעוני, מנהלת
שמעוני גם מציינת כי בניגוד לשאר המחלקות בבית החולים, לצוות ברור שגם הורי הילדים החולים הם למעשה מאושפזים מרצון בבית החולים. מסיבה זו כל הורה שמגיע למחלקה מקבל ערכה מיוחדת המכילה סדין, שמיכה וכרית נקיים וכמובן דפי הסבר על הבעיה הרפואית ממנה סובל הילד. במחלקת הילדים יש גם כיתת לימוד שבה מורה שטורחת להתקשר למורים של המאושפזים הצעירים כדי שהם לא יפגרו אחרי הלימודים בבית הספר. עבור הזאטוטים יש משחקיה מיוחדת ולטובת הילדים שאינם יכולים לעזוב את המיטה יש אינטרנט אלחוטי וחינמי ומכשירי די.וי.די ניידים בהם ניתן לראות סרטי ילדים.